Hur en hård mamma sätter gränser för skärmtider | BurnbrightLove.com

Hur en hård mamma sätter gränser för skärmtider

Hur en hård mamma sätter gränser för skärmtider

Hur kan du sätta gränser på skärmen tid med dina barn? Detta är en fråga som jag ber mina vänner alltmer dessa dagar som min son blir äldre och hans enheter - och de regler som följer dem - tycks föröka sig på egen hand. Om jag ska vara ärlig, jag tror att jag är lite för överseende med skärmar, men det är inte lätt med två inkomster hushåll och ett barn vars primära intressen (och läxor) kräver sin dator.

Så jag frågar föräldrarna hur de gör det. Hur gör de avgöra hur mycket skärmen tid är nog (och hur mycket är för mycket)? Hur de sätta gränser i en värld där enheter känna sig alltmer överallt?

Mina barn kan ha alla skärm gång de vill

Det är en komplicerad fråga, visar det sig, eftersom deras svar skiljer sig vilt inte bara genom att föräldraskap stilar, men också på plats och livsstil. En förorts barn i en liten skola kan inte kräva daglig användning av en mobiltelefon, till exempel, medan en stad unge som tar kollektivtrafik själva förmodligen kommer. Det är komplicerat, med andra ord, som alla saker föräldraskap relaterade.

load...

Min första ämne: Karen Walrond. Hon är en duktig fotograf och författare som bor i Houston, Texas. Hennes dotter är Alexis, 13.

Där hon kommer från: Trinidad. Och som Walrond kommer att säga, ”Trini moms inte spelar.” Med andra ord, hon är en tuff mamma - åtminstone i min uppskattning. ”Jag tror faktiskt att jag är för tillåtande”, säger hon mig. (Hon är inte alltför tillåtande.)

Summan av kardemumman: Under veckan finns det ingen tid skärm tillåtna på all.No tv, ingen dator, ingen iPad, ingen telefon. Ingenting. Om det är en skoldag, det finns noll skärmar inblandade. Hennes telefon konfiskerades tills helgen. Alexis lever ett nästan outhärdligt pittoreska existens, där hon kannor förmodligen smör eller något. (Jag gör denna del upp.)

load...

Vad sägs om helgen, men? På fredag ​​eftermiddag Alexis får sin elektronik tillbaka. ”Vi tittar på tv tillsammans fredag ​​nätter - vi är på en maraton på kontoret. På lördag hon ska göra sina läxor, så att hon inte får skärmen tid tills hennes läxor är gjort.”

Men efter det? Det är alla skärmar, hela tiden (eller så mycket som hon vill i alla fall) tills läggdags på söndagen. ”Jag menar, att hon inte tänkt att vara på nätet tills hon har gjort vad hon ska göra under dagen. Men när hon har blivit hennes sysslor och allt gjort, hon är bra att gå. Oh - och jag tar telefonen på natten. Om jag inte hon skulle vara på det hela natten.”

Hur hennes dotter tycker om det? ”Hon inte klaga om det alls, vilket är bra. Hon är så upptagen under veckan att hon inte har tid att tänka på det. Hon får inte hem förrän 5 och sedan har hon läxor och middag och en timmes gitarr praktiken varje dag. Det finns ingen tid att klaga.”

Har hon inte har läxor på sin dator? ”Inte på sin skola, nej.” (De flesta av min sons läxor innebär en dator. Jag är sjuk av avund.)

Är inte hennes vänner på sina telefoner? "Jag vet inte. Kanske? Jag får intrycket av att andra föräldrar låta sina barn använda sina telefoner under veckan, men ärligt talat, jag har inte kontrollerats.”(För att hon är mentalt frisk, tror jag.)

Beträffande helgen verksamhet - ni kolla vad hon är upp till? ”Ja, och hon vet att jag gör. Jag gör det inte i smyg ,. Denna utrustning är vår, så vi har rätt att kontrollera det. Hennes e-post all vidarebefordras till mig, och om något hon uppskattar det eftersom hon inte kolla sin e-post så mycket så jag är hennes assistent. Hon har också en Instagram-konto som jag följer.”

load...

Har det funnits några sociala medier incidenter? Alla tider där hon fått i trubbel? "Verkligen nej. Hon är ganska bra. Ett par gånger jag har sagt, 'Du vet, kanske du vill omformulera detta; Jag tror att någon kan missförstå.”(Bedårande. Dessutom Alexis vände bara 13. Så det finns fortfarande tid för några allvarliga tonårs skit att gå ner. Inte för att jag önskar för en sådan sak. Jag svär att jag inte ett fruktansvärt person.)

Är Föräldrar till Tweens och tonåringar Massiva Hycklare Om skärmen tid?

Min son är på sin telefon och sin dator hela veckan. Åh, och hans Xbox. Är du döma mig? Var ärlig. "Aldrig! Jag tror att du tror att jag är galen.”

(För att undvika missförstånd, jag tror inte att hon är galen.)

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

De 8 föräldrarna möts som en ny mamma

Post Föräldraskap

Denna video illustrerar vad din dotter hör när du kritiserar din kropp

Post Föräldraskap

Producerar inte tillräckligt med mjölk? kolla in dessa potentiella skäl

Post Föräldraskap

Gissa vilken stat i USA har prisvärd barnomsorg?

Post Föräldraskap

10 livsbyte podcaster för tonåringar

Post Föräldraskap

Kourtney Kardashian överväger att frysa hennes ägg

Post Föräldraskap

5 saker som denna mamma verkligen vill ha till jul

Post Föräldraskap

Är det någonsin okej att läsa dina barns texter?

Post Föräldraskap

Chelsea Clinton till snl författare: lämna Barron Trump ensam

Post Föräldraskap

Dwayne Johnson och hans flickvän avslöjar att de förväntar sig en flickvän

Post Föräldraskap

Kim zolciak-biermann köper barn kollisionsskyddade påsar efter parklandskap

Post Föräldraskap

Native American baby namn för flickor fira vackert en rik kultur