Amazon beställde att återbetala föräldrar för sina barns köp i app | BurnbrightLove.com

Amazon beställde att återbetala föräldrar för sina barns köp i app

Amazon beställde att återbetala föräldrar för sina barns köp i app

Hej, föräldrar! Kom ihåg att när du var tvungen att sälja huset eftersom din kid tillbringade alla dina pengar att köpa låtsas husdjur eller bubblor eller vad deras Kindle Fire? Tja, vi har goda nyheter för dig: En federal domare har beordrat Amazon att betala tillbaka för de köp i appar.

På torsdag US District Judge John Coughenour i Seattle beordrade online messias att upprätta en årslång process genom vilken det skulle återbetala parentswhose barn tillbringade pengar på köp i appar utan deras tillåtelse.

5 klibbiga ekonomiska situationer och hur man får ut av dem

Enligt FTC, några av de barnvänliga spel som finns på Amazon App Store var märkta som "fri", men eftersom de var tvungna att vara ansluten till en Amazon konto för att kunna laddas ned innebar att de också är ansluten till kredit kort i samband med att Amazon konto. Japp, när ditt barn hämtade en "fri" spel, de hade också tillgång till ditt kreditkort. "Amazon har valt att ställa in betalningsprocessen [så att] barnen kunde medföra kostnader utan föräldrarnas kunskap", skrev FTC på deras website.The totala kostnaden för alla dessa avgifter? Mer än $ 86 miljoner.

load...

Ruh-roh.

16 Amazon recensioner som är rena komiska geni

Till deras kredit, när Amazon lärt internt att detta hände, de flippade också eff ut. En anställd sade i ett mejl att det var "klart orsakar problem för en stor andel av [Amazons] kunder." Så de gick om att försöka fixa det, och 2013, ställa in systemet så att ett lösenord krävdes för alla köp i appar. Detta var nästan en bra idé, med undantag för två fatala brister. Först lösenordet endast för köp över $ 20, och för det andra efter ett köp, det var en 15-minuters "sätta det på min flik" fönster under vilket inköp kan göras utan lösenord.

Åh, Amazon. Ditt hjärta var på rätt plats, men tydligen har du aldrig träffat barn innan. Har du någon aning om hur mycket pengar ett barn kan rack upp på 15 minuter av 99-cent inköp? Vi slår vad om det är en familj som lever under en bro någonstans som kan berätta.

load...

Amazon kommer att börja inrätta en metod för att identifiera och meddela föräldrar som är berättigade till återbetalning i början av 2017. Och om du undrar, att återbetalning kommer inte att komma i form av ett presentkort - Amazon frågade och domaren sa nej.

20 kvinnor erkänna vad de betala på

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Hur transgenderartist Justin Vivian Bond har hjälpt mig som förälder

Post Föräldraskap

Familjen överraskad av första barnflickan i generationerna - & en skylt som meddelar hennes ankomst

Post Föräldraskap

Hej, kanske tar du inte föräldraråd från reddit, ok?

Post Föräldraskap

Hur jag hämtar en feministisk son

Post Föräldraskap

Kim och Kanye lanserar en barnklädsel - designad av nordväst

Post Föräldraskap

De bästa sommarlägerna i USA för barn med unika intressen

Post Föräldraskap

46 frågor som gravida kvinnor borde fråga under sin sjukhusresa

Post Föräldraskap

Mammas guide till Glasgow

Post Föräldraskap

Här är vad mindy Kaling tycker om oprah som slår bönorna på graviditeten

Post Föräldraskap

Papperstexter dotter orsaker att han älskar sin mamma, vi alla swoon

Post Föräldraskap

Mitt barn har ändrat könspronomen och ingen har slagit ögat

Post Föräldraskap

Bill Murray pitches in för att hjälpa ett par tillkännage graviditet hos ett ungt spel