Betydar graviditetens regler verkligen? | BurnbrightLove.com

Betydar graviditetens regler verkligen?

Betydar graviditetens regler verkligen?

Nyheten är ute. Du är gravid! Alla är glada för dig. Och sedan komma varningarna. Från din läkare för att din mamma-in-law till din grannes mormor - alla har sin åsikt om vad du bör och inte bör göra (och dricka och äta), och de är inte rädda för att berätta.

Hur "grön" din graviditet

Graviditet "regler" varierar beroende på var du bor och är en relativt ny företeelse (min egen mor, gravid i slutet av 70-talet och början av 80-talet, minns inte ges några 'regler' bortom mycket vaga och helt subjektivt " inte dricka för mycket. ")

Självklart, regler är det till synes för att hjälpa till att hålla gravida människor och deras barn säker, men vissa regler är definitivt viktigare än andra. Ahead, vi bryter de stora ner för dig - och avslöjar hur verkliga mammor hantera dem under sina egna graviditeter.

load...

1. Alkohol

Den officiella linjen: inte supa när du är gravid. "Inget belopp av alkohol är säkert eller rekommenderas under graviditet", säger Sherry Ross, en OB-GYN och kvinnors hälsa expert på Providence Saint Johns Health Center i Santa Monica, Kalifornien.

"Avhållsamhet regerar som den rådande visdom eftersom det är säkert för alla", förklarar Dr Ian Tong, chefsläkare vid Doctor On Demand. "Men om din kulturella normer diktera några alkoholkonsumtion, bör du konsultera en läkare för att få individuell vägledning", tillägger han.

En rapport 2015 publicerad Pediatricsdeemed alkoholkonsumtion farligt under alla stadier av graviditeten in; Men samma rapport visade att 1 av 10 kvinnor fortfarande dricka under graviditeten. Och i praktiken inte alla läkare dra en hård linje. En mamma, Madeleine D., säger: "Min OB sa till mig, 'Gå vidare och ta ett glas vin. Min fru hade en tillfällig drink med vart och ett av våra barn. De är konstigt, men jag är ganska säker på att det inte Varför.'"

load...

För våra mer att dricka under graviditeten, ta en titt här.

2. Rökning

Till skillnad från alkohol, du förmodligen inte kommer att hitta en läkare som ska ge ännu enstaka cigarett använda Greenlight under graviditeten. "Rökning under graviditeten är ett känt hälsoproblem för både fostret och det nyfödda barnet", säger Ross. "Risker innefattar låg födelsevikt, för tidiga värkar, abruption av moderkakan (placenta lossnar från livmodern), plötslig spädbarnsdöd, en ökning av luftvägsinfektioner och eventuellt inlärningssvårigheter. Risker för modern inkluderar tidiga värkar, för tidig brytning av membran (vatten raster), små och ohälsosamma placenta, missfall och ektopiska graviditeter." Dessutom graviditet - är bara en av en myriad av skäl att sluta röka - även hälsa i allmänhet. Så varför inte komma på det, stat?

3. Koffein

Medan koffein i stora mängder har kopplats till missfall under första trimestern och "överdriven" daglig konsumtion kan minska barnets födelsevikt, forskningsresultaten förblir oklar - och de flesta läkare godkänner du don'thave hoppa din dagliga kaffe.

"Förbrukar mindre än 200 milligram koffein per dag [motsvarande en 12-ounce kopp kaffe] anses vara en säker belopp för en växande barn", säger Ross. För mammor-to-be som lider av kronisk huvudvärk under graviditeten, rekommenderar läkarna ofta dagligen koffeinkonsumtion. "Min OB berättade notto ge upp min morgon fix", säger Jessica R. "Han sa: 'Med alla medel, har ditt kaffe. Mer än sex koppar rekommenderas inte.'" Är det mycket riktigt rekommenderas för alla, men ?

4. Örtte

”Regler” runt örtte under graviditeten är skumma i bästa fall. Inga amerikanska regleringen tar specifikt örtte och Food and Drug Administration inte reglerar säkerheten och effektiviteten av växtbaserade produkter som den gör receptbelagda läkemedel och även over-the-counter läkemedel. Om kliniska studier slut allt, vara-allt för dig, vet att det finns en brist på forskning för att bekräfta antingen säkerhet eller risk för örtteer under graviditeten. Som sagt, det finns förmodligen en miljon moms som svär vid pepparmynta eller ingefära te som ett botemedel mot graviditetsillamående, så gör med denna information vad du vill. Och du kan alltid kolla in amerikanska Graviditet Associationfor information om vad örtteer kanske du vill undvika under graviditeten.

load...

Att dricka alkohol under graviditeten: Säker eller riskabelt?

5. Fisk och Skaldjur

Vissa skaldjur, som haj, havsabborre, svärdfisk, hälleflundra, makrill och tegelabborre har höga halter av kvicksilver, som kan orsaka fosterskador hjärna och försenad utveckling. För att få din fisk fix under graviditeten, är det bäst att hålla sig till sorter tros vara låg i kvicksilver, såsom räkor, konserverad ljus tonfisk, kammusslor, ostron, bläckfisk och lax. Den amerikanska kongressen för obstetriker och gynekologer säger att du kan äta upp till 12 uns per vecka.

Åh, och om någon säger åt dig av för att äta lax nigiri under graviditeten, helt enkelt peka dem i riktning mot 127 miljoner japanska som anser att äta rå fisk att vara en god neonatal praxis näring. "Jag åt sushi hela min andra graviditet (min OB sa att det var OK) och min dotter är inte bara bra, men smartare än sin bror - och jag tyckte inte något bra under graviditeten med honom", säger Anna L.

6. Deli kött & mjukost

Deli kött, opastöriserad mjuka ostar som feta, queso blanco, queso fresco, Camembert och Brie, rökt mat och råa groddar är alla möjliga grogrund för bakterie listerios, som kan vara dödlig för en växande fostret - enligt Karen Wright, en utövare på Metro Integrative Pharmacyin New York City, som specialiserat sig på wellness och fertilitet. Men det finns en lösning om du sugen en bunt av pålägg. "Listeria förstörs vid hög värme," Wright förklarar. "Därför äter uttjatade deli kött eller pastöriserad mjuka ostar skulle inte vara ett problem."

Naturligtvis har sin egen syn på vilken mat är bäst undvikas under graviditet varje kultur. "Jag åt fetaost", medger Nina M. "Jag är grekiska. Min mormor levde till 102 och hade fem barn. Du tror hon inte äta någon feta medan hon var gravid? Ha."

7. Råa ägg, kött och fjäderfä

Denna risk att äta dåligt tillagat kött, fågel och ägg under graviditeten är salmonellabakterier; Men påverkar detta en modern i stället för fostret. "Salmonella försvagar moderns immunsystem", förklarar Wright. "Det inte orsakar [direkt] skada [till fostret] som listeria, men om moderns immunförsvar är svag, kan det påverka utvecklingen av fostret." Om du får salmonella under graviditeten, är den största risken uttorkning från kräkningar och diarré, vilket kan orsaka låg fostervatten och fosterskador. Så snart du kan hålla vätska ner, är ett bra mått att smutta vatten var 10 minuter, som gradvis återfuktar din kropp, säger Wright. Att vara säker, se till att alla ägg du äter pastöriseras och kött och fågel tillagas.

8. Hot tubs

Enligt Ross, kan extremelyhot temperaturer verkligen vara ett problem under graviditeten. "Temperaturer över 102 grader F (38,9 grader C), speciellt under de första sex veckorna av graviditeten kan orsaka defekter i barnets hjärna och ryggmärg och öka risken för missfall", säger hon. "Det är bäst att inte använda en barrel om du försöker bli gravid eller under den första trimestern så att du inte sätter barnet i riskzonen för allvarliga avvikelser - och den allmänna regeln är att inte spendera mer än 10 minuter i en Jacuzzi som är inställd på 102 grader utanför den första trimestern."

Som sagt, "Låt oss vara tydliga om skillnaden mellan en bubbelpool och en bubbelpool”, säger Dr Katie Hicks, en OB-GYN i privat praktik i Massachusetts. ”Den första är den stora delade 'spa' erfarenhet som finns i hotell , spa, och några rika människors uteplatser. Vanligtvis dessa hålls vid ca 108 grader, och varmvatten hela tiden ersätts av mer varmvatten "förklarar hon och tillägger att" blötläggning i ditt eget badkar, så länge temperaturen är måttlig och inte ångbehandling, och du inte är ständigt fylla den med mer varmvatten, är bra och lugnande i själva verket använder vi detta för smärtlindring vid arbetande mödrar -. Sjukhusen hålla vattentemperaturen under 104.”

9. Sova på rygg

Låt oss inse det: så mycket sömn som möjligt under graviditeten är en mycket bra sak. Sov när du kan, men du kan. Det bör inte finnas några regler om detta - men tyvärr finns det en. "I allmänhet är det bäst att sova på höger eller vänster sida under graviditet efter 20 veckor", säger Ross. "Om du sover på rygg, sätter växande livmodern ökat tryck på vena cava, som är den stora fartyg som flyter in i hjärtat. Om fartyget komprimeras under lång tid, kan det orsaka minskat blodflöde till baby. Långsiktigt kan detta orsaka stress för barnet, öka moderns blodtryck och få dig att känna dig yr."

Det uppenbara problemet är att - gravid eller inte - det är ganska svårt att kontrollera kroppens naturliga impulser under sömnen. "Jag inte planerar att sova på min rygg, men jag vaknar minst en gång per kväll och jag är på min rygg", säger gravid mamma Lorraine D. Men inte betona om oavsiktlig back-sovande; om du var i fara, skulle du känna illamående och andfådd långt innan barnet berövades syre. Bara rulla på din sida och försöka somna.

10. Blekning håret

Är du en fruktansvärd person om du inte kan stå ut med att gå igenom din graviditet med dina rötter som mörka som natten? Naturligtvis är du inte. Enligt American Association Graviditet är forskning om säkerheten av hår blekmedel och färg under graviditeten begränsad men tyder på att mängden färgämne som faktiskt har potential att nå fostret är minimal. Om du är orolig, gå till höjdpunkter, som inte kommer att tillämpa någon produkt direkt på hårbotten. Eller lämna någon salong åtgärder tills din andra trimestern, när bebisen i magen är mindre sårbart.

Jag är glad att jag gick till en orgie under graviditeten

I slutändan, precis som med allt annat i samband med din hälsa och säkerhet under graviditet, om du inte är bekväm med blekning håret, sedan inte bleka håret. När det gäller att dricka en enstaka glas vin eller ett par koppar kaffe, kommer de flesta läkare säger att det är nog säkert. Dock kommer det alltid att finnas människor som är villiga att berätta - med högljudda röster eller onda ögon - att du sätter ditt barns liv i riskzonen med varje klunk, bad eller tallrik sushi. Så gör din forskning och använda ditt bästa omdöme. Försök att inte stress (som kan vara ännu farligare för dig och ditt barn än många av de ovan nämnda "regler"), och kom ihåg att inte alla risker är skapade lika.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Kan jag välja mina 12-åriga vänner?

Post Föräldraskap

Första gången mamma som blev avskedad medan gravid

Post Föräldraskap

Nikki reed ringar i det nya året med throwback nude graviditet pic

Post Föräldraskap

5 sätt att se till att våra söner inte växer upp till att vara Harvey weinstein

Post Föräldraskap

6 saker som jag önskar att jag hade vetat om att ha en för tidig baby

Post Föräldraskap

George och Amal Clooney har en pojke och en tjej

Post Föräldraskap

Ruth Bader Ginsburg är vår mamma-valentin

Post Föräldraskap

Nikki reed bjuder ledsen farväl till placentapiller

Post Föräldraskap

Här är vad mindy Kaling tycker om oprah som slår bönorna på graviditeten

Post Föräldraskap

Feministiska halloween kostymer för ditt barn

Post Föräldraskap

Vi gjorde en back-to-school undersökning, och resultaten var fascinerande

Post Föräldraskap

4 tacksägelsehantverk som är så enkla att göra