Möt Danelle i stället, den paralympiska mamma som skidar blind | BurnbrightLove.com

Möt Danelle i stället, den paralympiska mamma som skidar blind

Möt Danelle i stället, den paralympiska mamma som skidar blind

Varje gång OS rullar runt, befinner vi oss sitter i tyst vördnad, titta på fantastiska kvinnliga idrottare vars kroppar åstadkomma outgrundliga bedrifter av styrka, smidighet och uthållighet. Men jag måste erkänna, jag har aldrig varit quiteas chockad som jag var när du tittar på Danelle Umstead ski, eftersom detta Paralympian är alla dessa saker: stark, smidig, tuff och bestämd. Men hon är också blind.

På grund av den degenerativa sjukdomen retinitis pigmentosa, Umstead förlorade synen på hennes högra öga vid 13 års ålder; efter ålder 27, hade hon förlorade den centrala synen på hennes vänstra. Det var år 2000 - det år hennes pappa först tog hennes skidåkning.

"Jag tillbringade en lång tid deprimerad och tycka synd om mig själv och känsla som det var inte en lätt väg ut," Umstead berättade CNN. "Genom denna hårda tid. Pappa kallar mig upp på telefonen, och han säger, 'Vi kommer skidåkning.' Vi gick ner från berget, och mitt liv förändrades från den stunden framåt."

load...

Umstead gjorde sin paralympiska debut på 2010 Winter Games, skidåkning med sin make, Rob Umstead, som hennes seende guide; paret kommunicera på sluttningarna via Bluetooth-headset. Idag håller Danelle två silver och två brons och är på väg till Pyeongchang för 2018 vinter-OS.

Vi talade med Danelle att lära sig mer om sin utbildning, hennes (nonskier!) Son och hur det är att flyga neråt vid 70 mph - när du inte kan se.

Jillian Michaels på #MeToo, adoption och Förhoppningar om Training Ruth Bader Ginsburg

SheKnows: Hur retinitis pigmentosa påverka din självkänsla, och hur du passerar vad du lärt på din son som inte är blinda?

Danelle Umstead: Brocton växte upp runt människor med alla olika funktionshinder och har lärt sig att om du jobbar hårt, kan inget stå i vägen. Han älskar laget och är ett stort fan av paralympiska sport.

load...

Jag fick veta i början var jag "för gammal" - att det var "för sent." Jag tävlar för närvarande med tjejer som är mindre än halva min ålder. Sedan 2010, efter att ha vunnit två bronsmedaljer på vintern Paralympics, jag var också diagnosen multipel skleros. Även nu, jag dömas på grund av min multipel skleros - berättade jag skulle vara stolt över mina prestationer och går i pension. Tja, jag gillar att bevisa människor fel. Så jag fortsätta kämpa, fortsätta skjuta, fortsätta att arbeta hårt och aldrig ge upp.

SK: Har du någonsin föreställa sig att växa upp och bli en idrottsman? Vad var din dröm karriär som barn?

DU: Jag växte upp utan att veta om vintersport. Jag skulle titta på OS uppväxt, att veta att jag aldrig skulle bli en olympisk grund av mitt visuella funktionshinder. Do not get me wrong; Jag var fortfarande en drömmare, men jag tyckte det var inte ett alternativ för mig. Jag lärde mig inte om Paralympics fram till 2006. Men när jag introducerades till skidåkning, jag visste direkt att detta var vad jag älskade. Jag var redan en vuxen när jag lärde mig att åka skidor. Jag har ägnat varje ögonblick därefter till skidåkning. Ärligt talat, jag tror att min ursprungliga dröm var att vara en dansare!

SK: Tja, skidåkning blinda en dans i sin egen rätt! Jag vet att din far introducerade dig till skidåkning i 2000, eller hur? Det är ganska nyligen med tanke på hur långt du har kommit.

DU: Ja, introducerade min far mig till blinda skidåkning efter min mor dog. Han var min första seende guide. Han är som antänds min passion för sport och gav mig ett nytt liv, en ny dröm och nya mål.

Michael Phelps Talks Mental Health, klimatförändringar och Boomer telefon-Hacking Skills

SK: Vad är din favorit snack eller måltid när du tränar?

DU: Till frukost är det ett ägg på toast med spenat, yoghurt med granola och färsk frukt, ett glas mjölk och färsk juice jag gör i juicer. För snacks, jag älskar jordnötssmör, granola barer, smoothies och get ost och kex.

load...

SK: Har du en favorit hud produkt som är tillräckligt slag bergsluften?

DU: Eteriska oljor är bra för ansiktet och kroppen.

SK: Som förälder till ett barn, du utsätts för press att ha mer? Jag får alltid höra min son ”kommer att bli så ensam” som vuxen, som verkar vara skit för mig.

DU: Nej, jag inte möta detta tryck alls. Min son är vår nr 1 fan. Han stöder oss - även om det är ett offer när vi reser. Det är svårt att lämna honom bakom. Det bryter faktiskt mitt hjärta varje gång. Jag tror att han har lärt sig mycket genom alla våra resor, tävlingar och offer; han är en stark pojke som älskar sina föräldrar och är super stolt över oss. Han har inte kunnat gå till en paralympiska spel ännu (vi har varit under de senaste två vinter Paralympics) Vårt mål är att få honom att hurra för oss, hans föräldrar, vid 2018 Winter Games.

SK: Är din son en idrottsman också?

DU: Man skulle kunna tro att han skulle vara en skidåkare - men hans favoritsport att spela är hockey. Och hans andra favorit är basket.

SK: Jag hatar att fråga hur du ”göra allt”, men... Vad är ditt bästa tips för att balansera din enorma karriär och vara mamma? Har Rob plocka upp en hel del av föräldraskap slack?

DU: Ja, det gör han. Rob är min bästa vän, far till mitt barn, mina ögon på och utanför backarna. Vi är ett team inom idrotten och i livet. Vi arbetar hårt för att vara vårt bästa på båda. Vi åka skidor, tåg och tävla tillsammans. Och sedan gå hem och höja en son, umgås som en familj, skratt och leva ett underbart liv tillsammans. Oavsett hinder, kan vi övervinna det tillsammans. Han plockar upp mig när jag faller och skjuter mig att vara mitt bästa. Jag kunde inte tänka mig ett liv utan den här mannen.

SK: Vad vill du folk visste om Paralympics och dina kolleger idrottare att de kanske inte vet?

DU: Att det är ett heltidsjobb - hela året, inte bara under vintermånaderna. Om inte på snö, det är i gymmet, med hjälp av idrottspsykologi, bildspråk, äta rätt. Det tar aldrig slut. Dessutom är ski racing i allmänhet en individuell sport, men för en synskadad idrottsman, det är en lagsport. Du har en seende person som guide; de måste träna lika hårt på och utanför backen vara snabbare. De två tävlande är inte anslutna på något sätt, antingen det är alla röst ledtrådar. Tillit och kommunikation är nyckeln.

Badass Bethany Hamilton är fortfarande Surfing - gravid och med en arm

SK: Vad är din plan för Pyeongchang, och vad är din största hopp och största rädsla eller utmaning som du möter där?

DU: Detta kommer att vara vår sista Winter Paralympics, så jag hoppas att avsluta starkt! Min plan och hopp lämnar ingenting bakom och gör mitt bästa skidåkning vid paralympiska vinterspelen 2018. Jag hoppas att inspirera alla att visa folk att oavsett din ålder, förmåga, funktionshinder, oavsett livet kan kasta på dig: arbeta hårt, och du kan få det att hända.

De olympiska spelen börjar live på 8 februari och Paralympics börjar den 9 mars För mer information, besök teamusa.org.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

10 roligaste tweets från föräldrarna denna vecka

Post Föräldraskap

Vad du behöver veta om att ge ditt barn en ersättning

Post Föräldraskap

7 överraskande tips för att överleva de första 6 månaderna av föräldraskapet

Post Föräldraskap

Texas School Bill placerar HBT-elever i fara

Post Föräldraskap

Varför ditt barn ligger (och vad man ska göra åt det)

Post Föräldraskap

Kelly Clarksons dotter blev mobbad, och mamma har inte det

Post Föräldraskap

Kristin cavallari klappar tillbaka på mamma-shamers

Post Föräldraskap

Barnnamn som betyder mirakel

Post Föräldraskap

Tammin sursok av ganska lilla lögnare berättar sanningen om PPD

Post Föräldraskap

Mors djärva inlägg om kroppspositivitet går viral

Post Föräldraskap

10 livsbyte podcaster för tonåringar

Post Föräldraskap

Mamma inbjuder till att hitta klädkodskläder för sin dotter