Hur man överlever fars dag med dina barn efter sin pappas död | BurnbrightLove.com

Hur man överlever fars dag med dina barn efter sin pappas död

Hur man överlever fars dag med dina barn efter sin pappas död

I upptakten till Fars dag - gåva-köp, firandet förberedelse - det är lätt att glömma att denna söndag i juni för många kan vara full av känslomässiga landminor.

Det är fallet för föräldrar vars makar har dött och lämnat bakom barn. Sorg experter rekommenderar att överlevande föräldrar planera för fars dag, men smärtsamt det kan vara - och att de mejsla ut tid för egenvård för att stanna känslomässigt balanserad.

11 Grymt Sommar Läser för Tweens & Tonåringar

Innan dagen

Familjer som arbetar med en fars död ska ha ett samtal om förväntningar och önskemål inför Fars dag anländer, säger Dr Joanne Cacciatore, docent med en examen certifikat i trauma och sorg vid Arizona State University. Cacciatore föreslår att fråga, "Vill du fira det, eller finns det ett annat ord som bättre uttrycker vad du hellre skulle göra den dagen?"

load...

Om det finns två barn i familjen som verkar ha olika idéer om hur man kan tillbringa dagen - Man säger "fira" medan en annan säger "komma ihåg" - Cacciatore säger att föräldern ska be dem specifika frågor. "Jag skulle säga något i stil med" Vad betyder det för dig att fira eller komma ihåg pappa?"

Fader Vincent Corso, ett hospice socialarbetare som grundade sorg och förlust organisation Compassion Identitet, säger att beroende på barnets ålder, kan föräldrarna erbjuda observationer och ställa frågor om hur de upplever uppbyggd på dagen också, oavsett om de har sett Hallmark visar eller stött på några gåva annonser på nätet.

Samtalet kan också vara en möjlighet för föräldrar att prata om hur semestern påverkar dem - vilket är avgörande.

load...

"Det är så svårt för den överlevande föräldern för att prata om sin man som ibland de inte gör det, eller de känner sig som om de inte vill belasta barnen med det och föräldrar verkligen modell hur man sörja för deras barn ", säger Corso. "Så barnen behöver se att det är lämpligt beteende."

Och det är aldrig för sent att börja modellera det beteendet. Cacciatore föreslår att föräldrar som känner att de inte har gjort ett bra jobb kan säga exakt det till sina barn. "Jag skulle vilja ha en ärlig diskussion om pappa med Fars dag kommer upp Jag har inte gjort ett mycket bra jobb att vara ärlig med dig om mina egna känslor, och om jag inte gör det, hur kan du vara ärlig med mig om dina känslor?"

På dagen

Det är upp till varje familj att avgöra det bästa sättet att tillbringa dagen, experter är överens om. "Ett antal familjer som jag arbetar med skriv brev och tar kort till kyrkogården", säger Cacciatore. Detta kan vara en särskilt fin gest för barn som kan vara för ung för att minnas den avlidne föräldern.

En mamma arbetade hon med tar en bild av sin son och innehåller den i ett kort, som hon tar upp till sin sons far. Hon skriver om sin sons milstolpar, vad han har gjort och säga, och hon sparar var och en att ge till sin son när han når vuxen ålder.

Corso påpekar att små barn inte kan ha en stor bank av minnen av den förälder de förlorade. "Det är viktigt för fotografier och scrapbooks sättas ut", säger han och tillägger att han har arbetat med familjer som frågade vänner eller kollegor till den avlidne förälder ”prata med barnet, på ett formellt sätt - skriva något i ett brev eller skapa en video eller ljudfil för barnet om vem föräldern var och vad han gjorde."

Corso nämner också "faxminnesboxar" - containrar fulla av föremål som påminner barnet av hans eller hennes förälder, eller saker som var viktiga för pappa.

load...

Materiella synliga objekt kan hjälpa barn känner samhörighet med en förälder som inte längre är där - vilket är anledningen till Corso tror en handskriven eller maskinskriven och postade brev från en vän till pappa är mer kraftfull än, säg, en e-post.

Var att ta barnen på semester - och på en budget

En mild landning

"En del av att vara en överlevande förälder är att vara bra för dig själv", säger Corso. Han tror att hitta någon att prata med, oavsett om den personen är en professionell terapeut, är viktigt för alla att överleva förlusten av en partner, särskilt när barnen är inblandade.

"Många människor bara typ av promenad och kan inte ta itu med döden", förklarar han. Att hitta en person eller mycket liten grupp människor som du kan prata om detta är mycket viktigt. Meditation, djupa andningsövningar eller andra tekniker avslappnings kan också hjälpa föräldrar att hantera starka känslor.

Och lyfta ut tid att känna alla känslor är något att överväga. Corso föreslår överlevande föräldrar kunde avsätta en 10- eller 15-minutersblock tid före eller på fars dag för att tända ett ljus, lägga ut ett fotografi av den person som dog, ställa in en timer i ett annat rum och sedan sitta med personen. "Tala till dem, gråta, rant, vad du behöver göra", säger han, "låt timern gå ut och göras med det. Det är som att försöka sätta innehållet i en flodvåg i en fingerborg om du inte t hantera den tid som du ger för sorg."

Sheryl Sandberg på Navigera Life efter förlust

Cacciatore rekommenderar riktad journalföring också - att skriva ett brev till den person som dog, som kanske inte är helt positiv. Ibland överlevande föräldrar kan känna shortchanged eller vill sin make hade tagit bättre hand om sig själv, och det är OK (och normal) att erkänna och process.

"Det är viktigt att komma ihåg att Fars dag är inte alltid en fest - ibland kommer med en hel del smärta och sorg," konstaterar hon.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Mina barn snackar äntligen på hälsokost tack vare RXBAR barn

Post Föräldraskap

9 saker vi verkligen behöver sluta säga till våra barn, stat

Post Föräldraskap

Hatchimals kan prata, sjunga, gå och förbann, tydligen

Post Föräldraskap

Victoria Beckham är i tårar som äldsta son Brooklyn lämnar college

Post Föräldraskap

Hur man överlever att ha 2 barn under 2 år

Post Föräldraskap

Mamma som hade 3 spädbarn i spann på 11 månader delar bild av magsäcken efter magen

Post Föräldraskap

Vuxen man hotar att ringa poliser på liten tjej och hennes limonadställ

Post Föräldraskap

I nästan 50 procent av familjerna är mammor brödvinarna

Post Föräldraskap

Nya skäl du behöver en doula

Post Föräldraskap

Anna Faris avslöjar hennes topp 2 celeb mamma krossar - och vi håller med om

Post Föräldraskap

Det sätt som brödvinningsföräldrarna delar upp hushållsarbetet kan överraska (& infuriate) dig

Post Föräldraskap

De största college-besparingar misstag föräldrar gör