Hur min dotters psykiska sjukdom gör mig till en bättre mamma | BurnbrightLove.com

Hur min dotters psykiska sjukdom gör mig till en bättre mamma

Hur min dotters psykiska sjukdom gör mig till en bättre mamma

Min 9-åriga kastar vredesutbrott som skrämmer mig. Den andra natten, skrek hon i timmar i sträck, och min fru och jag kunde inte lugna henne. Hon slog i väggen och förstörde hennes leksaker. Hon sa sårande saker hon inte menade. Jag ville svara på hur hon behöver mig till - lugnt och stadigt. Men jag kunde inte. Istället skrek jag rätt tillsammans med henne. Jag frågade min fru att ta över så att jag kunde hjälpa mitt hjärta stop racing och mina händer sluta skaka. Jag har också sagt sårande saker som jag inte menar.

Dessa är de mest utmanande ögonblick vi står inför som en familj. Dessa är de stunder när min dotters PTSD utlöser min egen. Vi har båda trauman från våra tidiga barndom som inte var vårt fel. Vi båda känner livrädd. Vi båda känner utom kontroll och skämmas. Psykisk sjukdom kan göra det till en familj.

Men dessa stunder är just det: stunder.

Hur jag förklarade min psykisk sjukdom till Mitt Kid

load...

Det finns en större bild. En som är fylld med matbord dans partier, ”Kissy handslag” vid sänggåendet och familje konstprojekt. Moments där min dotter, som vi antog genom fosterhem för tre år sedan, tittar på mig och säger: ”Jag är så glad att du är min mamma.”

Vi har mer glada stunder tillsammans än utmanande sådana, men våra hjärnor är kopplade att fokusera på de skrämmande känslor. Min dotter och jag får utlösas i kamp, ​​flykt eller frysa - och det är svårt att komma tillbaka. Men vi gör. Om och om igen, att vi vår rätt att glada, friska liv. Detta innebär att man tar radikalt väl hand om oss själva och varandra. Det gör mig till en bättre människa, och det gör mig till en bättre förälder.

load...

Här är allt jag skulle sannolikt ha missat om hade min dotter och jag nothad psykisk sjukdom. Jag skulle aldrig ha lärt sig att:

Normalisera terapi

Min fru, dotter och jag varje har vår egen terapeut. Vi har tränat konstterapi och lekterapi och fastsättning terapi och även arbetsterapi. Vi har fått massage och kranial sakral terapi och neurofeedback. Var och en av dessa behandlingar har hjälpt. Vi talar om hur våra hjärnor och kroppar förtjänar stöd för att må bra. Vi väljer duktiga och kärleksfulla terapeuter för att hjälpa vår familj läka, växa och frodas. Detta är vårt normala.

Ta tid för mitt äktenskap

Jag vet inte någon föräldrar som tar tid från sina barn som vi gör. Naturligtvis hatar vår dotter det när vi lämnar för att gå på ”en dag för två nätter” flera gånger om året. Men vi planerar att stanna gift, och att göra det måste vi ansluta och komma ihåg vilka vi är som ett par. Vårt äktenskap förtjänar att uppmärksammas. Period.

Ta tid för mig själv

Min fru och jag modellera ta tid ensam att fokusera på våra individuella behov, oavsett om det är en 10-minuters tupplur före middagen, att ett ögonblick bläddra igenom en tidning utan avbrott eller en solo resa till spa natten. Vår lilla flicka ser oss tar tid att ta hand om oss själva, och nu, hon kan även modell som själv. Hon trivs med sitt eget företag som hon spelar i solen eller tar ett avslappnande bad med eteriska oljor.

Michael Phelps Talks klimatförändringar, Mental Health & Boomer telefon-hacking Skills

Practice tacksamhet och generositet

”Kan du ta i kärlek?” Frågar vi vår dotter försiktigt. Vår dotter ångest gör det svårt för henne att ta bra känslor i, men djupa andetag och reflektion hjälpa en hel del. Vi firar våra favorit delar av dagen. Vi talar om vad vi ser fram emot varje morgon. Vi räknar off ”fem goda ting” på våra fingrar om vi fastnat i besvikelse eller oro.

load...

Ge tillbaka

Att ge är lika viktigt. Vi märker möjligheter att göra andra lyckliga, och vi går för. Oavsett om det är att föra vatten till människor som är hemlösa på en varm dag eller göra konstverk för en kusin födelsedag, vi ser efter möjligheter att ge.

Ta medicin och kosttillskott

Att behandla vår PTSD, min dotter och jag tar på grunderna: näringsrik mat, massor av vatten och massor av sömn. Jag insisterar på dessa. Men liksom många människor med psykisk sjukdom, behöver vi mer. Min dotter tar en låg dos av ett blodtrycksmedicin för att få hjälp hantera hyperalertness. Jag tar tillskott för att stödja mitt nervsystem. Även min fru tar medicin för ångest. Vi kanske inte behöver dessa för evigt. Eller kommer vi, och det är OK också. Vi förtjänar all hjälp vi kan få för att må bättre.

Hur du skyddar ditt barns Mental Health Under Back-to-School

Det finns tillfällen när PTSD symtom verkar stå i centrum i våra liv. Vid dessa tillfällen, vi påminna oss själva om att dessa - de mörka dagarna - är en del av att vara människa. Då får vi tillbaka till egenvård - till att visa oss själva och varandra kärlek och medkänsla och att vara glada, ofullkomliga och vacker familj vi är. Genom adoption, över rasskillnader, trots psykisk sjukdom, vi älskar varandra djupt.

Detta är min familj: Vi har psykisk sjukdom, och jag är desto bättre för det.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Varför tandfen gav bara mitt barn ett kvartal

Post Föräldraskap

Moms reagerar på den nya amningens emoji

Post Föräldraskap

Feministiska halloween kostymer för ditt barn

Post Föräldraskap

Twitter attackerar Kim Kardashian väst för nordvästras droopy faux Corset klänning

Post Föräldraskap

10 hilarious Santa photo # fail som är det bästa du ser hela dagen

Post Föräldraskap

Helt topp-kändis baby redskap vi kan inte sluta gawking på

Post Föräldraskap

Hur hjälper våra barn att hantera misslyckande

Post Föräldraskap

5 skäl bör du titta på näringslabeln för barnens mellanmål

Post Föräldraskap

Hur man handskas när Nanny Jalousy slår

Post Föräldraskap

Föräldrar sparar och spenderar mer på sina pojkors utbildning än sina tjejer

Post Föräldraskap

Kim Zolciak-Biermann kämpar med känslor som sonhuvud till dagis

Post Föräldraskap

Den omfattande guiden till barnskyddssäkerhet