Barn måste undervisas för att vara förespråkare för människor som de ser så olika ut | BurnbrightLove.com

Barn måste undervisas för att vara förespråkare för människor som de ser så olika ut

Barn måste undervisas för att vara förespråkare för människor som de ser så olika ut

Mina söner är i den åldern när de måste börja volontär sin tid, för ära klubbar och stipendiemöjligheter. När man diskuterar altruism, jag uppmuntrar dem att hitta orsaker och rörelser som genljuder. Social åtgärder bör vara personlig och det är viktigt att hitta mening i det vi gör för att hjälpa. Men för de flesta av oss, medan vi har kapacitet att visa omtanke om andra, alltför ofta är det först när de "andra" är väldigt lik oss.

Om jag vill ta upp bättre människor, jag måste prata med mina barn om Aleppo

Men jag vill också mina barn att verka för andras -real "andra" - människor som ser och ljud skiljer sig från dem, människor med olika bakgrund, som kommer från olika kulturer. Det är rätt. Mina två söner kommer att behöva mästare några orsaker till människor som inte kommer från en irländsk / judisk / buddist / vegetarian / liberal familj med stora pannor, stora näsor och ännu större hår.

load...

Det är inte så lätt som det låter, men det är möjligt. Men hur är det med resten av oss?

Jag frågar mig denna fråga hela tiden: Kan jag känna empati med någon som gör olika val än vad jag skulle? Tänk på att för ett ögonblick. Kan du? Kan vi då förespråkar för dem? Vi tror att vi är öppna och många av oss tror att vi alla om "leva och låta leva." Det är lätt att säga att vi gör, men det är en helt annan sak att agera som det.

För några år sedan skrev jag för en pappers där redaktören var en homosexuell man, liberal, och inte överraskande en högljudd förespråkare för homosexuellas rättigheter. Jag försökte få honom intresserad av utbildningsfrågor. Han motstod. Anledningen? Han hade inte barn, så utbildning var inte riktigt hans grej.

load...

Detta illa mig för en sekund. Utöver de uppenbara skäl till varför utbildning drabbar människor som inte har barn (till exempel fastighetsvärden och kriminalitet, för att bara nämna två), hade jag en annan punkt att göra. Jag sa att jag hade aldrig varit gay. Aldrig hade en aning om en önskan att ansluta sig till en kvinna - inte ens på college. Och ändå har jag skrivit om stöd, och förespråkade för homosexuellas rättigheter. Jag har heller aldrig varit utsatt för apartheid eller AIDS, behövs en abort varit svart, diagnosen bröstcancer, hjärtsjukdom eller en utvecklingsstörning. Jag har heller aldrig varit en Sea World val eller en cirkus elefant, låga inkomster familjen i behov av skolval, eller en sexarbetare. Jag har aldrig varit särskilt religiös eller i obscent konst heller. Och ändå Jag förespråkar på uppdrag av alla dessa eftersom det är det rätta för mig att göra, eftersom vi lever i ett mångkulturellt samhälle där social rättvisa, mänskliga rättigheter och djurens rättigheter bör vara en prioritering.

Hur jag undervisar min dotter åldersanpassad aktivism

Jag är inte perfekt -far därifrån. Jag har stunder när jag får alla judgey om jag träffar någon som äter för mycket, verkar lite för kunnig om verkligheten tv-program, aldrig har läst To Kill a Mockingbird, eller som röstade för Trump. Jag har varit känt att rulla mina ögon och gör snarky kommentarer på fundamentalister - innan de eskorte från baren. Jag är orimligt otrevlig mot folk som vågar förolämpa Beastie Boys. Det är oftast när en av mina vänner eller familjemedlemmar påminna mig att kontrollera själv.

Är jag verkligen vara den bästa versionen av mig själv? Eller bara när någon gör ett val jag förstår? Ett val jag kan hålla med?

Jag hörde en gång Al Franken skämt om hur Nancy Reagan plötsligt stött stamcellsforskning när Ronnie fick diagnosen Alzheimers sjukdom. Dick Cheney älskar sin homosexuella dotter och gjorde egentligen inte mycket vård för lagar som diskriminerade henne. Dessa var människor som inte är väl känd för empati, men verkade få det när det påverkat dem.

load...

Jag skulle hävda att det är alla vi som tycker empati när vi befinner oss smack dab i någon annans skor, snarare än att bara föreställande oss där. Vi hyser fördomar och föreställningar som inte vettigt, och ibland visar väldigt lite medlidande.

Undervisa våra barn att se förbi sina egna förutsättningar och försvara dem med vilka de är oense är bara ett av många sätt kan vi se till att de är mer utvecklade än oss. En egenskap som kommer att gynna dem i det långa loppet och leda till en mycket bättre och klokare, värld för oss alla.

Hur man svarar eftertänksamt om någon anklagar dig för rasism

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Professorens intervju är kraschad av sina lustiga barn

Post Föräldraskap

Mamma föddes, var tillbaka på jobbet tre dagar senare

Post Föräldraskap

8 kreativa julaftonstraditioner för att göra natten ännu mer magisk

Post Föräldraskap

Hur man gör resan med barnen lättare

Post Föräldraskap

Fall leaf hantverk som kommer att hålla barnen upptagen när det är kyligt ut

Post Föräldraskap

Prins Harry & Meghan Markle pratar barn i första gemensamma intervjun sedan engagemang

Post Föräldraskap

Dolly parton har äntligen ett barns album

Post Föräldraskap

Twitter bawling över pappas lunchbox gest till hans college-bundna dotter

Post Föräldraskap

Obamas är inte helt redo att se sina döttrar växa upp

Post Föräldraskap

Belgisk modell visar att hon är intersex, talar för intersexbarn

Post Föräldraskap

De galna ställen mammor har ammade

Post Föräldraskap

Erfarenhetsgåvor barnen kommer aldrig att glömma