Julen vi hade Inga pengar var den bästa julen av alla | BurnbrightLove.com

Julen vi hade Inga pengar var den bästa julen av alla

Julen vi hade Inga pengar var den bästa julen av alla

Julen 1968 samlade min mor sju av oss barn i den främre hallen och meddelade sin plan med entusiasm vanligtvis reserverad för en tur till stranden.

”I år”, sade hon, ”vi ska leta efter saker runt huset för att ge varandra! Och vi kan även linda upp saker i förra årets omslagspapper!”

”Vad händer om det inte finns tillräckligt med papper?” En av oss sa.

Min mamma träffade tvivlare fråga med ett leende - med förväntad opposition, hon sannolikt visste att hon hade redan vunnit striden om frågan var om förpackningen i stället för varor. ”Då använder vi söndags funnies!” Sade hon. ”Det ska bli så kul. Och alla kommer att få en överraskning!”

load...

Då Mamma ange regler: Vi kunde inte stjäla saker från en för att ge till en annan, kunde inte ge någon något han eller hon redan ägde, kunde inte välja något som andra syskon skulle hata. Vi couldreuse, remake, återanvända, redesign.

”Och vi behöver inte gå till några butiker!”

I själva verket, couldn'tgo vi alla butiker. Pengar var kort alltid, men det året, det var verkligen kort. Livsmedel också. Och med sju barn, mat var viktigare för min mamma än presenter. Santa skulle komma (eller så sa hon, jag hoppades att hon var rätt), men det fanns inga pengar till en buck här, eller fem där för att uppfylla behovet av dussintals syskon presenterar varandra.

load...

Så vi varje valt namnet på ett syskon från papperslappar plockade från vår pappas ull fedora, och vi körde runt huset på jakt. Söka efter gåvor i våra egna hem visade sig vara överraskande kul; allt vi berört vi kunde titta på nytt. För den yngsta av oss, mamma hjälpte övervaka sökning - ner till källaren, upp på vinden, i linneskåpet. För de äldsta, hon sätta en högre standard: ett uppdrag att ta något gammalt och göra det nytt, något trasigt och göra det hela. Och en förväntan att makinga gåva drogs att hitta något som vi bara hade glömt.

På juldagen, vi sprang ner i den ordning de yngsta till äldsta till ta en titt Santa presenterar först. Jag fick en Liddle Kiddlesdoll, vad jag mest önskade - Jag kunde bära henne i en dekorativ bubbla som hängde från en kedja. Jag älskade små saker, så miniatyr natur dockan gjorde det ännu mer speciell. Jag märkte inte att det förmodligen hade varit särskilt billigt.

Santa hade inte fört så mycket, så att vi snabbt flyttade till syskon presenterar. På något sätt verkade det mer spännande än Santa gåvor. Ansamling fungerar alltid.

Jag var 6. Jag önskar jag kunde komma ihåg vad jag hittade eller gjorde det året, eller som jag gav den till. Men jag gör det inte. Jag minns vad jag fick.

Min nuvarande var den största. Vilken tur jag hade varit när min syster Kathleen - vid 15, den äldsta av oss - hade dragit mitt namn. Jag lurade söndags serier och det fanns: en kopia av vårt eget hus. Rester av vår röda flockades tapeter kantade väggarna i en stor kartong. Bitar av våra egna mattor fodrad golv (där hon hade hittat dem? Hade min mor tillät henne att klippa bitar som var under en soffa?). Rummet delade jag med mina systrar hade sängar gjorda av block täckt med bomullslappar och bomullstuss kuddar; närheten satt en fåfänga med en tennfolie spegel och en tom trådrullen avföring. Jag kan även placera min Kiddle (som såg ut som mig, med jordgubbs blont hår) i sin egen säng och sin egen fåfänga.

load...

Jag har aldrig grät av glädje som jag gjorde för mitt eget återvunna hus.

Våra yngsta bröderna David och Mark slutligen stängde gåva att ge med en cigarr låda med min pappas som skramlade när de skakade den. Min mor beordrade oss alla att blunda och ta en handfull av vad som var inne. David skrattade när vi alla hade en handfull - för pennies. Vi bestämde oss för att kasta våra pennies i luften. ”Ready, set, go!” Vår mamma ropade. Och när jag tänker på att julen 1968, det är vad jag minns: våra fullständiga händer och skrattar ansikten spottar pennies som de regnade ner på oss och en härlig brist på fattigdom.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Listan finns i: kan du gissa 2018 populäraste barnnamn?

Post Föräldraskap

10 tips för att resa med barn från mammor som har varit där

Post Föräldraskap

Jade och garvare av Bachelor i paradiset förväntar sig sin första bebis

Post Föräldraskap

Sandy hook mamma skyller kongressen för Las Vegas skytte

Post Föräldraskap

Förbereder frukost för dina barn: förväntan mot verkligheten

Post Föräldraskap

Vi kan vara lyckligare nu, men våra barn bedrar fortfarande över vår skilsmässa

Post Föräldraskap

Obamas är inte helt redo att se sina döttrar växa upp

Post Föräldraskap

Mamma charmar internet med moderskap fotografering i mål

Post Föräldraskap

Padma Lakshmi stängde mamma-shamers som slog henne för matlagning i bikini

Post Föräldraskap

7 sätt att motivera dina barn att lära sig att berätta för tiden

Post Föräldraskap

Katherine Heigl har en pojke, och vi är redo att vara glada för henne

Post Föräldraskap

Varför min dotter behöver se mig misslyckas med att hantera min ADHD