Skulle gravida kvinnor undvika halsbränna medicinering? | BurnbrightLove.com

Skulle gravida kvinnor undvika halsbränna medicinering?

Skulle gravida kvinnor undvika halsbränna medicinering?

Under mina första två graviditeter, jag hade mild halsbränna, som jag behandlas med Tums och genom att undvika kryddstark mat. Min tredje graviditet, var dock en helt annan historia. Genom vecka 16, var jag upplever matsmältningsbesvär så intensiv, det utlöser min kräkreflex och jag kastade upp dagligen. I desperation vände jag mig till Zantac, en OTC att min OB-GYN föreslagits som ett säkert behandlingsalternativ.

Nu, även om min son är 4 månader gammal och helt friska, jag kan inte låta bli att oroa. Enligt en ny studie som släpptes av The Journal of Allergy and Clinical Immunology, kan jag sätta min son i riskzonen för barnastma.

Halsbränna är ett av de mest erfarna symtom på graviditet. I själva verket rapporterar mer än hälften av kvinnorna upplever matsmältningsbesvär under graviditeten och det förekommer oftast under andra och tredje trimestern. Halsbränna uppstår eftersom progesteron hormon förorsakar ventilen mellan magen och matstrupen att slappna av, vilket tillåter magsyra i matstrupen, enligt amerikanska Graviditet.

load...

För vissa kvinnor, over-the-counter eller receptbelagda läkemedel är ett det enda sättet att hitta befrielse från obehag av deras halsbränna och matsmältningsbesvär. Nu, resultaten av en ny studie från University of Edinburgh tyder på att samma läkemedel kan kopplas till astma hos barn.

H2-receptorantagonister och protonpumpshämmare som Zantac och Prilosec är allmänt ordinerats av läkare för kvinnor upplever svåra halsbränna symptom sedan tidigare forskning har funnit dem vara säkra för gravida kvinnor och ofödda barn. Efter att ha utfört en undersökning av patientjournaler på över 1,3 miljoner barn, resultaten av denna studie väcker frågan om huruvida läkemedel som dessa är lika säkra som ursprungligen trodde. I själva verket var en tredjedel mer benägna att utveckla astma under barndomen barn vars mödrar rapporterade att halsbränna medicin under graviditeten.

load...

Mom kanaler Chewbacca under förlossningen

Statistiken verkar oroväckande, särskilt för mödrar som tog halsbränna medicinering under en tidigare graviditet och berörs, har lagt sina barn i riskzonen, men Dr. Angela Jones, styrelse-certifierade OB-GYN, tycker att det är viktigt att förstå hela studien innan man tillåter oss att bli orolig om resultatet.

”Vad som slår mig mest är att en av studiens författare tydligt: ​​'Det är viktigt att betona att denna förening inte bevisar att läkemedlen orsakade astma hos dessa barn,'” Jones påpekade. ”Ytterligare forskning behöver göras innan sådana starka slutsatser kan göras.”

I huvudsak bara för att två saker hända samtidigt, det betyder inte att man orsakar den andra. Det kan finnas en unrevealed orsak till astma som inte har något att göra med halsbränna medicinering, men mer forskning behöver göras för att räkna ut vad som orsakar skulle kunna vara.

För mödrar som skulle föredra att gå vidare med försiktighet, undvika dessa mediciner helt och hållet, Jones rekommenderas mer konservativa behandlingsmetoder.

Ät små måltider: Istället för att äta tre stora måltider, Jones rekommenderar att gravida kvinnor äter oftare och i små mängder för att undvika matsmältningsbesvär.

Undvik vissa livsmedel: stekt eller fet mat kan utlösa halsbränna. Gravida mammor: Ignorera de sena cravings för pizza.

Undvik att dricka under måltider: Gravida kvinnor bör fokusera på vistas hydrerad före och efter måltider. Under måltider, dricker för mycket kan faktiskt orsaka över uttänjning av magen, vilket kan göra halsbränna mycket värre.

Sov upprätt: När du har halsbränna, är gravitationen vän. Sömn upptryckt på kuddar i sängen. Om du verkligen obehagligt, försöka sova sitter upp på en soffa eller en fåtölj.

load...

Ät inte innan sängen: Din kropp behöver gott om tid att smälta maten du äter innan du går till sängs. Undvik att äta innan sängen - vänta några timmar efter måltider innan bosatte sig i för natten.

Franciskus uppmuntrar kvinnor att amma i Sixtinska kapellet

Försök Tums: Det är OK att ta Tums under graviditeten, så att de kan användas för symtomkontroll på en regelbunden basis. Om du upptäcker att du sikta, tar mer än den föreslagna dosering, kan det vara dags att överväga andra alternativ.

Framför allt betonar Jones att moms inte skulle låta dessa studieresultat hindra dem från att åtminstone prata med sin läkare om H2-blockerare och protonpumpshämmare. Om ingen av de konservativa metoder som anges ovan fungerar, kan din läkare noga gå igenom riskerna och fördelarna med olika halsbränna mediciner, så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

C-sektioner kan bilda utvecklingen av mänsklig utveckling

Post Föräldraskap

Hur min son och jag kom överens med hans livshotande allergier

Post Föräldraskap

Kid använder sovande mammas tummeavtryck för online shopping spree

Post Föräldraskap

Florida County förbjuder läxor, och föräldrar jubla

Post Föräldraskap

Fantastiska födelsebild av året påminner oss varför vi är klara med att ha barn

Post Föräldraskap

Den första gången mamma som är gravid medan 3000 mil från familjen

Post Föräldraskap

De 5 mest löjliga sakerna som människor har sagt till mig om ensamföräldraskap

Post Föräldraskap

De 6 mammorna möter du alltid på semester

Post Föräldraskap

5 realiteter av att vara en parennial (det är en tusenårig förälder icymi)

Post Föräldraskap

Mammas guide till Los Angeles

Post Föräldraskap

Kelly Clarksons dotter blev mobbad, och mamma har inte det

Post Föräldraskap

Varför Pre-K är det viktigaste året