Hur går tillbaka till skolan som en arbetande ensam mamma kan gynna dina barn | BurnbrightLove.com

Hur går tillbaka till skolan som en arbetande ensam mamma kan gynna dina barn

Hur går tillbaka till skolan som en arbetande ensam mamma kan gynna dina barn

För två år sedan, som en enda mamma som arbetade heltid, bestämde jag mig för att gå tillbaka till skolan för min herres i företagsekonomi. När jag inskrivna i programmet och loggade in i min första klass, jag hade ett ögonblicks tvekan. Hade jag tagit för mycket? Skulle min relation med min son lida?

Förra veckan - efter att jag stöttade mitt diplom upp på mantel och meddelade att vi fick glass för att fira - Jag visste utan tvekan att detta hade varit det rätta valet för både min karriär och min familj.

Alla är medvetna om karriär fördelarna med en kandidatexamen eller magisterexamen - ökad intäktspotential, mindre risk för arbetslöshet och mindre risk för långtidsarbetslöshet. Men om du är en ensamstående förälder kan du oroa sig för hur att gå tillbaka till skolan kommer att påverka dina barn. Det är viktigt att inse dock att ditt beslut kan ha en positiv inverkan på dem. Nedan finns tre fördelar du sannolikt att se om du bestämmer dig för att ta steget.

load...

1. Du modellering beteenden du vill att dina barn att följa

”Mamma, jag vill inte göra mina läxor,” min son suckar ofta. Låter bekant? Jag tyckte att den enkla handlingen att sitta bredvid honom och göra vår hemläxa tillsammans inte bara skära ner på dessa argument, tjänade som tydlig demonstration för honom att akademiker roll.

Elizabeth Douglas började sin kandidatexamen som en ensamstående förälder när hon hade en 1-årig, och hennes herre när barnet var 17 och sitt andra barn var 12. Förutom att få sina grader i sin karriär, ville hon sina barn att veta att utbildning var viktigt och att de kunde sätta ett mål och uppnå det. De såg henne kämpar med läxorna, som hon känner visade dem att hon var hängiven. ”Det föregå med gott exempel för fokus och mötes förväntningar.” Detta exempel visade viktigt när hennes äldste son kämpade för att avsluta gymnasiet.

load...

Som förälder i skolan, du också modellering uthållighet, vikten av att sätta mål och nå dem och värdet av att göra uppoffringar för att fullfölja dina drömmar. Framför allt, du visar att målen är inom räckhåll. Som Susan Warfield, programdirektör för student Parent Help Center vid University of Minnesota, konstaterade ”du visar att det inte är en ouppnåelig dröm.”

De 7 budorden föräldraskap efter skilsmässa

2. Din disciplin och organisationsförmåga kommer att växa

Om ditt schema är något som min, det är redan lite kaotiskt. Självdisciplin är hårt, och planera är inte på toppen av ”roliga saker att göra på en söndag kväll” -lista. Men om du väljer att gå tillbaka till skolan, oavsett om det är hel- eller deltid, mastering ditt schema är ett måste. Du kommer att behöva bygga studietider och tid att skriva uppsatser och arbeta med projekt i ditt schema.

Warfield rekommenderar kö all barnomsorg och dagvård innan klasser för att optimera dina chanser till framgång. Hon råder också få ditt barn i en rutin innan dina klasser och förbereda dem för förändringen. Låt dem veta att du kommer tillbaka till skolan och varför. Detta kan vara din första möjlighet att modellera vikten av utbildning. Förklara hur den dagliga rutinen kommer att förändras, men också ge dem något att se fram emot. En glassdatum varannan vecka eller en stor utekväll när du når halvvägs i programmet. Fira dina prestationer och lära ditt barn att fira deras.

Douglas erbjuds upp planerad tid och aktiviteter för att hennes tonåriga söner när de driver sin magisterexamen. De har inte alltid ta henne upp på dem, men erbjudandet själv låta dem veta att de var viktiga för henne.

load...

3. Din förtroende kommer att blomma

Emerging från en skilsmässa eller en upplösning, kan din självkänsla har skakat eller blåmärken. Om du blev en ensamstående mamma i unga år, kanske du har känt bedöms av samhället i stort och dem omkring dig. Medan hon hade en hel del karriärskäl för att få sin herres, Douglas erkänner, ”Internt Jag ville bevisa för mig själv och andra att jag var en intelligent person, och socialt Detta bevisas av grader och meriter.”

Som för mig, min före detta kastade ofta sin avancerade examen i mitt ansikte under argument om pengar, som om hans MBA utplånade mina 10 års erfarenhet som revisor. Hans ord stannade med mig; Jag fann mig själv att tala upp mindre i möten på jobbet, och när min chef frågade mig en fråga, skulle jag vilja att dubbelkolla mitt svar.

Kära viral ensamstående mamma, jag har varit där också

Att få en kandidatexamen, magisterexamen eller doktorsexamen är en stor förtroende uppsving. Inskrivning i en examen innebär en hel del val. Vad att studera? Vilken klass att ta nästa? Där stora att plocka? Varje val du gör bygger förtroende att göra nästa; varje klass du är klar bygger din självkänsla, och varje milstolpe du når är en påminnelse om att du är en säker, kapabel person. Prata med barnen av tidigare studenter Warfield säger att många av dem kommer att kommentera att även om de förbittrade tiden deras överordnade var i skolan, eftersom de blev äldre, de hade en enorm mängd beundran för vad de kunde åstadkomma.

Det finns många alternativ där ute för att arbeta vuxna att gå tillbaka till skolan, oavsett om det är ett online-program som jag avslutade, kväll eller helg klasser eller en hybrid program där vissa klasser tas på nätet och en del är i ett klassrum. Högskolor och universitet aktivt gör det möjligt för vuxna föräldrar för att få sin examen. Så om du har tänkt på det och oroande om den möjliga effekt på dina barn håller dig tillbaka, låt inte att stå i vägen längre. Du kan göra det, och dina barn kommer i slutändan gynnas. Som Douglas påpekar ”Vad en stor sak att visa dina barn - att du kan vara en mamma, dotter, student, arbetare, vän och självständig kvinna på en gång.”

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Barnkläder vi önskar att vi kunde bära oss

Post Föräldraskap

Hur jag förklarade min psykiska sjukdom för mitt barn

Post Föräldraskap

Hur två ateister firar jul med sina barn

Post Föräldraskap

Hur ber om ursäkt till ditt barn

Post Föräldraskap

Är det någonsin okej att läsa dina barns texter?

Post Föräldraskap

Mindy Kalings baby pappa mysterium visar inget tecken på att dö ner på Twitter

Post Föräldraskap

Jag inser inte att min mamma var clueless tills jag hade ett barn

Post Föräldraskap

Neil Patrick Harris & David burtka tvillingar vinnar på hösten

Post Föräldraskap

Pappa som avfyrades för att delta i sin sons födelse får (bättre) jobbbjudanden

Post Föräldraskap

Tvillingssystrar levererar babypojkar timmar från varandra på samma sjukhus

Post Föräldraskap

Kim Kardashian West slams shamers som anklagade henne för att festa när helgon var på sjukhuset

Post Föräldraskap

Audrey Roloff kämpar 2 veckor postpartum