Första intersex födelseintyg har utfärdats i USA | BurnbrightLove.com

Första intersex födelseintyg har utfärdats i USA

Första intersex födelseintyg har utfärdats i USA

Det har tagit Sara Kelly Keenan 55 år för att få rätt födelseattest, och nu när hon har det, kan hon inte dölja sin glädje. Inte heller bör hon - hon bara gjorde historia.

8-årig pojke sparkas ut ur scouterna för att vara trans

Keenan föddes intersex, med manliga gener, kvinnliga könsorgan och blandade inre reproduktiva organ. Efter hennes födelse i New York City på 1960-talet, hennes föräldrar och läkare beslutat att markera henne som en pojke på hennes födelsebevis och hålla det faktum att hon var inter en hemlighet. Men tre veckor senare var hon utfärdats med en kvinnlig födelsebevis.

Den här veckan blev hon den första kända amerikanska att få ett personbevis som återspeglar sin sanna identitet: läsa "intersex" istället för standard "manliga" eller "kvinnliga".

load...

Keenan, som började hormonbehandling vid 16 och använder kvinnliga pronomen, markerade viktig händelse genom att publicera Facebook bild av sig själv klädd i en T-shirt med orden "Intersexxy och perfekt."

Jag använder baby dockor för att lära min dotter om ras partiskhet

Som Keenan påpekar inte alla inter människor kommer att välja att identifiera lagligt som intersex, inte heller kommer alla föräldrar i en intersex barn väljer att ha intersex på deras födelsebevis. "Men för dem som gör det, måste alternativet existerar", sade hon.

Människor som Keenan - och Jamie Shupe, som också gör historia genom att bli den första amerikanska att få tillåtelse att ändra sin noterade kön från kvinna till "icke-binär" tidigare i år - banar väg för inter och köns avvikande människor som behöver juridisk erkännande av tredjedel kön.

load...

I själva verket, på grund av framgången med Shupe och Keenan, advokat Toby Adams, som driver Recognition Project Inter & Gender, är för närvarande hjälpa dussintals människor över hela landet som vill ha sina könen juridiskt erkänd som något annat än manliga eller kvinnliga. Den 31 januari kommer San Francisco invånare David Strachan, Xin Farrish och Char Crawford ta reda på om framställningar som lämnats in av Adams på deras vägnar kommer att resultera i den icke-binära status de behöver.

Campaigners hoppas att det inte kommer att dröja länge innan listan över lag definierade könen täcker alla möjligheter. Ungefär som Facebook, som 2014 gav användarna valet av 58 definierade könen (tillsammans med en nedskrivning i alternativ), inklusive "gender vätska", "intersex" och "heller."

Barn måste lära sig att vara förespråkare för människor som de ser som olika

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Jag omfamnar hygge med mina barn eftersom jag är lat

Post Föräldraskap

Gwyneth Paltrows tacksägelsesbild visar att föräldraskap inte behöver suga

Post Föräldraskap

Barnnamn som betyder mirakel

Post Föräldraskap

Ska vi konfrontera vår unga son om att titta på internetporn?

Post Föräldraskap

Kardashiansna kasta en Moana födelsedagsfest för nordväst & penelope disick

Post Föräldraskap

Det sätt som brödvinningsföräldrarna delar upp hushållsarbetet kan överraska (& infuriate) dig

Post Föräldraskap

Ingen berättade för mig om dessa biverkningar av postpartumåterhämtning

Post Föräldraskap

Föräldrar älskar inte precis denna NY restaurangens drinkpolitik

Post Föräldraskap

Hur man handskas när Nanny Jalousy slår

Post Föräldraskap

Kära dotter: Jag kommer inte att sucka ett Trump-presidium för dig

Post Föräldraskap

En mamma är Livlig över sin sons överdrivna tsa-nedläggning

Post Föräldraskap

Hur man upptäcker tecken på sexuella övergrepp hos barn - och vad man ska göra nästa