Body-shaming: det är inte bara för tjejer | BurnbrightLove.com

Body-shaming: det är inte bara för tjejer

Body-shaming: det är inte bara för tjejer

Jag märkte först runt helgerna. Jag sa något till min make om säsongen tippa skalan i fel riktning; Jag undersökte nog min profil i spegeln och gjorde ett ansikte. Han suckade och sa något om att komma tillbaka till goda vanor i januari (berömda sista ord). Han klappade nog magen som ett löfte om bättre beteende framöver. Vår son rynkade på hans mage. ”Mamma”, frågade han, ”jag fet?”

Vad jag hade varit så självbelåtet säker på att jag inte behövde oroa sig för kroppsuppfattning - Jag hade pojkar. Flickor var de som du var tvungen att titta på dig själv runt: inget fett prata, ingen rullning av ögonen när en linning vägrade att stänga, utan att klämma inches. Inga radera bilder eftersom de var föga smickrande. Inga längtande kommentarer om abs som en gång var min. Jag hade inte flickor, så jag var säker. Höger? Uppenbarligen inte. Mina pojkar, verkade det, tittade bara så nära.

load...

Ungefär samtidigt hade min andra son gick en efter skolan program som körs. Tränaren pratade mycket om goda matvanor. Jag trodde att detta var stor - kanske han skulle äta mer grönsaker. Men vad han intern var hennes anti-socker korståg. ”Hur mycket socker är i detta?” Frågade han ständigt. ”Hur många kalorier? Coach säger att vi inte bör äta socker eller för många kalorier.”Han var sju.

Jag ser nu hur naiv det var av mig att tro att pojkar var på något sätt immuna mot kroppen-image ångest - och hur clueless jag skulle tro att de inte registrera sin fars och mina vanor. Jag tränar och äter ganska hälsosamt, men jag är också medveten om hur vikt klänger nu på ett sätt det inte används för att, och jag bor nog på det mer än jag borde. Min man har en pågående cykel av vinst och förlust, följt av ett dyk i Atkins när han fokuserar på ett mål (som en kommande strand semester).

load...

Jag började att lägga märke till en son nypa sin egen midja och den andra kommentera att byxorna inte passar eftersom han hade gått upp i vikt. ”Ja”, sa jag till honom ”, men du växer. Du har blivit längre och tyngre. Gå upp i vikt är inte dåligt.”

Han betraktade mig skeptiskt. ”Du och pappa tycker att det är.”

”Pappa och jag inte växer längre 'förklarade jag.' Åtminstone inte vertikalt. När vi går upp i vikt, det är inte bränsle. Det är bara sitter där.”

Jag tror att han fick det. Åtminstone slutade han slouching runt för att se hur långt hans mage skulle sticka ut.

Jag har alltid vetat att om jag hade flickor, skulle det vara viktigt att tala om orealistiska representationer av kvinnor på TV eller i sidorna av tidningar. Men vad jag inser nu är att precis som Barbie representerar ett ouppnåeligt fysisk ideal, gör det också Captain America. Hur är super-buff kroppen av en superhjälte något mindre skadligt för ett barns utveckling känsla av sig själv än den kurviga-ännu-försvagade kropp glamazon? Varför skulle inte pojkar är så känslig för det meddelandet? Mitt hjärta värkte. Jag älskar mina söners kroppar - Min äldste axlar som börjar att bredda ut, den yngre mage som fortfarande har den söta barnslig rundhet; det aldrig fallit mig att de inte skulle älska sina kroppar som jag gör. Min egen mor trodde nog exakt samma sak.

Så vad nu? Tja, kan jag in som positivt exempel som möjligt och lära dem att det är OK att ägna sig åt måtta och med njutning. Jag kan fortsätta att köra, att veta att det gör mig stark i min kropp och mitt sinne och visa dem att hälsa handlar om mer än storleken på en midja. Jag kan ge counter-programmering till bilderna som bombarderar oss så de förlorar en del av sin makt för att skrämma. Och jag kan hålla berättar mina pojkar, varje dag - även när de drar bort, rulla sina ögon, ber mig att sluta - hur vackra de verkligen är.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Föräldrarådgivande: borde en icke-föräldrarna fylla sitt hus med barns grejer?

Post Föräldraskap

Föräldraådgivande: varför är min nymamma bästa vän skådad?

Post Föräldraskap

10 hilarious Santa photo # fail som är det bästa du ser hela dagen

Post Föräldraskap

5 sanna berättelser om systrar som var gravid samtidigt

Post Föräldraskap

Superhero dyrkan kan göra barnen mer aggressiva, studiefynd

Post Föräldraskap

6 sätt att koppla ur efter att ha en baby

Post Föräldraskap

Dwayne Johnson och hans flickvän avslöjar att de förväntar sig en flickvän

Post Föräldraskap

Rose Byrne väntar en annan bebis med Bobby cannavale

Post Föräldraskap

Kim Zolciak-Biermann kämpar med känslor som sonhuvud till dagis

Post Föräldraskap

Prince George & Princess Charlotte stjäl showen på kunglig resa till Polen

Post Föräldraskap

Döm inte mig för att amma min 5-årige

Post Föräldraskap

Trump sätter transgender elever i fara med sin senaste mobbning