Vad är Neonatal abstinenssyndrom och hur kan vi hjälpa barn som drabbats? | BurnbrightLove.com

Vad är Neonatal abstinenssyndrom och hur kan vi hjälpa barn som drabbats?

Vad är Neonatal abstinenssyndrom och hur kan vi hjälpa barn som drabbats?

Nästan varje kvinna på jorden vill vad som är bäst för deras ofödda barn, men ibland redan existerande drogaddictions moln dom - och utan rätt resurser, droganvändning kan fortsätta under graviditeten. Neonatal abstinenssyndrom (NAS) uppstår när en baby exponeras för läkemedel i livmodern före födseln och går igenom drogabstinens efter på livmodern och efter födseln, enligt Mach of Dimes.

Opioider verkar vara den vanligaste orsaken till NAS, oavsett om det är missbruk av receptbelagda piller eller piller som erhållits på gatan. Det bör dock noteras att NAS kan också orsakas av antidepressiva medel och sömntabletter.

För att ta reda på vad farorna är att ett spädbarn med ett läkemedel beroende mor och hur man kan hjälpa både mor och barn, talade vi experter och gjorde en del efterforskningar för att få mer insikt.

load...

Opiatmissbruk på uppgång

Det är ett allmänt känt att ett foster känner effekterna av allt som konsumeras av sin mor - det är därför många gravida kvinnor svär off koffein och sushi - och från befruktningsögonblicket, är fostret känslig för skada från att utsättas för droger och / eller alkohol i en mors system. Och precis som vuxna, om ett foster eller spädbarn exponeras och därmed blir beroende av ett ämne, kan de också gå igenom en smärtsam uttagsprocessen.

Tyvärr incidenter av NAS är på uppgång. I en 2012 studie av Dr Stephen Patrick, en neonatolog och biträdande professor i pediatrik vid Vanderbilt University, via MedPage i dag, fann forskarna att antalet mödrar som använder opiater vid tidpunkten för leverans ökade femfaldigt under perioden mellan 2000 och 2009.

load...

Det skrämmande? Det är inte främst illegala droger som orsakar den kraftiga ökningen, men smärtstillande som förskrivs till gravida mödrar.

"Jag blev överraskad av antalet kvinnor föreskrivna opioid smärta relieversin graviditet", säger blyförfattareDr Patrick. "Detta fungerar som en påminnelse om att detta verkligen är en allmänt nödläge hälsa som kräver uppmärksamhet från flera nivåer från den federala regeringen, från delstater och från forskare", tillade han.

Den mamma vars andra graviditet kretsar runt hennes Småbarn

Addiction under graviditeten

Kampen mot missbruk är svårt, och inte alltid lyckas. Oftast ingripande är nödvändigt, under överinseende av en läkare i antingen en öppen eller sluten miljö. Going cold turkey kan vara mycket farligt för både mor och barn, enligt March of Dimes, och kan resultera i allvarliga problem för barnet och även död.

För vissa kvinnor är graviditeten kick de behövde för att få rena - och hålla ren. Tyvärr, för andra drag av deras missbruk är för stark, och de fortsätter att missbruka droger eller alkohol under graviditeten och efter förlossningen.

"Många kvinnor vill få rena när de upptäcker att de är gravida," aktier Patricia Newell Bennett, en certifierad terapeut i privat praktik som specialiserat sig på missbruk återhämtning. "Det är en av de få saker kraftfull nog för att få en kvinnas uppmärksamhet om hon är beroende. Återigen beror på omfattningen av sitt missbruk och behandling som är tillgänglig för dem. Vissa kvinnor är för sjuka för att vara intresserad av att få bra, för sig själva eller sina barn."

Hitta hjälp

När en gravid kvinna lider av missbruk, är det inte tillräckligt för att helt enkelt vill få rent - mamman måste ha tillgång till stöd och behandlingsalternativ.

load...

Vi frågade Lauren M. Jansson, MD, docent i pediatrik vid Johns Hopkins University School of Medicine, om behandling för gravida kvinnor som kämpar missbruk.

"Helst kvinnor med drogberoenden kan komma drogmissbruk behandling, mödravård och psykiatrisk behandling (vid behov) före eller under graviditeten för att kunna arbeta på sin återhämtning och föräldraskap", säger Dr Jansson, som motsätter sig användning av begreppen "beroende" eller "missbrukare" för spädbarn och barn. "Många opioidberoende kvinnor behöver medicinering assisterad behandling - som inkluderar metadon eller buprenorfin underhåll under graviditeten - för att hjälpa dem att behålla sin avhållsamhet från illegala droganvändning och laglig narkotikamissbruk tyvärr dessa tjänster är inte alltid tillgängliga, eller när de är. Inte heltäckande leverans eller könsspecifika ”, tillägger hon.

Cali Estesis ett missbruk tränare, och har varit en terapeut i över 20 år.

"Tunga användare sällan sluta, de kommer att använda före, under och efter graviditeten", säger hon. ”I dessa fall brukar de statliga steg i och placerar barnet i fosterhem. Om modern inte närvara rehab och oavsett krav som anges för henne att få barn tillbaka, blir barnet en avdelning av staten. Dessa fall är mycket tråkigt och kvinnorna är de värsta användare."

Om du eller någon du känner behöver hjälp, besök webbplatsen för det nationella rådet för drog- och alkohol Dependence hereand en titt för en lokal behandlingscenter med behandlingstjänster locator den här.

Hur är det med barn?

Vi frågade Dr. Jansson om några av de fysiska symptom och egenskaper hon ser i sitt arbete hos nyfödda plantskola med barn till missbrukande mödrar.

"Kvinnor som är drogberoende ansikte många hinder", säger hon. "De som är opioid och poly läkemedel beroende har ofta barn som kämpar med neonatal abstinenssyndrom (NAS). NAS är en konstellation av tecken och symtom på spädbarn neurobehavioral dysreglering som förekommer i den omedelbara neonatalperioden. Syndromet är variabel i både uttryck och intensitet mellan spädbarn."

Här är några av de tecken och symtom på NAS i nyfödda, enligt Dr Jansson:

 • Svårigheter med tonen och rörelse. Spädbarn med dessa problem kan ha spända muskler och skakningar och / eller darrningar. Dessa problem kan leda till svårigheter i utfodring, vilket kan innebära viktminskning eller underlåtenhet att frodas.
 • Svårigheter med statlig reglering. Dessa barn har svårt att upprätthålla en lugn alert tillstånd, som behövs för att interagera med sina vårdare, och för att kunna mata och växa. De kan ha problem går smidigt från sömn för att vakna tillstånd och blir ofta irriterad och gråta.
 • Svårigheter med reaktivitet på stimuli. Spädbarn kan ha atypiska svar för beröring, ljud, rörelse eller visuell stimulans och kan bli antingen överstimulerade och dåligt reaktiv, eller ”dra ner” för att undvika stimulering.
 • Problem med autonoma nervsystemet kontroll. Spädbarn kan ha munkavle, kräkningar / diarré, färgförändringar, feber, snabb andning eller hicka, vilket tyder på deras oförmåga att smidigt reglera deras funktion.
Dessutom March of Dimes listar också symptomen:
 • Fussiness, överdriven gråt eller som har en högfrekvent skrik
 • Feber, svettningar eller fläckiga hud
 • Sömnproblem och massor av gäspningar
 • Täppt näsa eller nysningar
Mer: 10 av våra favorit Graviditet Podcasts

Behandling för spädbarn

Spädbarn med NAS kan behandlas med eller utan medicin för att hjälpa till med sina abstinensbesvär. Stöd dessa barn genom den svåra tiden för tillbakadragande tar uppmärksamhet och stöd av sjukhuspersonal. Om medicinering insatser är nödvändiga, har läkarna historiskt använts morfin - även om metadon och andra läkemedel kan också användas.

"Målet med farmakologisk terapi för NAS är att ge lagom medicinering så att barnet kan äta, sova och interagera”, tillägger dr Jansson. 'Medicinen gradvis avvanda bort före utskrivning från sjukhus.'

En studie 2017 publicerades i New England Journal of Medicine fann att sublingual buprenorfin kan ge fördelar vid behandling av NAS spädbarn.

"Bland spädbarn med neonatal abstinenssyndrom, behandling med sublingual buprenorfin resulterade i en kortare behandlingstid och kortare sjukhus staythan behandling med oralt morfin, med liknande priser av biverkningar", skriver författarna.

The March of Dimes föreslår även följande om du vårdar en baby med NAS:

 • Lindar barnet i en filt.
 • Ge barnet hud mot hudvård. Det är när du sätter barnet, klädd endast i en blöja, på bara bröst.
 • Håll barnet i en lugn, svagt upplyst rum.
 • Amma, om möjligt.

Långsiktiga utsikter

När dessa barn har arbetat igenom sin karenstid, vad är deras långsiktiga prognosen?

Effekterna av droger och alkohol på att utveckla barnet kan gå långt utöver bara fysiska symptom. Forska de långsiktiga resultaten av substans utsatta barn är svårt att göra på grund av andra samexisterande faktorer såsom fortsatt maternal droganvändning, exponering för våld, dålig kost eller tillräckligt väl spädbarnsvård.

"Vi förstår att ämnes utsatta barn löper större risk för medicinska, utvecklings, emotionella och beteendemässiga problem när de växer," aktier Dr. Jansson.

"Anekdot, barnen som jag har följt i över 20 år på Johns Hopkins Center för Addiction och graviditet barnklinik har mer än deras andel av dessa typer av funktionsnedsättningar. Men många kan och fungerar bra när deras mödrar kan upprätthålla deras nykterhet och förälder ", säger hon. "Och det tar pågår och tvärvetenskaplig stöd från det medicinska samfundet att ge medicinsk vård för föräldrar och barn, preventivmedel för kvinnor som begär det, pågående drogmissbruk behandling och psykiatrisk vård för föräldrar och tidiga insatser för barn när de är behövs."

När dessa barn och deras föräldrar kan få den hjälp som de behöver, de har möjlighet att leda lyckliga, produktiva liv. Och i Dr Jansson anser att behandla hela familjen är nyckeln.

”Omfattande, kan pågående, icke-dömande och uppmärksam vård ge dessa familjer med vad de behöver vara friska och produktiva medlemmar i sina samhällen, och för att bryta den onda cirkeln av missbruk inom familjen”, tillägger Dr. Jansson.

Nyfödda rymmer mammas förlorade spiralen i #MirenaFail födelsemeddelandet

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Hur online parenting communities kan skada - eller hjälp - postpartum humör sjukdomar

Post Föräldraskap

Madonna inlägg sällsynt foto med alla 6 barn till sin födelsedag

Post Föräldraskap

Vad är matterapi, och varför behöver mitt barn det?

Post Föräldraskap

Våra sovträningsråd: Hoppa över staden och få din partner att göra det

Post Föräldraskap

Jag är en dålig mamma varje dag

Post Föräldraskap

Varför ditt barn ligger (och vad man ska göra åt det)

Post Föräldraskap

Uppdatering: Kim Kardashian West bekräftar slutligen surrogats graviditet

Post Föräldraskap

Kan jag förfölja mina drömmar samtidigt som små barn uppstår?

Post Föräldraskap

Varför jag kysser mina barn på läpparna och jag tänker inte sluta

Post Föräldraskap

Jay-z avslöjar den verkliga orsaken bakom Sir & Rumis namn

Post Föräldraskap

Barnkläder vi önskar att vi kunde bära oss

Post Föräldraskap

Candice swanepoel tar på ammande polisen