Jag omfamnar hygge med mina barn eftersom jag är lat | BurnbrightLove.com

Jag omfamnar hygge med mina barn eftersom jag är lat

Jag omfamnar hygge med mina barn eftersom jag är lat

Vid det här laget har de flesta av oss har hört åtminstone lite om den danska filosofi levande kallas hygge. Vi vet om ullstrumpor och levande ljus kvällar. Många av oss har även gjort planer på att leva ett mer hyggeligt liv, samla våra barn runt den öppna spisen och hänge sig åt varm choklad varje dag.

"Hygge" är den bäst bevarade danska hemligheten till att slå dina vintertrötthet

Om du inte har hört mycket om hygge, uttalas ”hoo-gah,” här är de grundläggande fakta som du behöver veta. Det är en dansk sak som vi har nyligen blivit besatt i USA. Ordet egentligen inte översätta till engelska, men vissa beskriva det så mysigt och andra som gemenskap. Att leva ett hyggeligt liv är att omfamna enkla saker utan krusiduller eller extravagans. I sin bok, The Year of Living Danishly, författare Helen Russell beskriver det som en brist på saker som är irriterande eller i samband med negativa känslor. Vem vill inte leva ett liv som?

load...

Det finns massor av skäl hygge är så stor, men det finns en som toppar resten - och det är inte igelkotten te mysigt du har kollat ​​på Etsy. Enligt min mening, den verkliga anledningen till att jag är redo att omfamna hygge i vinter är att det är egentligen bara en klädd upp ursäkt för att stanna inne och göra ingenting.

21 sval och mysiga par tofflor du aldrig kommer att vilja ta bort

Den hygge liv är lika mycket om att vara lat som det handlar om mysig gemenskap. Av den anledningen är hygge det bästa att hända med mammor som hatar vintern. Och jag är en av dessa mammor.

I år försökte jag verkligen närma sig kallt väder månader med ett öppet hjärta. Jag snubblade på en norsk ordspråk, ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.” Jag tillbringade hela oktober letar igenom secondhandbutiker i jakt på snö byxor, handskar, hattar och stövlar för var och en av mina barn. Jag gjorde planer för vintern vandringar och skridskoåkning och bygg snögubbar. Jag var allt i.

load...

Förra veckan, när vi fick några inches av snö, buntade jag var och en av mina barn i deras vinter grejor. Jag började svettas när jag knuffade miniatyr fingrar i miniatyr vantar. Jag kan ha ropade "Bara hålla din hatt på!" mer än en gång. Jag ansåg ösa på hela verksamheten, men jag gav mig en pep talk och vi alla gjorde vårt sätt i naturen. Det fanns snöänglar och snö dag selfies. Det var magiskt, verkligen. Tills någon fick snö i sina stövlar 10 minuter i och började freaking. (Det var jag.)

Det var när jag fick den. En glödlampa kom för mig när jag insåg att jag kunde välja lättja utan skuld. Jag kunde välja hygge.I kan kasta bort våra snö byxor, begrava dem djupt i vår tvättstuga och stanna inne hela vintern. I namn av hygge, kunde jag ta någon så kallad "lata" föräldraskap praxis och förvandla det till en praxis mysig gemenskap. I själva verket har jag inspirerats av danskarna att skapa några hyggeligt traditioner min egen. Såhär:

    God nat brinner: den hyggeligt praxis väljer frukost för middag i stället för matlagning en "riktig måltid"

  • Gå væk: traditionen att spendera absurda mängder tid ensam sola i slutenhet och säga nej till någon skyldighet som verkar irriterande eller obekväm

  • Jeg elsker gräva tv: kärleken till TV: n eller stapla dina barn på soffan med en kulle av filtar och kalla det "mysiga television"

  • Jeg er allergisk över för udendørs: a vinter lång paus från utomhusaktiviteter, observeras främst av Midwest familjer som ogillar kylan

  • Alle Dag pyjamas: lämna dina barn i deras pyjamas hela dagen lång
  • Brød brød brød: den varma känslan du får när du äter mestadels bröd under de kalla vintermånaderna, Se även: carb lastning

    load...

Så Danmark, älskling, jag antar att jag har dig att tacka för mitt nytt liv. Denna vinter, tack vare er, jag omfamnar hela hygge mitt hjärta önskar i form av en hel del läsning på soffan och långa tupplurar på eftermiddagen. Du kan kalla det lathet, men jag kallar det mitt vintern lever Danishly.

Hot tryckkokare soppor och grytor för när du är alltför hungrig att vänta

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

10 roligaste tweets från föräldrarna denna vecka

Post Föräldraskap

Hur man är en feministisk far

Post Föräldraskap

Hur tonåringar är som katter

Post Föräldraskap

Mall cops berätta kvinna som hon inte kan amma i köpcentret - de har fel

Post Föräldraskap

Föräldrar älskar inte precis denna NY restaurangens drinkpolitik

Post Föräldraskap

När ska du ta ditt barn till läkaren mot att tuffa det hemma

Post Föräldraskap

Nikki Reed säger att hon och Ian Somerhalder kommer att ta månad tystnad efter baby

Post Föräldraskap

Vad du behöver veta om att ge ditt barn en ersättning

Post Föräldraskap

Lyssna upp: podcaster för varje skede av föräldraskapet

Post Föräldraskap

Sjukhusskrotskolor i barnvänliga drag

Post Föräldraskap

Varför vissa kvinnor väljer att onanera under förlossningen (verkligen)

Post Föräldraskap

Traditionell skola inte för ditt barn? kolla in online homeschool alternativ