Holiday måltid hackar för att göra klassikerna barnvänliga | BurnbrightLove.com

Holiday måltid hackar för att göra klassikerna barnvänliga

Holiday måltid hackar för att göra klassikerna barnvänliga

Det är svårt nog att hitta en het sekund för att plopp i ett säte under semesterperioden - vad med alla dessa semester att göra-listor vi måste kontrollera mycket mer än två gånger. Så när du är i mitten av semester-härdsmälta och / eller argumenterar politik med mormor och ett barn klagar över sin måltid? Är inte ingen fick tid för det. Ett sätt att avvärja gnäll: Förvandla din traditionella semester recept i barnvänliga versioner.

"Är inte de flesta semester häftklamrar är lämpliga för barn?" du frågar. Jo, visst. Men kinkiga kan dyka upp näsan vid åsynen av en yam, brysselkål eller ens en (* gasp *!) Squash baserade paj - ni vet, en som inte är täckt av strössel.

Mamma och dietist Diana K. Ricehas bevittnade med egna ögon att det är svårt att locka barn att äta vad alla andra äter. ”Småbarn kanske bara vill äta vad de i allmänhet har hemma; många av rätterna på semester måltid är nya för dem ", förklarar hon. 'Min egen dotter vägrade att äta sötpotatis gryta helt enkelt därför att hon aldrig hade sett det förut, även om jag är säker på att hon skulle ha älskat smaken.'

load...

Så vad kan föräldrar och andra kockar gör när de ställs inför en potentiell utbrott? "Det är viktigt att erbjuda mat, men inte pressa barnet att prova det," Rice påpekar. Eftersom risken är "press faktiskt kommer att göra barn mer främmande för att maten."

Här några friska, nonintimidating semester måltid makeovers och tweaks prova - så att du kan äta i (fullkornsris) fred.

Sätt att göra ditt barns Lunch Mer Extra

Fick rostbiff? Gör det bita storlek

Även om du kan vara en mästare på att skära den perfekta bit av rostbiff för vuxna storlek silver, 5-åriga kanske inte vet var man ska börja med sin servering. Rice förklarar att när du specifikt hacka rostbiff i lagom storlek tilltugg, du har en bättre chans att få barn ombord och mumsa. ”Nötkött är en utmärkt källa till järn, vilket är ett viktigt näringsämne för småbarn," Rice säger. 'Det är också god praxis för självmatning barn att delta i familjen måltid och konsumera samma mat.' En sak att tänka på är dock att "eftersom deras immunförsvar är fortfarande under utveckling, bör barn under 5 år inte konsumera sällsynta kött,” Rice tillägger.

load...

Fick potatismos? Lägg gräddfil eller yoghurt

Visst kan det vara lätt att få ett barn chowing på potatismos som överbelastad med smör och salt, men det betyder inte att det är en sund lösning för sin diet. Som Rice förklarar är problem med feta taters att barnen kan frestas att göra det hela måltiden, vilket inte är en balanserad lösning för deras växande magar - eller resten av kroppen heller. Dessutom, eftersom vissa barn är inte bra med laktos, kanske för mycket smör utlösa förödelse på deras matsmältningssystem. Det är därför med gräddfil eller yoghurt som en mix-in är smartare: ”fermenterade livsmedel såsom ost, yoghurt och gräddfil är bra. Jäsningsprocessen tar bort det mesta av laktosen,”Rice förklarar.

Fick kalkon? Erbjud en vinge eller en kycklingben

Så länge barnet är tillräckligt gammal för att tugga bort av ett ben, näringsexpert och professor vid Albert Einstein College of Medicine Dr. Keith-Thomas Ayoobsays byta vitt kött för en trumpinne eller vinge kan locka dina nyfikna barn. Inte bara är dessa delar lättare - och roligare - för att plocka upp, de gör det mer sannolikt att ett barn kommer att avsluta sina bett. ”Barn som plockmat, och du kan hoppa över såsen och tranbär sås som de kanske inte gillar. [En vinge eller kycklingben] laddas med protein, relativt magert och hälsosam för dem ”, förklarar han. ”De kan ta längre tid att äta eftersom köttet inte torkar ut. [Och de kan även] äta med händerna.”

Gåvor för Tiny Foodies

Fick jams? Göra dem till sweet potato fries

En sked socker kan göra medicinen går ner, men en sked sötpotatis och smält marshmallows inte riktigt räknas som, ni vet, mat. Lyckligtvis kan du satsa på att bevara näringsvärdet i dessa sötpotatis - som är förpackade med antioxidanter - utan tillsats av socker eller till och med mycket fett. Hur? Gör ugn frites, säger Ayoob. ”Skär dem i steak frites, blanda med lite olivolja och grilla dem. Eftersom de är lätta att äta och naturligt söt, kommer barnen inte ens vet att de är bra för dem."

load...

Vill fiber? Håll dig till hummus & råa grönsaker

Även om du kanske dyrka din mormors klassiska brysselkål eller stuvad ärter och lök gryta för kiddos som ännu inte har införts för att dessa komplexa hopkok kan lukten ensam vara tillräckligt för att skicka dem skrika i den andra riktningen. (Och, hm, förgiftar deras kusiner sinnen med sin nyfunna anti-brysselkål agenda också.) Det är därför Ayoob säger att barnens bord en fiberfylld överflöd av grönsaker hummus och rå - i stället för att tvinga barnen till Downing en flerskiktad skapande kommer de sannolikt ogillar. ”Tack och lov är hummus inte en konstig mat längre eftersom det är på så många skollunchmenyer över hela landet. Eftersom det är mestadels garbanzo bönor och sesamfrön, i huvudsak har det planteras i varje tugga. Låt dem äta med sina fingrar så att de stannar i sin komfortzon, och alla kommer att vara bra för familjen middag.”

8 gåvor för varje tusen Parent Type

Fick paj? Gör det till en parfait

Eftersom de är mogen med kryddor som inte är bekant för kiddos (som kanske eller kanske inte fastnar på ketchup som de föredrar smak för allt), kan pajer vara förvånansvärt omstridda livsmedel för tots. Om du försöker att inkludera barn i njuter av din pappas klassiska recept för pumpa, sötpotatis, köttfärs eller egentligen alla icke-choklad paj, kan du hamna inför ganska oppositionen.

Det är därför Ayoob säger att mindre barnstorlek parfaits som presenterar en del av samma ingredienser, men med en långsammare introduktion. Du kan även göra parfait process interaktiva genom att låta barnen att lägga torkad frukt, pekannötter, granatäpple fröhyllet, äpple eller päron bitar och honung på toppen. ”Holiday ingredienser är det perfekta komplementet till grekisk yoghurt, 'Ayoob förklarar,' eftersom den höga halten av yoghurt protein kommer att göra upp för ett barn som inte äter mycket av det semester kött. Dessutom är yoghurt alltid en stor bil för frukt."

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Body-shaming: det är inte bara för tjejer

Post Föräldraskap

Kära dotter: Jag kommer inte att sucka ett Trump-presidium för dig

Post Föräldraskap

Upcycle gamla kritor i roliga former med så enkelt gör det själv

Post Föräldraskap

Chip & Joanna får svar på graviditets rykten

Post Föräldraskap

Mommy-shamers attackera Jessica Simpson för bikini bild av hennes dotter

Post Föräldraskap

Vanessa Lachey delar hårdnande detaljer om sonens för tidiga födelse

Post Föräldraskap

Mom-shamers bummade ut eftersom Chrissy teigen trippel kontrollerade luna bilbarnstol

Post Föräldraskap

7 helt löjliga gånger kommer ditt barn att be om ett mellanmål

Post Föräldraskap

Modell Porsche Thomas talar mot rasistiska shamers

Post Föräldraskap

Skola skämmer mamma för packning av russin

Post Föräldraskap

Hilaria baldwin skriver brev efter val till sin 3-åriga dotter

Post Föräldraskap

Så här reagerade jag verkligen när min son sa till mig att han var gay