Hur man överlever stiftfamiljkamp under semestern | BurnbrightLove.com

Hur man överlever stiftfamiljkamp under semestern

Hur man överlever stiftfamiljkamp under semestern

Semester är hård. Dagarna är fyllda med människor du inte ser ofta (ibland genom val) och sträckte scheman och plånböcker. Som ett steg förälder, jag vet att det innebär också att alla blandade och steg stigma (verkliga eller upplevda) kommer ut för att spela påminna dig genom barnens schema och dina minnen av helgdagar förflutna och din lapptäcke av ett släktträd, att din nuvarande situation inte överensstämmer med Rockwell kort du får med posten. Här är hur jag har lärt mig att överleva steg familjesemestrar.

1. Räkna ut schemat tidigt

"Vad du säger. ”Vi har ett schema. Det är redan definierat i vår överenskommelse.”Det är naturligtvis, och underhålla din high school vikt är så enkelt som kost och motion. Enligt min erfarenhet, båda är lite mer nyanserad. Vad som anges i avtalet just börjar det roliga. Mitt ex och jag har en bra relation, och båda stödja vårt förvar överenskommelse och vi nästan alwaysshift schemat. Det är familjen besök från andra kusten, en måste-se Nötknäpparen prestanda, en efterlängtad skidtur i spel. Livet händer och schemat skift. För att spara ditt förstånd, få årets schema spikas med föräldraskap laget tidigt.

load...

2. Definiera absolut måste göra

Jag är en sucker för semester händelser. Jag är ute med folkmassorna på pannkakor med Santa och mässor hantverk. Jag fyller vår familj kalender med våra egna traditioner - syskon Treeand släkt allsång och julfilm maraton. Det är spännande i väntan och ansträngande i utförandet. Men som löper från en magisk verksamhet till nästa förvandlar mig till en Scrooge. Under årens lopp har jag lärt mig att sätta en stor aktivitet i kalendern en helg under semesterperioden och för att blockera tid att bara vara hemma tillsammans.

Gör en 'syskonträd' för bästa Secret Santa utbyte någonsin

3. Berätta för din familj (och sedan duck)

load...

Din familj, utökad eller blandas, kan inte älska gränserna du har angett i steg ett och steg två av denna behändiga semester guide. Min mamma-in-law vill inget hellre än att ha sina styvbarnen närvara vid hennes släkt fest. Jag förstår det och uppskattar hennes vänlighet. Som bara inte fungerar för oss eftersom det faller på samma helg som familjen Jingle Bell Jog. Så vi graciöst och artigt minska och hålla vår jord.

Hur man har en glad semester som en ny adoptivförälder

4. Var flexibel

Ställ in schema och regler och berätta för alla och sedan vara flexibel. Verkar tvärtom, men det är hur blandade familjer rullar. När du har skapat riktlinjerna kan du ta ett djupt andetag och slappna av. Ditt folk vet vad som händer (eller inte) och vad att förutse. Men saker och ting förändras. Sista minuten-biljetter att semestra shower och vänner kör genom och oväntade sledding möjligheter ibland ge den verkliga magin av semester. Det viktiga är att läsa ditt folk. Vill de göra detta nya sak? Kommer det overtire någon (speciellt dig)? Kräver det prep eller kan det vara half-assed och fortfarande grundligt? Om du tror att det kan lägga till det roliga utan att lägga till arbetet eller komplexiteten, Carpe Blitzen!

Flexibilitet fungerar åt andra hållet också. Dike de planerade aktiviteter om stammen är inte upp för det, och medan du ändå håller på, dike skuld. Så vad händer om du har betalat för biljetter till Elf Jr på teater om när det är dags, kommer ingen vill gå? Vid den tidpunkten är dina val gå med ett gäng motsträviga South Pole älvor eller stanna hemma med vin. Du har redan spenderat pengarna. Gör vad som känns rätt i ögonblicket. Spricka öppna flaskan och vrid julsånger upp.

10 semester traditioner från hela världen dina barn kommer att älska

5. Förläng nåden

Var snäll mot dig själv. Var snäll mot din make. Gräva djupt om du har till och vara snäll mot ditt ex och hans nya fru. Bita tungan när planerna ändras och fokusera på vad barnen ser. Det magiska i din familj, även om det lappas ihop och strikt planerad och fylld med spöken av jul dåtid, nutid och framtid, glittrar fortfarande.

load...

En tidigare version av denna artikel publicerades på Kates blogg LifeInProgress.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Denna mamma kämpade med en ätstörning under graviditeten

Post Föräldraskap

10 stycken graviditetsråd är jag glad att jag ignoreras

Post Föräldraskap

Hemma-brinnande partier: Yay eller nay?

Post Föräldraskap

Pro tips för att göra saker lättare på dig själv som en mamma med ADHD

Post Föräldraskap

Föräldrarnas rådgivande: min väns babyhattar är så irriterande

Post Föräldraskap

Skulle gravida kvinnor undvika halsbränna medicinering?

Post Föräldraskap

7 ligger människor som berättar om nyfödda

Post Föräldraskap

Behati prinsloo pratar nästa nivå kärlek för damm dammig ros

Post Föräldraskap

Florida lärare sakkas för olämpligt utdrag

Post Föräldraskap

18 non-obnoxious halloween låtar perfekt för barnens dansfest

Post Föräldraskap

En gästguide till dop och dop

Post Föräldraskap

Ford skapar max motor dröm spjälsäng att mimic bil rider