I nästan 50 procent av familjerna är mammor brödvinarna | BurnbrightLove.com

I nästan 50 procent av familjerna är mammor brödvinarna

I nästan 50 procent av familjerna är mammor brödvinarna

Är familjer med en mamma som den primära familjeförsörjaren den nya normala i USA? Enligt en ny rapport, det är sannare nu än någonsin tidigare.

15 jobb med flexibla scheman för upptagna arbetande mammor

I en rapport som släpptes igår, Center for American Progress fann thatin 2015 42 procent av arbetande mödrar var den enda eller huvudsakliga familjeförsörjare i sina familjer, vilket innebär att de var ansvariga för 50 procent eller mer av familjens inkomster. Ytterligare 22,4 procent var co-familjeförsörjare, som är ansvariga för 25 procent till 49 procent av alla inkomster. För att ge dig lite perspektiv, andelen familjer med en mor som breadwinnerwas 11 procent 1960 och 34 procent år 2000. (Dessa siffror speglar också en föränderlig amerikansk familj, eftersom antalet ensamstående mödrar har nästan fördubblats sedan 1975, går från 14,6 procent till 26,4 procent.)

load...

Rapporten fann några intressanta skillnader baserat på geografi, ras och ålder. Vita kvinnor, till exempel, är minst benägna att vara den primära familjeförsörjaren jämfört med svarta och Latina mödrar. I själva verket är andelen vita mödrar som är de enda familjeförsörjare i sina familjer 2015 (37,4 procent) nästan samma var det var för svarta kvinnor 1970 (36,4 procent). Idag, 70,7 procent av svarta mödrar är de enda familjeförsörjare.

Mindfulness för upptagna med att arbeta moms - ja, det är möjligt

När det gäller geografi, mödrar i Mellanvästern var mest sannolikt att vara den primära inkomsttagare, medan mödrarna på västkusten var minst benägna. Och slutligen, medan yngre mödrar var mer benägna att vara den primära familjeförsörjaren än äldre mödrar, var de mindre benägna att vara co-familjeförsörjare. Sarah Jane Glynn, författare till rapporten theorizes att detta delvis kan bero på att yngre kvinnor är mer benägna att vara ensamstående mödrar och att yngre människor tenderar att tjäna mindre än äldre.

load...

Vad dessa data berättar är att medan det är bra att fler kvinnor arbetar och tjänar mer pengar, finns det några viktiga frågor som spelar här som borde besvära oss alla. Det faktum att så många svarta och Latina mödrar är ensamma familjeförsörjare jämfört med vita mödrar är ett tydligt tecken på den institutionella rasism som USA fortsätter att kämpa med. Dessutom, som Glynn säger, "det faktum att landets arbetsplatspolitik inte har uppdaterats för att återspegla den typ av dagens arbetande familjer håller tillbaka arbetande kvinnor samt män som har familj omvårdnadsansvar."

Med fler breadwinning mödrar än någonsin, vårt behov av att ändra USA: s arbetsplatser och barnomsorgspolitik blir bara mer angeläget. Vi fortsätter att vara ett av de få utvecklade ekonomier som saknar progressiva, familjevänliga arbetsplatsen politik, och vi bör skämmas för det.

Hur att driva igenom en förtroendekris på jobbet

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

När ska du ta ditt barn till läkaren mot att tuffa det hemma

Post Föräldraskap

Behöver ditt barn glasögon?

Post Föräldraskap

Jag använder baby dockor för att lära min dotter om rasaspekt

Post Föräldraskap

Chrissy teigens vänner planerade den sötaste impromptu baby showeren

Post Föräldraskap

Sjukhusskrotskolor i barnvänliga drag

Post Föräldraskap

10 roligaste tweets från föräldrarna denna vecka

Post Föräldraskap

Rose Byrne väntar en annan bebis med Bobby cannavale

Post Föräldraskap

Min baby förstör mitt äktenskap

Post Föräldraskap

10 stycken graviditetsråd är jag glad att jag ignoreras

Post Föräldraskap

Madonna kunde inte ha kunnat adoptera om hon fortfarande hade varit i förvaringsstrid

Post Föräldraskap

Vi överlevde nästan inte vårt första år som en stegfamilj

Post Föräldraskap

Föräldraådgivande: varför jämför mina vänner sina barn till min doktorand?