Mikrocefali: vilka mammor behöver veta om tillståndet som orsakats av Zika | BurnbrightLove.com

Mikrocefali: vilka mammor behöver veta om tillståndet som orsakats av Zika

Mikrocefali: vilka mammor behöver veta om tillståndet som orsakats av Zika

Graviditet är en spännande tid, men det kan också vara skrämmande - särskilt när det finns rapporter om mystiska virusutbrott som hotar liv och hälsa ofödda barn. Och för kvinnor som har blivit gravid under 2016 och 2017, har rädslan förts till en Fever Pitch, artighet av myggburna Zika virus. Zika virus är infektion som kan orsaka en missbildning som kallas mikrocefali, en dödlig sjukdom där barnets huvud och hjärna inte utvecklas fullt ut.

Allmänheten först fick kännedom om Zika under de första månaderna av 2016, när tusentals barn i Brasilien föddes med mikrocefali. Rädslan för Zika spridit sig till USA i augusti 2016 när ett barn i Texas vars mor hade rest till El Salvador under graviditeten dog av Zika relaterade komplikationer.

De amerikanska Centers for Disease Control and Prevention kunde identifiera 2549 gravida womenwith den Zika viruset i Puerto Rico och andra amerikanska territorier mellan 1 januari, 2016 och April 25, 2017, och 122 av dessa kvinnor - cirka 5 procent - födde barn med mikrocefali.

load...

Zika Virus kan skada Män Mer än tidigare kända

Nya studier har visat att kvinnor i deras första trimestern av graviditeten löper den största risken för Zika relaterade damageto deras foster, men det är möjligt för ett barn att få fosterskador på grund av Zika när som helst i en graviditet. Och CDC fortfarande varnar amerikanska kvinnor att vara waryif de reser till vissa delar av världen.

Det verkar verkligen som om vi bör ta Zika-viruset på största allvar - men hur mycket vet vi egentligen om det hittills, och vad är risken för mikrocefali till amerikanska barn?

"Zika virus är ett virus som bärs av Aedes mygga och överförs till människor via bett av en infekterad mygga", säger Dr Gerardo Bustillo, OB-GYN på Orange Coast Memorial Medical center Fountain Valley, Kalifornien. "Upptäcktes först i ugandiska rhesusapor 1947 har det i samband med utbrott i olika delar av världen. Zika virus är relaterad till andra myggburna virus, såsom denguevirus och West Nile-virus. Zika först dök upp i västra halvklotet i början av 2014 på en ö utanför kusten i Chile. Sedan dess har det påvisats i flera länder i Central- och Sydamerika."

load...

Och naturligtvis, nu vet vi att det är dök upp i USA också, och CDC officiellt varna amerikanska kvinnor att undvika ett område med Miamiwhere myggor tros vara smittade förra året. Den Florida Department of Health, har dock rapporterat att antalet Zika fall i deras område har sjunkit under det senaste året - 2016 ensam fanns en rapporterade 264 gravida kvinnor med lab-bevis för Zika, medan det har bara varit fyra rapporterades fall hittills år 2017.

Dr. Sherry Ross, OB-GYN och kvinnors hälsa expert på Providence Saint John hälsa center Santa Monica, Kalifornien, säger experter fortfarande lära effekterna av detta virus på barn och icke-gravida vuxna. ”Endast en i 5 smittade människor kommer att visa någon form av symptom, och majoriteten kommer endast att ha milda influensaliknande symptom”, säger hon, med hänvisning till feber, konjunktivit, utslag och ledvärk. "Men jag skulle fortfarande uppmuntra förebyggande av att utsättas för detta virus till alla åldersgrupper."

Zika gör mig Ompröva ha en baby

Andra vanliga symptom på viruset, som visas två till 12 dagar efter ett myggbett, inkluderar muskelvärk, huvudvärk, smärta bakom ögonen och allmän svaghet, säger Bustillo. Den goda nyheten är att allvarlig sjukdom är ovanlig: Sjukdomen är vanligen milda och symtomen försvinner efter två till sju dagar.

Dessa fakta gör naturligtvis inte ta ifrån en skrämmande en: Zika kan allvarligt påverka gravida kvinnor, oavsett vilken trimestern de är i, säger Ross. "Om du smittas med detta virus under graviditeten har det i samband med fosterskador, inklusive en liten, krympta hjärna och missbildade huvud kallas mikrocefali", säger hon. "Detta virus kan överföras till fostret också."

Men vad exakt är mikrocefali, och vad som orsakar denna sällsynta tillstånd?

load...

”Mikrocefali är en huvudomfång (mätt i ett foster eller spädbarn) som är väsentligt under medelvärdet för en given ålder (eller gestationsålder hos foster) och kön, 'Bustillo förklarar.' Det kan vara resultatet av en mängd orsaker, inklusive genetiska avvikelser, hjärnskada från exponering för toxiner eller infektioner under dräktigheten (såsom Zika infektion) och födelsekomplikationer. I minst 40 procent av fallen, det finns ingen känd orsak. Svårighetsgraden av neurologiska rubbningar är generellt relaterad till svårighetsgraden av mikrocefali, och kan vara betydande. Den exakta mekanismen genom vilken Zika orsakar mikrocefali, och storleken av den resulterande skadan, undersöks fortfarande.”

Gravida kvinnor som nyligen har rest till ett område med Zika virusöverföring och har symtom på infektion (feber, hudutslag, ledvärk och / eller pinkeye) bör ha blodtestning för Zika virusinfektion, säger Bustillo. "Alla gravida kvinnor med relevant resa historia, [oavsett] av förekomsten av symptom, bör ha foster utvärdering, med serie ultraljud söker mikrocefali", säger han. "Om ultraljudet antyder närvaron av mikrocefali, kan fostervattenprov utföras för Zika virustestning."

Zika har påträffats i modersmjölk, och Centers for Disease Control and Prevention har bekräftat viruset kan överföras under förlossningen, sexuell kontakt, blodtransfusion eller lab exponering, men spädbarn Zika virusinfektion i samband med amning har inte rapporterats. Och CDC fortsätter att uppmuntra kvinnor som kan ha utsatts för Zika att amma.

"Current tyder på att fördelarna med amning uppväger den teoretiska risken för Zika virusinfektion överföring via bröstmjölk. CDC uppmuntrar mödrar med Zika virusinfektion och mödrar som bor i områden med pågående Zika virusöverföring att amma sina barn," det står på CDC hemsida.

Utan ett vaccin eller behandling ännu, säger Ross den bästa förebyggande metoden är att undvika att resa till områden där Zika outbreaksare inträffar. CDC uppdaterar regelbundet sin hemsida, och det finns för närvarande cirka två dussin länder på listan, plus områden i USA självt inklusive Texas och Florida. Om du reser till dessa områden, är det viktigt att du bära skyddskläder och myggmedel.

Det finns en inkubationstid för Zika virus av tre till 12 dagar. Om du upplever symptom i samband med viruset, besöka din läkare och behandla symptomen som vanligt. "Smittade personer bör få massor av vila, dricka mycket vätska för att förhindra uttorkning och behandla feber med vanliga mediciner" Bustillo säger. "Det bästa sättet att förhindra infektion är att undvika myggbett. Personliga skyddsåtgärder omfattar ansöker myggmedel, bära långa ärmar och långa byxor och vistas inomhus. Fönster och dörr skärmar och myggnät bidrar till att minimera kontakten mellan myggor och människor. Eftersom mygglarver häckar i stillastående vatten, bör alla ansträngningar göras för att undvika att låta stående vatten för att samla utomhus, som i hinkar, flaskor och blomkrukor."

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Varför släppte mitt barn ref utan att berätta för mig?

Post Föräldraskap

Jag är glad att min OB slutar mitt i min graviditet

Post Föräldraskap

Hård föräldraskap ger det värsta i tonåringar

Post Föräldraskap

Oavsett om hon är LGBTQ eller en allierad, är den nyaste Barbie fantastisk

Post Föräldraskap

Chrissy teigen avslutade grammys natt med ett kön avslöjade

Post Föräldraskap

Bip s Carly Waddell avslöjar ultraljudsbilden av uncooperative foster

Post Föräldraskap

Rökar weed framför dina barn någonsin ok?

Post Föräldraskap

Efter manchesterattacken kan inte min rädsla vara min son

Post Föräldraskap

Att se Alzheimers genom mina barns ögon

Post Föräldraskap

Att låta barn hjälpa till tacksägelse (utan att förlora ditt sinne)

Post Föräldraskap

Jag lät mina barn hjälpa oss på julafton för att lära dem sanningen om Santa

Post Föräldraskap

Mamma skäms av lärare för vad som ligger i hennes barns lunch