Min tonåring kommer inte att använda en smartphone - kommer han fortfarande ha ett socialt liv? | BurnbrightLove.com

Min tonåring kommer inte att använda en smartphone - kommer han fortfarande ha ett socialt liv?

Min tonåring kommer inte att använda en smartphone - kommer han fortfarande ha ett socialt liv?

Välkommen till ”Survivor”, där författaren Catherine Newman försöker svara på dina frågor om ungdomar och varför de är så - och hur man älskar dem trots allt.

Har du en fråga för Newman? Skicka den till henne här.

Fråga:

Hur kan du hjälpa din tonåring förhandla fram ett socialt liv när han inte vill använda en smartphone? E-post fungerar inte. Carrier Pigeon?

Svar:

Min 17-åriga son var verkligen blyg i förskolan. Han ville vara hemma, att vara mysig och säker, hopkrupen på soffan med Richard Scarry s Busytownand Beewee fyllda apa. Men han var i skolan och varje dag under urtaget medan alla andra 3- och 4-åringar sprang runt skrikande och debiteras på varandra med käppar och kurade i glada, lekfulla små blodproppar, 17 skulle klättra upp i ett träd och sitta uppe och såg tyst. Han uttryckte inte bestörtning om detta faktum, men jag orolig för det, om honom - jag ville att han skulle vara som resten av barnen eftersom det verkade oroande att han inte var.

load...

”Är du orolig för honom?” Frågade jag hans vackra, lysande förskollärare, och hon sa, ”Inte alls. Hur sällsynta och speciellt för en person att veta exakt vad han behöver! Jag hoppas att han håller den kvalitet för hela sitt liv.”Inte gömmer sig i ett träd, naturligtvis, men att ta hand om sig själv.

Vilket är en lång väg att säga, "Jag tror det är förmodligen vad ditt barn gör Att ta hand om sig själv -.. Och kanske ta hand om sig själv i det något förbryllande, ibland nedslående sätt introverta"

Vår tonåring vill äta middag ensam - Ska vi tillåta det?

Fjorton, som själv inte har eller vill ha en telefon, hade följande att säga: ”Att inte ha en smartphone kan minska aktiviteten hos hans sociala liv, men det är mycket möjligt att, medvetet eller omedvetet, det är faktiskt varför ditt barn inte vill ha en telefon.”

load...

Kan du hedra hans impuls inte vara ansluten? Jag föreställer mig i högstadiet klättring i min flanell nattlinne den andra jag kom hem, och jag kan inte tänka mig att vara tonåring idag - socialt jour varje sekund, fast in och tillgängliga och utför ditt snazziest själv varje sekund.

Som sagt, 17 - som inte fick en smartphone tills han var 14 - älskar sin telefon, och han verkar kunna balansera den sociala viktigt att vara på det med den psykologiska nödvändigt att sätta undan och ta en paus. Han hade också noll socialt liv tills den telefonen, men han är inte säker på orsak och verkan här. Han känns som han inte fick en telefon tills han var typ av socialt redo att få en telefon, men också att hans sociala beredskap kom delvis från att ha en telefon. Typ av en paradox.

Social Media orsakar depression bland Teen Girls

”Innan jag hade en”, sade han, ”jag trott jag skulle inte göra fler planer när jag gjorde. Och sedan fick jag en, och det var som ett blad drogs bort från allt detta meddelande som pågick. Inte som människor betyder att utesluta mig, men bara att så mycket som hände i en improv-y sätt. 'Jag är i stan! Finns det någon som vill träffas för pizza? Ingen skulle skicka det till mig. Visst, en stor fest eller något jag skulle höra om. Men inte vardagliga saker. Efter kändes det som det verkligen, verkligen förbättrat mitt sociala liv.”

”Så vad ska jag säga det här mamma?” Frågade jag 17. ”Önskar du att du hade fått en telefon tidigare?” Han svarade: ”Jag undrar bara det. Inte förr mycket. Våren nionde klass - Det känns som det var på sätt och vis när jag slags börjar stelnar mina vänner med de människor som är mina vänner nu. Det tog ett tag att ha svårt att göra planer på att motivera mig att få en telefon. Och en flip-telefon arbetade ett tag som en tillfällig lösning.”

load...

Fjorton verkar vara på en liknande tidtabell, inbillar hon får en telefon den kommande våren i nian. E-post fungerar OK i sin vängrupp eftersom det finns ett fåtal av dem som inte har telefoner, men hon rekommenderar att din son påminna sina vänner till loop honom när de gör en plan. ”Han kommer inte att vara med på alla små saker, men han kanske inte vill vara. Åtminstone kommer han vet om det finns en stor sak händer.”

10 livsförändrande Podcasts för tonåringar

Ta det från henne. Allvarligt. Hon är verkligen resistent mot att socialt rusade och jag föreställande hennes bror upp i trädet veta vad han behövde. ”Plus”, tillade hon, ”det är verkligen irriterande när du umgås med människor, och de är på sina telefoner hela tiden. Det är ganska tråkigt och skit och gör att du känner att de inte verkligen vill spendera tid med dig.”Så du kan vara glad din son är inte så.

Fjorton sista råd bör nog vara min föräldraskap mantra: ”Du kan förmodligen bara lämna honom ensam”, sade hon. ”Det kommer alla slags sig själv.”

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

10 babyprodukter som vuxna kan använda också

Post Föräldraskap

Föräldraådgivande: varför jämför mina vänner sina barn till min doktorand?

Post Föräldraskap

Varför Diego Luna 8-åriga delade stjärnan krigs hemligheter

Post Föräldraskap

Mamma som hade 3 spädbarn i spann på 11 månader delar bild av magsäcken efter magen

Post Föräldraskap

Marijuana är farligt för tonåringar, rapporterar varnar

Post Föräldraskap

Victoria Beckham är i tårar som äldsta son Brooklyn lämnar college

Post Föräldraskap

Hur man är en feministisk far

Post Föräldraskap

Chrissy teigen delar ultraljud pic, spelar hooky från Oscars

Post Föräldraskap

Ska vi konfrontera vår unga son om att titta på internetporn?

Post Föräldraskap

Så stilar du din familj för instagram-värdiga bilder

Post Föräldraskap

Ellen degeneres lanserar ny baby livsstil samling

Post Föräldraskap

Varför behöver du hålla dina sjuka barn hemma