Att vara en montessori lärare gjorde mig besluta att inte höja mitt barn på det sättet | BurnbrightLove.com

Att vara en montessori lärare gjorde mig besluta att inte höja mitt barn på det sättet

Att vara en montessori lärare gjorde mig besluta att inte höja mitt barn på det sättet

När jag fick veta att jag var gravid med mitt första barn, jag hade precis börjat arbeta som lärare på en Montessoriskola. Jag hade tidigare observerats vid flera Montessori skolor, inklusive mitt eget, och totalt sett var glada av den ovanliga undervisningsmetoder. Jag trodde filosofin var lysande; Jag kunde inte förstå varför varje skola i landet inte var en Montessori skola. Det var bara som min graviditet fortskred som jag kom att inse montessoripedagogik var inte vad jag ville för min son.

Vad är Montessori Förskola?

Montessori är en metod för undervisning som bygger på självstyrd verksamhet, praktisk inlärning och samarbete spel. Den är uppdelad i tre grupper: spädbarn / barn (som är åldrarna 0 till 3), primära (som är vad jag undervisning, åldrar 3 till 6) och elementära (åldrarna 6 till 12). Det finns vanligtvis upp till 30 barn och två lärare i varje klassrum. Det finns gott om positiva aspekter av en montessoripedagogik. Barnen kan lära sig i sin egen takt och fullfölja vad de är intresserade av. De är inte i tacksamhetsskuld till någon form av klassrumsstruktur, och de är lärt färdigheter som främjar självständighet, till exempel hur man laga sin egen mat.

load...

När jag först började på skolan, jag älskade vår klassrum. Jag kände mig som Alice i Underlandet när hon blir alltför stor - allt i klassrummet var barnstorlek, enligt Montessori filosofi, och allt var "riktiga". Inga plastmuggar; barnen använda riktiga glas koppar. Ingen plast smörknivar; de använde riktiga vassa knivar. Tanken är att om ett barn tappar en plastmugg och det bryter inte, kommer han veta att han kan släppa saker och ingenting kommer att hända.

Ursprungligen gjorde att en hel del känsla för mig, men så fort en jag tänkte om att ge min framtid barn en vass kniv och glasskålar som en 3-årig, balked jag. Montessori metoder som ursprungligen hade verkade avancerade och framåttänkande för mig precis börjat sken osäkra.

load...

Montessori knep för att förvandla dina barns rum

Även om Montessori klassrum ställs in med en hel del intressanta material för sitt första år i Montessori skolan, kommer ett barn inte använda någon av dem. Istället kommer hon tillbringar större delen av sin tid att göra vad som anges i modalitet som "praktiskt arbete" - sko polering, blomsterarrangemang, hälla vatten från koppen till kopp skedar bönor, fällbara kläder, polering silver, etc. Med prislappen som kommer fäst med Montessori skolor, är det förvånande att upptäcka att föräldrar spenderar alla pengar så deras 3-åriga kan putsa silver hela dagen. Om ett yngre barn vill utforska andra material i klassrummet, vare sig de vet vad de ska göra med dem eller inte, de berättade "Nej, du har inte haft en lektion om det", och omdirigeras till något som de havehad en lektion - troligen "praktiskt arbete."

En av de mest omtyckta aspekter av Montessori metoden är att utbildningen är barnledd. Om ett barn är särskilt intresserad av något, kan hon fokusera på att i stället för att tvingas göra saker som hon har inget intresse av och därför troligen inte kommer att göra bra (om jag kunde ha överhoppade matte i skolan, jag absolut skulle ha). Men bevittnade jag med egna ögon hur illa att misslyckades - en 2-1 / 2-årig student, till exempel, kunde skriva sitt namn utan problem, men en nästan 7-årig student i samma klass Kunde t skriva sitt namn alls. Hans namn var bara tre bokstäver, men eftersom han hade inget intresse av att skriva, i enlighet med Montessori filosofi, hade han inte göra det. Lärarna var inte tänkt att pressa honom på motivet eller tala om för honom, "Du är 7 år gammal, bör du antagligen vet hur man skriver ditt namn."

load...

När det gäller lärar engagemang går, minns jag bokstavligen sitter på mina händer för att inte "störa" med eleverna. Montessorilärare är inte tänkt att ge sitt godkännande, ge betyg eller göra korrigeringar; de istället ska ge förslag, uppmuntra och omdirigera - bara vägleda barn genom materialen, medan barnen göra sina egna val. Tanken är att detta sätt kommer ett barn att kunna känna framgångsrik utan att någon talar om för honom, ”Bra jobbat!” Men jag tror att det är väldigt viktigt att få positiv förstärkning.

Varför Pre-K är den viktigaste Year

Slutligen finns det ingen Montessori high school och absolut ingen college. Den största klagomål jag hört från tidigare studenter var att byta till en ”normal” skolan senare i livet hade blivit en otrolig utmaning för dem efter att växa upp i ostrukturerade Montessori klassrum.

Allt som allt, min erfarenhet undervisning Montessori lärt mig att även om det är en bra form av utbildning för några mycket självständiga, mycket driven barn (som inte behöver förstärkning eller beröm och som lär sig bäst genom praktisk inlärning med mycket händer -off vuxen övervakning), definitivt är det inte för alla. Med min förfallodagen Looming, lämnade jag skolan med en helt annan uppfattning om hur jag ville min son att vara utbildade.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Var att ta barn på semester - & på en budget

Post Föräldraskap

Få kreativitet med dessa uppfinningsrika (men helt coola) barnnamn

Post Föräldraskap

5 saker våra föräldrar kände noll skuld om (& kanske hade de rätt)

Post Föräldraskap

Professorens intervju är kraschad av sina lustiga barn

Post Föräldraskap

Hur får du ut det mesta av dina föräldrarkonferenser

Post Föräldraskap

Stolt pappa av Maybellines första manliga modell trounces troll

Post Föräldraskap

Jag är gravid (med avsikt!), Men jag skulle hellre prata om aborten jag hade för 3 år sedan

Post Föräldraskap

Kim Kardashian Wests nya familjefoton är, okej, spöklik

Post Föräldraskap

Reese mussla och dotter Ava phillippe är tvillingar i första gemensamma modelleringsspelningen

Post Föräldraskap

Dessa Underbara bilder kan bara lära dig att älska din postpartum kropp

Post Föräldraskap

7 sätt Donald Trump är precis som en småbarn

Post Föräldraskap

Billy Joel välkomnar älsklingsdotter och hennes namn är perfekt