Denna video illustrerar vad din dotter hör när du kritiserar din kropp | BurnbrightLove.com

Denna video illustrerar vad din dotter hör när du kritiserar din kropp

Denna video illustrerar vad din dotter hör när du kritiserar din kropp

Real Simplejust en video, "Vad din dotter hör när du kritiserar dig själv." Och jag erkänner det har jag skanna min senaste minne för negativa self-talk ögonblick som kunde ha Uppsnappat av mina två tonårsflickor.

Videon har flera preteen flickor gör kommentarer som "Jag behöver gå ner minst 20 pounds" och "Jag är så illa! Jag åt en cupcake idag!" Det är svårt att titta på, även om flickorna i detta fall bara recitera linjer från ett skript. Eftersom de är linjer flesta kvinnor vet utantill - och har internalis - när vi är vuxna.

Lär barnen att älska sina kroppar, eftersom media är definitivt inte

load...

Flickorna går på att ge alternativa budskap: "Alla är vackert", är en av dem. Kontrasten mellan de två typer av meddelanden är skarp.

"Forskning visar att flickor som tror att deras mammor ogillar sina egna kroppar är mer benägna att vara missnöjda med sin egen," videotillstånd. Videon inte citera specifik forskning, men jag behöver inte det att veta att det finns sanning här. Så väldigt mycket.

Jag har skrivit tidigare om att försöka vara kropps positivt med mina flickor, med början när de var barn. Jag fick en hel del kritik på min gamla blogg för att skriva ett stycke om att vara naken framför mina döttrar - och inte dyka omedelbart lock.

45 stora citat om sund kropp image

load...

När de var små - och eftersom vi var en all-girl hushåll - det fanns några stängda dörrar, och ofta de skulle prata med mig under och efter en dusch eller när jag klädde. Jag minns medvetet försöker att skaka av min blyghet och svara på deras kropps frågor i enkel, utan problem, roligt, självälskande sätt. Lättare sagt än gjort, jag vet. Det tog praxis. En lotof praxis.

Som en flicka, brukade jag göra ledsen, tråkiga listor rating alla mina kroppsdelar: ögon, 9; näsa, en; ben, 2; och så vidare. Jag hittade en av dessa listor inte alltför länge sedan och det nästan krossade mitt hjärta. Och om jag är ärlig, jag känner fortfarande på samma sätt om min näsa och mina ben. Det roliga är, min egen mor var inte den som badmouth själv eller lägga för mycket fokus på utseende, så jag är inte säker på var jag fick tidigt budskap som jag inte måttet. Jag tror att meddelandena för unga flickor är bara mer genomgripande än vad vi ens inser. De var då, och de verkligen fortfarande nu, draghjälp av internet - och Victorias Secret underkläder reklamfilmer på nätverket TV.

Mina döttrar och jag har haft många, många samtal genom åren om varför jag gillar mina kurvor (jag ser ut som kurviga polska herdinnorna i mitt DNA) och varför jag gillar min mage (eftersom de hade bott där). Vi har pratat om rakning (rent dina egna önskemål, gör andra människor inte får berätta för dig att du måste raka eller behöver raka) och celluliter (hålla sig frisk, men oroa dig inte, det är genetik). Ordet "diet" är en av de få tabu ord i vårt hus ( "hat" och F-ordet är två andra). Min vikt har varierat under åren, men jag har försökt att inte fokusera (åtminstone högt) på den.

16 kvinnor berättar om sina kroppsuppfattning frågor

Som båda kanter i tonåren, höll jag andan för att se om de skulle börja rating själva eller oroa sig för sin form eller sin vikt. Hittills vid 15 och 13, gör de inte. Vi kämpar som en familj med andra saker, men jag tror att vi gör OK som två unga kvinnor och en medelålders kvinna när det gäller kropps tänkande och omfamna vad vi har.

load...

Vi talar om mat som bränsle och behovet av intaget för att matcha den fysiska aktivitetsnivå för det mesta. Jag är inte en bra kock, så de är inte i någon fara för min överbelastning dem med kulinariska mästerverk. Men det finns ofta glass skickas runt i kartongen med tre skedar dykning i. Det finns chips. Det finns enstaka snabbmat. Och ändå, det fungerar för oss.

Båda flickorna dansar (afrikansk dans för de äldre, balett och jazz för de yngre) och har spelat landhockey och lacrosse. Jag har aldrig dansat eller spelas sport som barn, och jag tror att det skulle ha hjälpt lossna ångesten i bröstet om mitt utseende. Jag tvivlar inte på att det skulle ha varit en stor välsignelse för min självkänsla.

Dessa dagar, min yngre man går till YMCA med mig och körs på löpbandet bredvid mig. Vi träffade vikt-maskiner också. Men för det mesta vi skrattar och svett och prata om något annat än våra kroppar eller vår vikt.

Jag är tacksam, men jag inte heller låta min vakt. Jag lyssnar på hur de pratar med mig och hur de pratar med varandra om hur bekväma de är i sin egen hud.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Familjen överraskad av första barnflickan i generationerna - & en skylt som meddelar hennes ankomst

Post Föräldraskap

Kim Kardashian West slams shamers som anklagade henne för att festa när helgon var på sjukhuset

Post Föräldraskap

Vaknade pappa Jimmy Kimmel sopar gops sjukvårdslista

Post Föräldraskap

5 saker våra föräldrar kände noll skuld om (& kanske hade de rätt)

Post Föräldraskap

Chrissy teigen är OK med dotter luna kärlek till pommes frites

Post Föräldraskap

Kylie postar första bilder sedan graviditets rykten, fans tycker att hon är Kims surrogat

Post Föräldraskap

Tvillingssystrar levererar babypojkar timmar från varandra på samma sjukhus

Post Föräldraskap

Victoria Beckham är i tårar som äldsta son Brooklyn lämnar college

Post Föräldraskap

Jimmy Kimmels spädbarns son hosts show med pappa efter 2: a hjärtkirurgi

Post Föräldraskap

Är föräldrar till tweens och tonåringar massiva hycklare om skärmtid?

Post Föräldraskap

Tori stavning vill ha en 6: e barn, eftersom Brady-gruppen

Post Föräldraskap

De galna ställen mammor har ammade