Sociala medier orsakar depression bland tonårsflickor | BurnbrightLove.com

Sociala medier orsakar depression bland tonårsflickor

Sociala medier orsakar depression bland tonårsflickor

Det är allmänt accepterat att tonåren - oavsett hur du skär det - är en ansträngande, moral-busting slit för ganska mycket alla. (Vi fortfarande återhämta sig.)

Men ibland kan de vara a-försämring för ungdomar - särskilt flickor. En "stadig ström av forskning" visar att betydligt fler flickor än pojkar kämpar större depressionin sina nästan-vuxna år - och den växande psykologiskt beroende på snapchat, Facebook, Instagram och andra sociala medier kan göra unga kvinnor mer utsatta för psykisk sjukdom.

Vi finner detta ganska oroande, men tyvärr inte förvånande. Även som vuxna, känner vi en viss oro på att vara i händerna på den elektroniska despot i vår plånbok. Vi saknar den gyllene eran när sociala medier var helt enkelt en vägg telefon (med en lång, lockig, trassliga sladd slingra under låst badrumsdörren). Det skulle antingen ring eller inte, vilket innebar att vi inte alltid vet exakt vad kamrater tänkt på oss - eller om de tänkte på oss alls. Och vi upprepar: Vi är vuxna.

load...

Psykolog och författare Catherine Steiner-Adair säger att kvinnor och flickor "ständigt bombarderas av media meddelanden, dominerande kulturen, humor och även politiker om hur de ser ut - oavsett hur smart, begåvad eller passionerad de är."

Textning, Facebook, Instagram och snapchat alla kan intensifiera smärtsamt kritisk fokus på utseende och vad kamrater kanske tror, ​​säger Steiner-Adair.

"Hook-up" kultur kan orsaka depression i tonåren

En grupp av psykiatriker vid Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health - däribland en Dr. Ramin Mojtabai - studerade stiga hastigheten av depression bland tonåringar under det senaste decenniet. Analysera federala data från intervjuer med mer än 172.000 tonåringar, forskarna upptäckt en oroväckande uppgång i ungdom depression 2005-2014 - sammanfaller med ett uppsving i sociala medier apps.

load...

Den mest oroande uppdelning av data: Om resultaten återspeglar psykiska trender i alla amerikanska ungdomar innebär att det kan finnas ungefär en halv miljon mer allvarligt deprimerade ungdomar än före 2005. Värst av allt, tre fjärdedelar av de deprimerade barnen i studien identifierats som flickor.

Mojtabai rapporterar att flickor "är mer benägna att använda dessa nya kommunikationsmedel, så kan utsättas för mer cybermobbning eller andra negativa effekter av den senaste sociala medier."

Steiner-Adair instämmer helt med denna hypotes.

"Vi vet att flickor är mycket sårbara för att definiera sig i jämförelse med andra", säger hon. Hennes unga kvinnliga patienter uppger att de får sin "hela identitet" från sin telefon. De hemsöka över "taggar, gillar, Instagram foton och snapchat berättelser."

Teens Få Seasonal Affective Disorder Too

Steiner-Adair driver för skolor att ta en aktiv hållning och hjälpa tonåringar inser att sociala medier kan vara skadligt när det gäller deras självkänsla. Hon säger att en kurs i mindfulness kan minska känslor av att vara utelämnade eller bedömas och kan hjälpa ungdomar att minska sin ångest och depression.

Detta är din hjärna; detta är din hjärna på Tech - det är den typ av undervisning Steiner-Adair förespråkar. Många tonåringar konsumerar sociala medier nonstop under sin vakna tid, och mindfulness lärdomar kan hjälpa ungdomar slåss mot tvång att kontrollera sina telefoner hela tiden.

Vet du vem kan dra nytta av mindfulness lektioner? (* Fåraktigt höja våra händer *)

De flesta av de vuxna vi känner skulle kunna använda några tunga mindfulnessträning. Inte säker på exakt när vi alla blev bundna till våra mobiltelefoner, men vi vet att det inte ganska - inne eller ute. Men vad är svaret?

load...

Ärligt talat, vi är inte säker "mindfulness" lektioner är tillräckligt för att bekämpa de långtgående konsekvenserna av online-snubs och fullskaligt cybermobbning. Vi är skeptiska, ärligt talat, att de flesta tonåringar skulle vara villig att omfamna mindfulness i stället för den senaste snapchat filtret. Eftersom vi inte gör ett bra jobb av det, heller - och vi är vuxna, förmodligen i besittning av någon självdisciplin.

Om det finns en teenaged pojke eller flicka i ditt liv, vara på jakt efter tecken på sociala medier missbruk eller förändringar i beteende som kan tyda på depression: förändringar i sömnmönster, aptit, energinivåer eller en växande oförmåga att koncentrera sig (eller vård).

Och när du ändå håller på? Lägg ner telefonen och gå en promenad med ditt barn. Vi kommer också.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Hur transgenderartist Justin Vivian Bond har hjälpt mig som förälder

Post Föräldraskap

Mamma föddes, var tillbaka på jobbet tre dagar senare

Post Föräldraskap

Din praktiska guide till obefläckad uppfattning

Post Föräldraskap

Chip & Joanna får svar på graviditets rykten

Post Föräldraskap

7 tips för nya mammor att få lite sömn

Post Föräldraskap

Vad är matterapi, och varför behöver mitt barn det?

Post Föräldraskap

Upprorad mormor säger att barnbarn blockerades från business class toalett

Post Föräldraskap

Arkansas mormor är surrogat för son och svärson

Post Föräldraskap

En glimt av vad graviditeten efter ett missfall är som

Post Föräldraskap

Hur min son och jag kom överens med hans livshotande allergier

Post Föräldraskap

Den här pappan blöt på sina byxor - av stor anledning

Post Föräldraskap

5 produktivitetshackar för arbetande mammor med långa pendlar