8 sätt jag ger mig min dotter från början | BurnbrightLove.com

8 sätt jag ger mig min dotter från början

8 sätt jag ger mig min dotter från början

Att ha en flicka i augusti slags skakade mig till min kärna. Hon har en 8-årig äldre bror som ser upp till min man på alla tänkbara sätt, och jag orolig att mina ständiga osäkerhet skulle smitta av sig på henne, när jag verkligen vill höja en stark, befogenhet dotter.

Läsa en studie publicerad i tidskriften Sciencethat showsthat så unga som sex år gammal, flickor är redan mindre benägna än pojkar att tro att det kvinnliga könet är lysande och att könsstereotyper inte påverkar dem gjorde mig mer försiktiga om hur jag agerar framför min lilla flicka. En nyligen kropps förtroende studyby Girlguiding Storbritannien avslöjar att flickor så unga som 7 år gammal känsla pressade att vara ganska räckte för mig att ta en kall, hård titt på mig själv och den bild jag projicera varje dag.

load...

Erfarenheterna i de 10 månader sedan min dotter föddes har varit en av de största utbildnings stunder för mig. Jag har betalat mer uppmärksamhet åt det budskap som jag skickar henne genom mina handlingar varje dag, och det har i sin tur gjort mig till en mer säker mamma.

Dessa barn gör oss ganska säker på framtiden

1. Genom att vara tapper

Jag vet att hon är fortfarande lite ung för att förstå vad som är modiga sätt, men jag tänkte att om jag får för vana att starta det nu, kommer jag att kunna hålla driva med min mod hela sitt liv. Jag bestämde att det är dags att ta risker och bryta sig ur mitt skal när dessa möjligheter presentera sig. Till exempel, jag är vanligtvis mamma att sitta på åskådarplats och låt alla andra har sina kul, men när vi reser förra veckan, jag gick in på alla dessa skrämmande rider på Universal Studios i stället för att bara vänta på alla andra. Jag tror att enkla saker som att det kommer att etablera mod i hennes från början så att hon aldrig ser tillbaka och säger: "Jag önskar att jag gjorde det."

load...

2. Inte låta min osäkerhet lämna mig sitta på åskådarplats

Så många av mina osäkerhet är kroppsrelaterade, men jag vägrar att låta dem att hålla mig från att skapa minnen med mina barn. Även något så enkelt som att bära en bikini även om jag inte har helt förlorat all baby vikt ändå talar volymer till ett ungt sinne.

3. Öva positiva mantran varje dag

Varje dag i hennes liv, hör min dotter att hon är stark, vacker, snäll och smart. Dessa är de typer av upprepningar som kommer att hjälpa henne gå genom livet spela upp dem i huvudet. Hon kommer att vara säker på sig själv, att veta att hon har allt inuti henne att fatta de bästa besluten i hennes liv när hon växer.

Att höja kropps positiva barnen efter en barndom ätstörning

4. Erkänn mina styrkor

Enligt min erfarenhet, kvinnor som helhet tenderar att bli riktigt hårt på sig själva - och jag är inte annorlunda. Jag tittar på mina brister och låt dem uppväger de saker jag är faktiskt riktigt bra på, och jag försöker att ändra på det. Jag arbetar hemifrån och vet att jag är bra på mitt jobb, och jag lät min dotter ser att varje dag. Jag vill att hon ska växa upp för att se sin mamma vara säker på hennes förmåga och färdigheter. Jag ser detta som ett sätt för henne att inte bara känna igen sin egen potential, men vet den enorma kraften i den.

5. Arbete ut!

Jag vill inte bara ge min dotter att vara stark sinnade, men fysiskt starka och friska också. Att ha en regelbunden träningsrutin har alltid varit en stor del av mitt liv, och vid exakt sex veckor efter förlossningen, min dotter var vid min sida i hennes babygunga tittar eller i jogging barnvagn med på resan.

load...

6. Göra hälsosamma val

Den största enastående för mig med att visa henne att göra hälsosamma val är att det översätter att respektera hennes kropp. Detta är en stor en för att jag vill ge henne att alltid veta att hon är ansvarig för hennes kropp och gör alla beslut som går längs med det.

7. Läsa böcker med henne som har en Empowering meddelande

Avkopplande innan sängen och läsa tillsammans är en av mina favorit tider på dagen med min 10-månader gammal. När hon blir äldre, vi byta till historier med flickor i spetsen, med äventyr så hon vet att hon kan göra något pojkar kan göra. För nu är vår favorit The Wonderful saker du Beby Emily Winfield Martin, eftersom det ingjuter värdet i hennes sinne för alla underbara saker hon kommer att göra under sin livstid.

Ålders av ålder guide till roliga läser

8. Genom att vara hennes cheerleader

I vått och torrt, jag kommer alltid, alltid att finnas där hejar min dotter på. Jag vill att min dotter ska veta att hon har potential att göra något hon sätter sitt sinne, men hon också bör inte vara rädda för att arbeta hårt för att komma dit. Under dessa tidiga år, jublar henne medan hon träffar sina milstolpar, lär sig något nytt och steg utanför sin komfortzon att göra något så enkelt som att försöka en ny mat kommer att hålla mig i huvudet, jublande henne, under dessa tider i livet när jag kanske inte är rätt vid hennes sida.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

En mamma är Livlig över sin sons överdrivna tsa-nedläggning

Post Föräldraskap

7 tips för nya mammor att få lite sömn

Post Föräldraskap

Alanis morissette öppnar sig för postpartum depression

Post Föräldraskap

Rosa dotter är mäktig avundsjuk på sin nya barnbror

Post Föräldraskap

13 tacksägelse kalkon hantverk för barn att krydda din fall dekor

Post Föräldraskap

När ska du ta ditt barn till läkaren mot att tuffa det hemma

Post Föräldraskap

3 lätta snöflingor som håller barnen upptagna när de fastnar inuti

Post Föräldraskap

Gravid Kylie Jenner & hennes 20-fots julgran orsakar ganska rörelse

Post Föräldraskap

Shawn Johnson öppnar om hennes missfall på YouTube

Post Föräldraskap

Florida lärare sakkas för olämpligt utdrag

Post Föräldraskap

Här är det som verkligen är att vara en mamma med ADHD

Post Föräldraskap

5 volontäruppsättningar för dig och din dotter över våren