Hur man handskas när Nanny Jalousy slår | BurnbrightLove.com

Hur man handskas när Nanny Jalousy slår

Hur man handskas när Nanny Jalousy slår

Av Elaine McGhee

Som en ny mamma, var det ganska standard för mig att rusa hem efter jobbet känner desperat att hålla min spädbarn flicka. En viss dag bränns in i mitt sinne, dock.

Som min underbara Nanny gick att lämna min dotter till mig, skulle hennes knubbiga små fingrar inte släppa taget. Tårar vällde upp i mina ögon som min dotter började gråta och jag bevittnade i realtid sin preferens för någon annan än mig. Det var som om med varje rop hon sa, ”Du är en dålig mamma” och ”Jag älskar henne bättre eftersom jag ser henne mer.”

Med stigande kostnader barnomsorg (särskilt om du har flera barn) kan en nanny vara det bästa alternativet. Barnflickor kommer till ditt hus för att ta hand dina barn, och de ofta hjälpa till med hushållssysslor och även laga mat. Och kvaliteten på en-mot-en vård de kan visa ditt barn (ren) är viktigt - en nyligen genomförd studie visade hur barn till förvärvsarbetande mammor som tycker högkvalitativ barn careare mer framgångsrik senare i livet.

load...

Som sagt, den förälder-nanny relation är en intim och komplex. Det handlar om några av de mest fundamentala aspekter av livet: barn, kärlek, pengar och kommunikation. Och även om du litar på en professionell att titta på ditt barn, är det oundvikligt att svartsjuka, förbittring och frustration kan (och kommer) uppstår.

5 saker Våra föräldrar Felt Zero Skuld Om (och kanske de hade rätt)

Den långa och korta av det är att svartsjuka händer.

Och det faktum att du påverkas av känslomässiga vägtull av nanny relation innebär att du är en bra mamma. Du bryr dig och vill göra det bästa för ditt barn. Så, vad är den verkliga orsaken till problemet? Bli medveten om vad som utlöser dina känslor. Har ditt barn klamrar sig fast vid ditt barn vårdgivaren eller verkar likgiltig för dig när du kommer hem? Eller kanske vill du höra om en baby ”först” efter det händer, så du känner att du missat.

load...

Dessa triggers bara föra fram i ljuset några av din rädsla som lurar under ytan, som:

  • Osäkerhet om hur man skall höja ditt barn. När allt kommer omkring måste man erkänna att du är rookie (som en ny mamma, åtminstone), och Nanny har gjort det här förut. Det är svårt att släppa taget om kontroll och be om vägledning när du inte vet hur man stoppar gråta.
  • Förbittrad av tid med ditt barn. Arbetar du mer än du vill? Är din pendla för länge? Känsla som du miste om ditt barns utveckling gör arbetande mamma guiltvery riktigt!
  • Känsla som du miste. Det är svårt att känna ansluten till ditt barn när det finns brist på kommunikation eller oregelbundna uppdateringar eller när du inte är fysiskt med dem så mycket som du vill.

Men nanny svartsjuka kan övervinnas!

Vägen till att läka såren från barnskötare svartsjuka är ett insiderjobb. Du kan lida i tystnad, och öppna upp de kommunikationslinjer kommer att hjälpa. Här är några saker du kan göra.

1. Förlåt dig själv och kom ihåg att du är en greatmom

Det måste vara i DNA stora mammor att vara hård mot sig själva. En interaktion med nanny på en tisdag kan utlösa negativa self-talk och en kaskad av skam genom helgen. Nanny svartsjuka är en del av processen. Du aregreat på det du gör, och ditt barn LovesYou dyrt.

2. Tänk på din nanny som teammedlem

Min make, min barnflicka och jag kallar oss Team McGhee. Om vi ​​räkna ut ett knepigt logistiskt problem eller skolprojekt, vi fira vår lagarbete. Hon är där som en villig och kapabel medlem i din barnomsorg stödnätverk.

load...

3. Prata med din arbets mamma nätverk

Så många av dina vänner har gått igenom dina samma problem och fann kreativa lösningar för dem. Ha modet att erkänna att du inte vet och välkommet stöd från bredare stödnätverk.

4. Var transparent och sårbar

Har din nanny vet hur du känner? Verkligen? Passa på att dela med henne om att en mamma du har dessa känslor och att barnskötare inte att skylla, det är bara en del av er är resan. Apropå din sanningen skall göra er fria. Det är också en inbjudan för henne att erbjuda några lösningar som du kanske inte har tänkt på tidigare. Få nanny involverad i lösningen.

Hur jag tog en stark och Courageous dotter

5. Fråga mer kommunikation

När förbittring du känner är runt brist på koppling till ditt barn, kan lösningen vara fler bilder på barn eller att föra barn till arbete för en lunchmötet textmeddelande. Att se ditt barn hela dagen kunde lyfta en del av förbittring mot din heldags barn vårdgivare.

Redan i dag med en 7 och 5 år gamla, under de första 30 minuterna när jag kommer hem, mina flickor kalla mig vid mitt nanny namn. I de tidigare dagarna, krossade det mitt självförtroende och fick mig att känna att jag inte på moderskapet. Men idag, jag ser det som en del av justeringsperioden och ett tecken på att vår nanny har gjort en positiv inverkan på mina flickor liv - och i slutändan, det är något att vara tacksam för.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

6 skäl att ha tre barn är lättare än två

Post Föräldraskap

2018 resolutioner för föräldraskap till ditt oroliga barn

Post Föräldraskap

John legend säger IVF Journey med Chrissy teigen har gjort sina band rockfasta

Post Föräldraskap

Den omfattande guiden till barnskyddssäkerhet

Post Föräldraskap

7 saker du inte kommer att lära dig om postpartum återhämtning i födelseklassen

Post Föräldraskap

5 säkerhetsåtgärder folk glömmer när man reser med en småbarn

Post Föräldraskap

Varför min dotter behöver se mig misslyckas med att hantera min ADHD

Post Föräldraskap

Serena Williams kommer tillbaka till tennis 5 månader efter födseln

Post Föräldraskap

5 produktivitetshackar för arbetande mammor med långa pendlar

Post Föräldraskap

10 coola fakta om olympiska barnen kommer att älska

Post Föräldraskap

Varför Diego Luna 8-åriga delade stjärnan krigs hemligheter

Post Föräldraskap

En gästguide till dop och dop