Sesamgatan s senaste hjälper barnen att behandla trauma | BurnbrightLove.com

Sesamgatan s senaste hjälper barnen att behandla trauma

Sesamgatan s senaste hjälper barnen att behandla trauma

Vi har sagt det förut och vi säger det igen: Tack och lov för Sesame Street-och alla dess invånare. Den senaste lanseringen från Sesame Workshop, den ideella grenen av den långdragna TV-serien, är ett första någonsin samling videoklipp och material utformade för att hjälpa föräldrar och vårdgivare som försöker hjälpa små klara fasansfulla eventsin världen samt itu med ogynnsamma förhållanden hemma. Lanseringen är i rätt tid, med så många barn - och alla av oss vuxna - att försöka förstå den senaste tidens värsta mass fotografering i modern USA: s historia.

Hur Prata med barnen om läskiga saker

Detta initiativ är kopplat till Sesame Street i gemenskaperna, ett program som lanserades för att hjälpa föräldrar och vårdnadshavare till barn (särskilt i de mest utsatta, sårbara barn) ger dem möjlighet att hantera smärtsamma händelser. Enligt Sesame Street i Communitieswebsite "När ett barn uthärdar en traumatisk upplevelse, hela familjen känner effekterna men vuxna håller makten att bidra till att minska dess effekter Flera faktorer kan förändra barnens liv.. Känsla sett och hört av en omtänksam vuxen, som tålmodigt lärde copingstrategier och resilience-byggteknik och vara med vuxna som känner till effekterna av sådana upplevelser."

load...

Här är en video där Elmo berättar om sin filt fort som ett sätt att känna sig trygg och säker.

Sesame Street ny karaktär Rudy bemyndigar ombildade familjer

Ett uttalande från Sesame Workshopabout det nya programmet ger nyktra (men inte överraskande) statistik i ess - negativa barndomsupplevelser - från analys av 2016 nationell undersökning av barns hälsa. Nästan hälften av amerikanska barn (hälften!) Under 18 år har uthärdat minst en typ av biverkan i deras liv. ACE omfattar allt från skilsmässa föräldra fängslande att uppleva naturkatastrofer bevittnar våld i hemmet att vara målet för missbruk. Och enligt Sesame Workshop uttalande kan dessa traumatiska upplevelser "störa ett barns hjärnans utveckling och öka risken för kortsiktiga och långsiktiga fysiska, sociala och känslomässiga problem."

load...

Som föräldrar eller vårdgivare, är det lätt att känna sig hjälplös inför tragedier, men det finns gott vi kan göra - och detta fantastiska initiativ från Sesame Workshop syftar till att ge vuxna att göra världen känna sig säkrare för de små som vi älskar. Sesame Street i gemenskaperna säger: "Du har makt att hjälpa barnen att känna sig trygga och lära sig att hantera. På den här sidan hittar du material och resurser för att hjälpa dig att göra det."

Sesame Street lanserar New Muppet med Autism

De tillgängliga, relatable filmer är så känsliga och varmt och omtänksamt som du förväntar dig från allt Sesame skapat. Tecken och inställningar - som Elmo i sin filt fort - är bekanta och kära, och språket är vackert åldersanpassad. Ta en titt på några av de andra medkännande scener företaget har skapats för att bekämpa de farhågor som många av oss, barnen ingår känner just nu

Andra ämnen som omfattas av den här videon initiativ är hur man känner sig trygga, hur man hanterar ångest och även familjen förberedelse för en orkan, översvämning eller annan naturkatastrof.

Sesame Workshop vill att du ska veta att du inte är ensam försöker hjälpa barnen i ditt liv vettigt av allt mörker i världen. Och det finns en hel del som kan lindra stress och trauma i våra barn, såsom förekomsten av andra kärleksfulla vuxna samt helt enkelt lyssna på våra barn och uppmuntra dem att uttrycka sig fullt ut och ofta. De behöver oss; det är säkert - och det verkar som om vi föräldrar behöver Sesame Workshop också.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Hur tv slutligen blir äldre graviditeter rätt

Post Föräldraskap

Khloé Kardashian gjorde precis hennes gravidinstagram tjänsteman

Post Föräldraskap

10 mammor delar sina lunchskräckhistorier (ja, det här hände verkligen)

Post Föräldraskap

Hugh grant välkomnar baby nr 5 med flickvän Anna eberstein

Post Föräldraskap

10 roligaste tweets från föräldrarna denna vecka

Post Föräldraskap

Vår blandade familj fungerar för att jag respekterar både min partner och hans ex roller

Post Föräldraskap

10 roligaste tweets från föräldrarna denna vecka

Post Föräldraskap

Twitter attackerar Kim Kardashian väst för nordvästras droopy faux Corset klänning

Post Föräldraskap

Din känsla lockar din stam: var hittar man mammas vänner

Post Föräldraskap

Mors april går giraffinspirerad video viral

Post Föräldraskap

Amal Clooney är eller är inte gravid med George Clooney sin perfekta avkomma

Post Föräldraskap

Kate Hudson son Bingham har en ny frisyrhet med sig själv