Hur man pratar med barn om kön | BurnbrightLove.com

Hur man pratar med barn om kön

Hur man pratar med barn om kön

Dessa dagar kan det verka som kön gör rubriker varje dag - och det är på tiden. Fler och fler, trans och Genderqueer folk är i allmänhetens ögon, från valen hösten (som såg den första trans officialselected många som lokala och statlig nivå positioner runt om i landet) till populära tv-program Transparentand drottning Sugar.

Som queer person med en doktorsexamen i genusvetenskap som också är gravid, tror jag en hel del om hur jag kommer att diskutera den ständigt växande mångfalden av könsidentiteter och uttryck med min snart att vara barn. Men här är det: Du behöver inte en Ph.D. I kön att prata med dina barn om det. Nedan har jag skisserat tre enkla sätt någon förälder, caregiver eller lärare kan ta upp ämnet med barn i alla åldrar.

load...

Vad är könsneutrala Paren?

1. Kalla det ut

Jag har sett det alltför många gånger när jag är ute med en vän som presenterar utanför manligt / kvinnligt kön binära: Barn vända sig till sina föräldrar med frågor, och det finns egentligen bara två svar. Antingen förälder berättar barn är det inte artigt att stirra och stoppar samtalet helt eller förälder ingriper med barn som försöker att förklara könsfördelningen på något sätt. Jag har hört olika versioner av den senare, och det finns ingen enskild korrekta förklaringen. Som sagt, det är alwaysbetter att ta itu med frågor om kön head-on i stället för att kringgå dem - eller ännu värre, säger ingenting alls, vilket signalerar till barnet att jämställdhet är något dåligt eller något vi inte är tänkt att prata om.

load...

Socialarbetare Ellice växt förklarar: "Barn gör betyder för sig själva och kan svara på sina egna frågor. Om vi ​​visa dem att kön är flytande, med vårt språk och våra handlingar, de kommer att förstå könsidentitet på ett sätt som gör meningsfullt för dem. ”Och när det ges möjlighet att förstå kön flytbarhet, barnen kommer att bättre förstå världen omkring dem, inklusive sin egen identitet.

Pink säger att hon höja sina barn könsneutrala

2. Blanda upp

Många föräldrar Jag har pratat med använda olika taktik för att visa könsfördelningen i det vardagliga. Vissa ändra pronomen när man läser berättelser till sina barn, särskilt när verksamheten porträtt är stereotypt köns - om ”girl” bear alltid bär rosa och visat matlagning, till exempel, kommer de vända denna karaktär till en föräldrar ”boy”. Som har valt att höja sina barn i en köns vätska wayoften använder en liknande pronomen switch när man hänvisar till sina barn. Detta är särskilt viktigt i språk som är starkt köns; till exempel Anna Kirey, en arbetstagare mänskliga rättigheter som talar ryska, växlar mellan pronomen när man talar till och om sitt barn. Cory Silverberg, utbildare och författare till flera barnböcker om ämnen kring jämställdhet, har noterat vikten av könsneutral terminologi när man hänvisar till barn i allmänhet: att använda termer som ”kiddos” istället för ”pojkar och flickor" hjälper barnen tänka utanför binär.

3. Lista ut det när du går

Tillbaka i oktober deltog jag i en Philadelphia Family Prideconference på queer föräldraskap, där en av sessionerna fokuserar på att prata med barnen om könsfördelningen. I början av sessionen, både ledarna för diskussion och deltagarna kom överens: Som med det mesta i föräldraskap, det finns ingen ”rätt” sätt att prata med dina barn om kön. Det finns några viktiga delar, naturligtvis, till exempel att reflektera över dina egna erfarenheter av kön och hur de har format dig, som omger ditt barn med böcker som visar jämställdhet, lära sig om förändringar i terminologin, uppmärksamma språkliga och kulturella särdrag och lyssna till människor som är olika belägna längs kön spektrum. Men i allmänhet är vi alla räkna ut när vi går - så inte betona om att få det "rätt" hela tiden.

load...

5 sätt att se till att våra söner inte växa upp och bli nästa Harvey Weinstein

Det viktiga att komma ihåg i allt detta är att barnen inte föds förståelse kön ett eller annat sätt; de formas av vad de lär sig. Får chansen, kommer du att bli förvånad över hur lätt de haka på vad som kan tyckas komplexa föreställningar om könsfördelningen. Så låt dem!

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Vad du kan förvänta dig från din 20-veckors ultraljud

Post Föräldraskap

Rockstjärnamamma levererar 13,5 pund babypojke - med ingen epidural

Post Föräldraskap

4 höst-tema papperspåse hantverk som kommer att hålla barnen upptagen hela hösten

Post Föräldraskap

Neil Patrick Harris frågar: är dessa barn möter Santa eller får ett skott?

Post Föräldraskap

Mindy Kaling bryter slutligen sin tystnad om sin graviditet

Post Föräldraskap

Tidsbesparande tips för upptagna moms

Post Föräldraskap

Rosa kockar middag med sina barn och mamma-shamers freak out

Post Föräldraskap

Hur man pratar med dina barn om läskiga saker

Post Föräldraskap

5 spel att spela för att få barnen att älska att borsta sina tänder

Post Föräldraskap

Enrique Iglesias & Anna Kournikova överraskar världen med bilder av nyfödda tvillingar

Post Föräldraskap

5 säkerhetsåtgärder folk glömmer när man reser med en småbarn

Post Föräldraskap

Chip & Joanna får svar på graviditets rykten