Föräldraådgivande: varför är min nymamma bästa vän skådad? | BurnbrightLove.com

Föräldraådgivande: varför är min nymamma bästa vän skådad?

Föräldraådgivande: varför är min nymamma bästa vän skådad?

Välkommen tillbaka till Parental Advisory, där jag svara på alla dina sociala medier och IRL föräldraskap etikett frågor. Denna vecka, låt oss erkänna spänning som kan uppstå när en vän har en ny bebis och till synes faller utanför planeten.

Här är en kvinnas exempel, men hur många människor har i samband med denna känsla någon gång i sitt vuxna liv?

Fråga:

"Jag har inte barn, så jag är nyfiken på vad den 'normala' eller 'rätt' etikett befinner sig i denna situation. Min gode vän av 20 år hade bara sitt första barn. Innan hon levererade, sa jag till henne att jag skulle vara respektfull och vänta på henne att bjuda in mig över att besöka när hon är redo. Jag köpte en påse full av dyra baby gåvor och stoppade undan i min garderob. Hon hade barnet och hon skickade några bilder. Jag kollade i varje så ofta för att se hur hon mådde. Väntat väntade. Ingenting.. Flera veckor gick och jag hade inte hört från henne, annat än "vi gör bra." Så jag började be vänner hur länge nya mammor brukar hålla besökarna borta? jag fick veta det kan vara upp till två veckor. Vänner föreslog kanske hon väntade på mig att begära att få tag på. Trots att vi diskuterade det, kanske hon hade barn hjärna och glömde vårt samtal. Jag började bli orolig, gjorde jag' t vill att hon ska tänka bara för att jag inte har barn, jag är inte intresserad eller stöder hennes.

load...

Efter en månad, hände det också vara jul. Så jag texted henne och sa att jag hade några presenter till barnet, skulle det vara okej att komma förbi och lämning dem någon gång under de närmaste veckorna? Hon sa att det var bra. Vi gjorde planer för mig att sluta med en dag efter jobbet. Hon nämnde att det måste vara en viss dag eftersom hon tog barnet ur staden som helgen till sin mor-in-law. Jag trodde att ingenting av det. Jag fick sitt hus (en och en halv timme enhet) och hon sitter i soffan med barnet på en stor kudde i knät. Jag kommer in och sitta ner, vi börjar prata. Hon inte erkänner GIANT presentpåse, inte heller hon erbjuder att låta mig hålla barnet (som nu är sex veckor gamla). Jag hamnade sitter med katten i mitt knä i stället.

load...

En timme går, jag säger att jag behöver för att komma igång, och fråga henne om hon vill öppna hennes gåva. DETTA är där det blir konstigt. Hon säger: "Jag har barn, så varför inte du öppnar det för mig?" Jag sa: "Varför inte byta mig och jag ska hålla barnet under några minuter?" Hon säger: "Ja, jag vet att du inte gillar barn. Kanske ska jag bara sätta honom på soffan." Jag sa, "Självklart kommer jag att älska dina barn! Jag har döende för att hålla honom sedan jag kom hit!" Hon säger: "Okej, kanske bara för ett ögonblick." Och placerar barnet - kudde och alla - i mitt knä. Hon öppnar presentpåse, ser över den lilla outfits Jag hade valt med kärlek och omsorg, och nämner de kan vara för liten. Jag ville påpeka att de köptes innan Snowflake föddes och kanske hade jag kunnat komma tidigare, skulle det inte ha varit en bortkastad gåva. Dessutom var de inte Newborn storlek, de var 3-6mo. Jag gjorde mitt bästa.

Hon fortsätter sedan att berätta allt om mycket dyra och extravaganta gåvor hennes andra vänner gav henne, gör min lilla kläder och uppstoppade djur ser ut Walmart clearance bin objekt. Jag frågade henne vad hon hade varit upp till och hon började klaga på hur hon ville bara tid ensam med sitt barn och alla dessa människor hålla släppa förbi. Hon sa: "Var inte folk förstår, om jag vill att du ska komma över, jag ringer dig och inbjuder dig över ?!" Hon sade att hon inte hade bjudit in någon över att se barnet ännu, och de enda personer som hade sett honom fanns människor som hade bjudits in sig. Jag frågade henne hur länge hon kände att hon ville ha med barnet innan du får företag, och hon sa att hon ville att han skulle vara på ett schema, och sova hela natten innan folk började komma över. Jag frågade hur länge som tar, och hon sa (utan att blinka) "upp till 6 månader." Så jag antar att om jag inte hade bett att komma över, jag kommer inte att höra från henne för 6 månader ?? Jag körde hem känsla som min bästa vän hade tagits över av utomjordingar. Jag antar att vi inte vänner längre. Hon gjorde det ganska tydligt att våra 20 år av övernattningar, semestrar, proms, spa dagar, och filmkvällar har glömts bort i kölvattnet av denna 7lb. Köttfärslimpa.

load...

Men egentligen är det normalt? Kommer det att passera, eller är hon bara ur mitt liv just nu? Finns det verkligen inte tillräckligt med utrymme för både av oss i hennes värld? Jag förstår inte hur att ha en baby är en get-out-of-fängelse-frikort för att vända ryggen på de människor som har stått av dig och älskat dig hela ditt liv. Och jag är säker på om jag säger något, jag får ol''Du måste förstå Jag är en mamma nu.' Eller, 'Jag har en baby.' Jag försöker att vara en stödjande vän under detta nya kapitel i hennes liv, som jag har gått igenom allt annat. Varför skulle en bebis vara annorlunda ?? Och Varför är hon agerar så CRAZY ??"

- A.

Svar:

När ett par har ett barn, tenderar de att delas in i två läger: Antingen de är angelägna om att presentera sin lilla till vänner och familj (och grannar och arbetskamrater också) inom de första veckorna eller de är lite standoffish under de första månaderna. Det finns ingen magisk formel, och skälen för att vara avvisande kan variera från att känna paranoid om bakterier att bli tömd på energi och inte veta när man ska begära att människor kommer över. Jag har en känsla, baserat på din e-post, A., att din vän kan gå igenom lite av den senare. Hon låter inte deprimerad eller ens särskilt överväldigad, men hennes nämna att hon hellre skulle ha sitt barn på en sömn schema innan ha gäster över antyder för mig att hon kan vara en typ A personlighet, och har ett barn har kastat henne i en värld av accelererad kaos. Hon kan ännu inte förutse när barnet kommer att gråta, sova, poop eller äta (de fyra saker barn är kapabla att göra), och det kan göra henne slags nötter. Eller kanske hon njuter räkna ut hela denna föräldraskap sak, men hon skulle hellre göra det utan att någon höll sig kring henne. För föräldrar till preemies, ha vänner över är en stor affär, eftersom det innebär att barnet är frisk nog att vara runt människor, vilket kan ta lite tid. När det gäller din vän, A., det låter som hon är en att vänja sig vid nya justeringen. Barnet är fullt frisk, men din vän kan vara på kanten och i behov av någon förlängd solo tid. Det är ironiskt, eftersom inom ett år, hon kommer förmodligen att publicera saker som detta online:

Som sagt, du är en bra vän för att vara så stödjande och vill vara där för henne. Du har visat intresse för att möta barnet, hålla barnet och ge baby gåvor, och du var beredd att köra över en timme varje sätt bara för att göra det. Hon och barnet har tur att ha dig i deras liv. Men oavsett hur mycket du vill visa henne att du är intresserad, kommer hur saker och ting spela ut härifrån är (något irriterande) bygger mer på henne än på dig. Här är mitt råd - helt enkelt #RealTalk - baserat på mina personliga erfarenheter med vänner med barn, i form av en praktisk lista.

Hur man handskas med gamla vänner som har nya barn (särskilt om du inte har barn själv):

1. Få barnet en gåva. Förvänta dig inte föräldern (s) att lägga märke till eller ta extra uppskattning av det faktum att du köpte barnet dyra skit. Tyvärr föräldrar bara märker när du får barnet billigt skit (eftersom barnets hud är känslig eller leksaken är gjord av billig plast, etc.). Jag säger inte att föräldrarna won'tnotice att super-trendiga strumpor du fick deras spädbarn kosta så mycket som en veckas livsmedel, men de kommer troligen inte säga något om det. Även jag köpa dyr baby gåvor för mina vänner och har lärt sig att det inte är värt att fråga mig själv om jag borde ha precis köpt en enda body från Target kontra 900 andra objekt jag köpt. Jag kan bara anta gåvan kommer att uppskattas, även om jag aldrig jag medveten om det. Vissa föräldrar kommer att handwrite tackkort. Vissa kommer att ta bilder av sina barn bär dyra strumpor du köpt. Andra kommer aldrig nämna dina gåvor igen och du måste bara leva med det.

Om när att ge gåvan: Försök alltid att passera längs gåvan innan barnet är fött. Efter det, det blir hektiskt, som du lärt, A., när man försöker att förhandla fram en tid att komma med. Pre-baby gåvor är omhuldade och orsaka spänning. Post-baby gåvor är omhuldade och orsakar someexcitement, men inte alls lika mycket spänning som föräldrar känner när stirrar in i ögonen på sina ungar, perfekt avkomma. (Barf.) Så försök att få din gåva i början. Även när du är osäker, storlek upp. Nyfödda onesies sist, liksom, 48 timmar enligt de flesta nya föräldrar, så börjar på 3 till 6 månader för kläder storlek är smart. Jag har ingen aning om varför din vän sa din 3 till 6 månaders alternativ kan vara för stor. I mitt sinne, det finns inget sätt att de är för stora, så kanske hon bara kasta en defensiv anmärkning din väg ut ur bitterhet för att ha en besökare. Det är ganska häftig, men eftersom hon är en hormonell ny mamma, du ska förlåta henne. (Barf x 2) [PS. Du behöver inte förlåta henne om du inte känner för det]

2. På tal om hormoner, kan förlossningsdepression vara svårare för nya mammor att diskutera än de lät på. Jag har en stor handfull vänner som ibland kommentera det första året av föräldraskap som chockerande deprimerande eller hormonellt svårt, men de säkert inte agerade på det sättet (personligen eller online) under det första året, eftersom de inte var redo att Erkänn. Om din vän upplever känslomässiga upp-och nedgångar eller verkar vara att trycka dig bort eller ignorera dig, är det alltid en möjlighet att hon känner sig blå. Det är också möjligt att you'refeeling blå för dina egna skäl och behöver henne för känslomässigt stöd också. Om det händer, bara berätta för henne så. Du kommer må bättre. Om hon verkar ledsen eller irrationellt arg, fråga henne om det.

3. Var beredd på din vän att hitta nya mamma vänner som hon kan ta klasser, schema playdates och ömka. Du och din vän har delat historia, inklusive prom, sleepovers, första pojkvänner, etc., och ingen kan ta det ifrån dig, men det här barnet grejer är inte samma sak. Du kan fortfarande vara bästa vänner, men din vän kommer oundvikligen att bilda ett uppbåd av föräldrar på vem hon kan lita på föräldraskap specifika frågor och / eller barnpassning kompromisser. Det betyder inte att du är något mindre viktigt för henne; Försök att tänka på det mer som någon som är i Law School och nu tillbringar det mesta av sin tid med klasskamrater studerar. Föräldrar är bara sina egna åsnor och åsnor för sina barn under de första åren eller så. Om din vänskap redan har lidit 20 år, har du fortfarande många fler år av vänskap att komma ner linjen.

4. Vi bör nog alla acceptera att en del föräldrar är villiga att ha vänner över för att möta barnet tidigare än andra. Våra förväntningar bör reduceras till i huvudsak ingenting. Är detta irriterande? Hell, ja, det irriterande. Du kan inte lita på människor med nyfödda barn så mycket du kan lita människor som inte har nyfödda barn - det är ett faktum, och det kan vara frustrerande. Men det är också verklighet, så försök att inte ta en väns försvinna agerar alltför personligen. Hon kan även vara avundsjuk på att du får regelbundna åtta timmars intervall sömn och inte ta itu med mjölkfyllda bröst eller torka en bebis rumpa halvt dussin gånger om dagen. Naturligtvis skulle hon aldrig säga detta. Hon vill hellre tala om hur mycket hon älskar att vara mamma eller antyda att moderskap är överlägsen att vara barnlös. Men sanningen är, hur mycket kärlek som är vunnit genom att ha ett barn är i direkt proportion till mängden sömn som har förlorat. Det omvända förhållandet är något du inte behöver brottas med, A., och jag säger sälta och njuta av det. Dessutom kan det vara värt att fira att din vän är inte den typ att lägga upp de motbjudande "visitation regler" tecken på Facebook. Dessa människor är det värsta, och du kan vila lättare att veta din vän registrerar flera hack ovanför det.

5. Slutligen, för att ta itu med verkliga hjärtat av din fråga - "Varför vissa föräldrar agerar så galet efter det att barnet är fött ??" - allt jag kan säga är att vissa människor hoppar ut ett barn och tror att världen ska plötsligt kretsa kring dem, och en del människor inte gör det. Ingen av oss kan helt förbereda sig för förändringarna våra vänner kommer att gå igenom när de blir föräldrar eftersom det är svårt att förutsäga. Jag har haft några vänner förvandlas till nära-främlingar. Andra förvandlats till stela, predikande ryck synes över en natt, och nu allt de gör är gnälla på Facebook om sommartid. Jag har också sett som några vänner blir mer avslappnad, mer kunna njuta av livet och kanske även göra moreroom i sina liv för vänner och familj (barn eller inte!), Som har varit en härlig överraskning.

Förhoppningsvis kommer din vän att berätta hur mycket hon uppskattar dina gåvor och den tid det tog för dig att få dem till henne, A. Om hon inte gör det, det ska vara en besvikelse, men det behöver inte vara slutet din vänskap. Vissa människor bara behöver tid att anpassa sig till föräldraskap och komma tillbaka till sina gamla själva igen, medan andra hålla ändra tills de är praktiskt taget oigenkännliga. Och du kommer inte vill vara vänner med dem längre ändå.

Har du en fråga om föräldrar på sociala medier? Skicka vad du tänker att stfuparentsblog AT gmail.com!

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Kellyanne conway föreslår att mammor inte borde fungera i det vita huset

Post Föräldraskap

15 enkla elva på hyllan idéer för en julafton grand finale

Post Föräldraskap

Föräldrarådgivning: min svägerska ändrar hennes barns blöja på min soffa

Post Föräldraskap

Föräldrarådgivning: Hur hanterar du en Halloween Candy-kampanj?

Post Föräldraskap

Varför behöver du sätta dig själv först (före dina barn!)

Post Föräldraskap

7 små saker du kan göra för att skicka ditt barn till skolan med självförtroende

Post Föräldraskap

Mamma falsar piercing dotterens dimple för att protestera omskärelse - och internetfreaks

Post Föräldraskap

4-åriga utvecklingsstunder att titta på

Post Föräldraskap

4 saker att inte säga om du vill höja friska tweens

Post Föräldraskap

Billy Joel välkomnar älsklingsdotter och hennes namn är perfekt

Post Föräldraskap

Måste tips för att planera din shoppingresa till skolan

Post Föräldraskap

Mamma säger att hon fortsätter att amma 5-årig trots internet ire