Jag skrek f-ordet hos min tonåring över ett dumt argument | BurnbrightLove.com

Jag skrek f-ordet hos min tonåring över ett dumt argument

Jag skrek f-ordet hos min tonåring över ett dumt argument

Om du är som jag, du finna att det är inte alltid så lätt att vilja alla de människor som du lever med, än mindre älskar dem. Minst en gång om dagen, jag befinner mig i en stridssituation eller uppvärmd samtal med någon jag födde. Jag gjorde även att observation högt för en av dem den här veckan, mitt i en sådan episod, "Detta är inte hur människor brukar prata med mig."

Men han bara grymtade och hålls på det.

Inte så länge sedan, skrev jag en vänlig länk i Facebook inkorgar mina två äldre barn om en college coed som hade somnat (svimmade) på en främre stoop efter en natt outin iskalla temperaturer och nu inför amputation av en av hennes lemmar på grund av hypotermi. Jag såg det som en varnande berättelse som jag ville dela med dem för att undvika framtida amputationer och behovet av någon protes. Gud vet sina terminsräkningar är tillräckligt för att finansiera. Jag hade också nyligen delat en artikel med min 21-åriga son om hur rökning för mycket cannabis kan orsaka mannen bröst, som han trodde var roligt.

load...

Jag texted min son för att avsluta ett argument och det fungerade

Tydligen hade han inte att frysta flickan var rolig eller värdefullt på något sätt att han ringde mig strax efter freaking ut om det.

”Skicka inte mig den där skiten”, sade han. Samtalet började och snabbt slutade med mig skrika, ”Fuck you!” I telefonen och hänga upp.

Jag lovar dig, det var aldrig en del av min stormästare föräldraskap plan, inte heller var det ögonblick när jag lade på luren när jag var tvungen att gå tillbaka till köket för att hitta mina två yngre barn - 16 och 11 - sitter på stolar och stirrar på mig. Detta var inte exakt modell av konfliktlösning jag ville att de skulle se.

load...

Naturligtvis var frågan diskuterades ingående med min therapistwhen vi nästa träffat och hon hjälpte mig att se att när jag trodde att jag använde den stackars flickan eventuella amputation som en teachable stund för mina barn, min son såg det som ett meddelande från mig att han skulle vara dum nog att göra något liknande i första hand.

Han var förolämpad.

Jag älskar mina barn - men jag vill inte spendera varje vaken stund med dem

Och vem vet, kanske dagen den fruktansvärda samtal jag fick min mens, eller ägglossning eller vad det är idag som gör mina hormoner gå lite galen, som läggs bränsle på känslomässiga brand. Men historiskt sett, han och jag är bra på att trycka varandras knappar och snabbt göra den andra galna. Vi tenderar att hoppa direkt ur stekpannan och rulla runt i branden.

Och det är inte bara honom. Jag får in tussles med alla runt omkring här. Jag gillar att skämta om att min lilla killen har varit band på hans tonåring stödhjul på sistone eftersom det ibland finns den tonen i rösten när han måste svara en av mina många, till synes irriterande frågor, och han har gett några sassy svar på sistone också. Et tu, min söta ung pojke?

Och medan min terapeut rekommenderade saker som att ha uppföljningssamtal med alla barnen om amputation spränga, meditera och göra en burk som jag sätta in pengar på varje gång jag agera som en skitstövel (eller något liknande), jag tror att jag har slog på det perfekta motgiftet mot potentiellt fientliga situationer med mina barn. Förra veckan jag plockade upp en låda full av hemma moviesI hade omvandlats till DVD-skivor på Costco och blev påmind - åtminstone för några timmar - om hur jävla söt mina barn var (och kanske fortfarande är).

load...

Visst, vi har lådor med gamla bilder och fotoalbum fyllda med skott från jular av för länge sedan. Men att faktiskt se barnen i handling och höra deras små röster - så unga och oskyldiga - och se hur vi alla samverkade var underbart och fruktansvärda allt på en gång. Hur fick vi därifrån till här?

I efterhand, några av scenerna är klassiska tecken på deras personligheter framöver. Det var min äldre dotter blyg och tveksam på sjukhuset Mötesrum sin nya lillasyster men super-glada för godis i sin julstrumpa; lillasyster -Vid fyra - dekorerad i en kooky underkläder-inspirerade outfit och transportband ut några påhittat låt på hennes Barbie karaokemaskin, pausa bara skrika på hennes äldre bror för att stoppa ”irriterande” henne. Total diva.

Men för mig, en av de mest övertygande stunder av dessa inspelningar tittade min äldsta son öppna hans julklappar, circa 2001. Han var i tredje klass och hade just fyllt nio och tydligen Santa verkligen trodde att han ville ha en hel del böcker som året. Men istället för att avsky, öppnade han glatt sin deluxe Narnia Chroniclesset och lyfte den tunga Harry Potter och den flammande bägaren Firetome över huvudet i seger. Han var den söta. Och jag visste precis hur man gör honom lycklig.

Vad jag önskar att jag hade känt innan han blev en ung mamma

Ibland berättar jag mig historier om mitt barn :. ”Han har alltid varit på detta sätt” eller ”Hon har alltid varit så.” Och ibland är det sanningen och andra gånger, det kunde inte vara längre från det. Men jag vet att eftersom jag såg min son hiss som Harry Potter-boken över huvudet, har jag tittat på honom lite annorlunda över denna lång paus hem mellan terminer. Jag ser honom inte i ett nytt ljus, men som jag brukade se honom.

Två av oss gick ut på middag i går kväll och hade en bra tid. Samtalet var lätt - vi pratade om allt från att bryta Badto LeBron James - "Använd din kniv" och det var aldrig någon punkt som jag kände att jag var tvungen att säga något irriterande, liksom "Sätt din servett i knät", eller Han visste redan vad de ska göra. Och jag påmind om att trots att han är mycket längre och hårigare än han brukade vara inne - och ibland kanske det är så djupt ner i det du skulle behöva en utgrävning besättningen att hitta det - han är fortfarande samma söta pojke jag visste alla dessa år sedan. Och jag är glad att jag hittade honom igen.

Bild: Amy - Författare

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Hur ha kul att fira nyttår - med en ny bebis

Post Föräldraskap

10 skäl att förbereda sig för back-to-school är som en skräckfilm i verkligheten

Post Föräldraskap

Mamma svarar briljant till kropps-shaming försäljningsstället

Post Föräldraskap

De 6 mammorna möter du alltid på semester

Post Föräldraskap

Whitney port blir verklig om hur moderskapet förändrade sin kropp

Post Föräldraskap

Semestergåvor för barn som inte har dem limmad på en skärm

Post Föräldraskap

Varför behöver du en mamma tillflyktsort

Post Föräldraskap

Oavsett om hon är LGBTQ eller en allierad, är den nyaste Barbie fantastisk

Post Föräldraskap

Mamma skriver flyttande brev till sin dotter stammar

Post Föräldraskap

Förvänta dig inte att Coco Rocha ska få ett andra barn när som helst snart

Post Föräldraskap

Har mitt barn ljög för mig om att dricka och droger?

Post Föräldraskap

Tori stavning vill ha en 6: e barn, eftersom Brady-gruppen