Jag ville ha 15 barn men folk skämde mig redan för att ha fem | BurnbrightLove.com

Jag ville ha 15 barn men folk skämde mig redan för att ha fem

Jag ville ha 15 barn men folk skämde mig redan för att ha fem

När jag först gifte jag ville barnen direkt. Och jag ville 15 av dem.

Jag älskar barn och jag älskar stora familjer. 15 verkade både upprörande och teoretiskt möjligt. Biologiskt i alla fall. Plus, det var mer än jag någonsin hade hört talas om och jag ville slå alla. Jag vet inte varför. Antagligen för att jag var 18 när jag fick gifta sig och det är bara hur 18-åringar tror.

Jag vill gärna tro att människor har ett "magiskt nummer" barn de är tänkt att ha. Det kan vara helt falska, men kanske det är bara hur 36-åringar tror. Som det visar sig, vår magiska numret (om det finns något sådant) är 5. Det finns många faktorer som bidrar till det numret, och jag är mycket nöjd med det, men jag undrar om 150 år sedan jag kunde ha haft 15 ungar. Naturligtvis under förutsättning att min livmoder skulle kunna överleva det (som för övrigt kan det inte), har barnen inte behöver vara i neonatal intensivvårdsavdelning (som 3 av dem gjorde) och jag behövde inte en nödsituation C- sektionen (som jag gjorde två gånger) eller en blodtransfusion (Japp, det också).

load...

Ingen berättade för mig om dessa biverkningar av postpartum återhämtning

Men andra än att jag kunde ha varit bara fina (pojke, jag är tacksam för den moderna medicinen). Men låtsas för ett ögonblick att förlossningen inte skulle ha dödat mig för 150 år sedan, jag tänkte att jag kunde ha haft en hel del fler barn än vad jag har nu bara för att jag skulle kunna hantera det dagliga livet med dem bättre i en 19th century världen. För en främsta skälet: folk lämnade dig och dina barn sjutton ensam.

Tillbaka på 1800-talet unga barn fick när tuppen gol och mjölkkor. De hjälper till med plantering och skörd och spottar smör och baka bröd. De sydde kläder och högg ved och när de hade ledigt de sprang barfota i leran och rullade hjulen på gator och och ingen sa ett ord om det.

load...

Ibland finns det en god anledning att låta ditt barn svära

Kanske jag förhärligande saker pyttelitet. Varje by har sin gossipy lägger näsan i blöt som är allt upp i allas verksamhet. Och jag säker älskar att ha en diskmaskin, spolning toalett och den tidigare nämnda moderna medicinen. Men jag tror definitivt att i allmänhet folk trakasseras dig mindre om barnens fötter.

Häromdagen var jag på en närbutik (en exceptionellt ren en, kan jag tillägga) och jag hade Princess (9), Preemie (8) och BB (1) med mig. BB körde oss alla muttrar medan Preemie var besluta vad man ska köpa. Princess höll honom men han ville springa runt. Han drog bakverk från hyllorna så jag grep honom och höll honom. Jag försökte distrahera honom men han flippade ut för att han ville komma ner och utforska. Jag tog honom till godis, där han inte skulle göra mycket skada om han tog saker från hyllorna och satte ner honom. Jag sa Preemie att hon bättre skulle skynda. Hon berättade att hon var tvungen att använda badrummet. Medan hon var där jag bara låta BB springa runt i gången medan jag följde honom noga. Vid denna tidpunkt berättade en anställd mig att hålla BB eftersom han var barfota och kunde trampa på krossat glas. Min första instinkt var att säga, "Åh, du lämnar krossat glas ligger hela din butik?" Men jag bara plockade upp honom och försökte knuffa alla därifrån ASAP. Det var en mindre än lyckad resa och jag sade högt "Det är därför jag ville lämna er i bilen med BB."

Det var frustrerande och lite pinsamt, men det fick mig att tänka på hur 150 år sedan var det vanligt att barn att vara oberoende och vandra omkring. Man kan säga att då barnen behandlades som vuxna för mycket. Men jag tror att de gillade det. Barn älskar att göra saker "alldeles själva" och jag tror att vi som föräldrar, kunde hantera en hel del fler barn om vi låter dem faktiskt göra saker på egen hand.

Sluta antar att det är mitt fel att jag har en kinkig bebis

Folk frågar mig hur jag hanterar fem barn och jag ska säga dig min hemlighet: Jag får inte fem barn redo för skolan och göra fem frukostar och fem luncher. Jag gör som, en och en halv frukostar. Mina äldre barn barnvakt mina yngre barn. Mycket. Jag har inte heller göra det mesta av de sysslor i huset. Barnen gör. Det är hur jag "handtag" (om du kan kalla det så) som har fem barn. Men jag tror att jag kunde ha hanterat 10 mer om samhället accepterade ännu mer autonomi från dessa barn.

load...

Då fanns tanken att barnen var OK att vara ifred, och att de var föräldrarnas verksamhet. Och föräldrar gav barnen en fan av mycket av autonomi, eftersom de var tvungna att. De kunde inte köra en gård utan en skock hjälpare. Gissa vad? Alla visade sig fint. Stor, även. Men kanske det är bara hur en utmattad och frazzled mamma tycker.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Den här mammen skämdes efter att hennes barn med ADHD kastade ett tantrum - och det är inte okej

Post Föräldraskap

Mammas guide till Chicago

Post Föräldraskap

Förvänta dig inte att Coco Rocha ska få ett andra barn när som helst snart

Post Föräldraskap

9 provade och sanna tips för att resa med barn under semestern

Post Föräldraskap

Black Friday leksak erbjudanden dina barn vill inte att du ska sakna

Post Föräldraskap

Hur online parenting communities kan skada - eller hjälp - postpartum humör sjukdomar

Post Föräldraskap

Min baby sover inte, och det är allt mitt fel

Post Föräldraskap

Tecknet som du mamma gör för mycket

Post Föräldraskap

Vi är så ombord med Khloé Kardashians graviditetsdietförändring

Post Föräldraskap

Dwayne Johnson och hans flickvän avslöjar att de förväntar sig en flickvän

Post Föräldraskap

Vad det är att vara gravid när du redan har en spädbarn

Post Föräldraskap

Josh hartnett & Tamsin egerton välkomna andra barnet