7 ligger människor som berättar om nyfödda | BurnbrightLove.com

7 ligger människor som berättar om nyfödda

7 ligger människor som berättar om nyfödda

Att ha en nyfödd baby är en bunt av känslor och båten full av arbete. Det finns tusen nya saker att lära sig det ögonblick ett barn föds, och kanske mer än någon annan rituella, alla i hela världen verkar ha en åsikt om vad som väntar och hur du ska gå tillväga.

3 Saker jag planerat för min födelse som definitivt inte gå som planerat

Det är roligt, men hur fel människor kan vara i sina välmenande råd. Här är sju av de största ligger människor berätta när du har en nyfödd.

1. "De luktar gott"

Inte till skillnad från din golden retriever, barn luktar gott när du tvättar dem. De inte naturligt bara luktar bra på egen hand. Och du är inte tillåtet att bada dem tills deras navelsträng faller av, vilket kan ta allt från några dagar till flera veckor. Nyfödda barn bollen knytnävarna och tår upp, vilket innebär fuktiga händer som kan ha fastnat ludd eller damm eller katthår eller vem vet vad i dem. Faktor som in med unken mjölk eller formel, och det är fullt möjligt ditt barns händer kan luktar ost. Och jag talar inte om åldern cheddar - mer som Limburger (Google ”varför min barnets händer luktar ost?” För en rolig läsning). Plus, skulle vars grenen inte stinker efter bajsa 10 gånger om dagen.

load...

2. "Om du har tur, kommer din nyfödda sova hela natten"

Den vanligaste frågan du kommer att få frågan om din nya packe av glädje är om den lilla sover hela natten. Sanningen är, medan en liten andel av helt nya barn kan sova längre snäppa på natten, är nyfödda inte hårdkodade att sova mer än två till tre timmar vid ett klipp. Deras magar inte håller tillräckligt med mat för att upprätthålla dem under längre tid än utan att behöva äta mer, och deras sömncykler är månader bort från den löpande som vårt gör. Sluta ställa denna fråga, folks!

3. "Du kan luta sig mot din familj för att få hjälp"

Mina föräldrar var så glada att välkomna sina första barnbarn till världen, kunde de knappt stå det. Jag så ser fram emot att ha dem komma över och hjälpa till att ta hand om min nyfödda för att ge några välbehövliga lättnad i de första dagarna och veckorna när sömnen är en avlägsen dröm och varje buller barnet gör är skrämmande. Istället min familj kom regelbundet, men bara satt och stirrade på barnet, ofta avbryta vår rutin eller hans naptime. Medan jag var tacksam att de förde beredda mat ett par gånger, har de inte erbjuder att hålla barnet, mata honom, blöja honom eller klippa honom att sova, än mindre hjälp med andra sysslor.

load...

Konstiga saker du aldrig talat om tidigare ha barn

4. "Amning kommer till dig naturligt"

Naturligtvis är amning lika gammal som mänsklig skapelse, och så är det naturligt i det avseendet, men det finns inget naturligt eller easyabout stack en helt ny baby och en helt ny mamma i vad som kan vara en komplicerad och stressande process. Baby bara lära sig att göra allt och behöver lära sig att låsa och foder också, och det är inte alltid ske automatiskt. Bröst eller bröst-matning förälder har aldrig gjort det förut, och det finns en hel del mekanik som går att göra att det är smärtfri och produktiva. Det kan ofta kännas som den mest frustrerande och onaturlig sak i världen.

5. "Du får lära dig att bli högfungerande på liten eller ingen sömn"

Jag antar att det är möjligt vissa människor kan ta hand om en nyfödd och springa ett maraton och skriva nästa stora amerikanska romanen, men jag antar att de flesta människor inte känner så. I själva verket är det verkligen svårt att ta hand om en nyfödd och fortfarande fungera i andra aspekter av ditt liv. Du kommer att glömma att mata katten eller betala elräkningen eller sätta underkläder när du går ut (skyldig som laddat). Du kommer att vara klumpig och glömsk och många andra saker kommer att falla till vägkanten eftersom du kör på lite sömn och är på minsta vink av en liten, krävande människa. Varje bit av sunt förnuft och vakenhet du kommer att gå mot att hålla sa liten människa levande.

6. "Newborn bajs är luktfri"

Kanske den person som startade denna myt hade sina smaklökar precis utanför deras tunga från suga på alltför många citroner. Nyfödd bajs - medan skiljer sig från vuxna bajs i att det är mindre solid och liknar något som kan exempelvis framställas genom en anka, stinker fortfarande. Oavsett om ditt barn ammas (Gray Poupon poop) eller formel matas (Play-Doh poop), luktar avföring fortfarande mycket mer som skit än det gör prästkragar. Det blir bara värre när de flyttar till fast föda, men det betyder inte att det inte fortfarande gag-worthy när barnet är helt ny. Och mekonium eller svarta tjärliknande bajs som först kommer ut ur din dyrbara nyfödda när de är bara några dagar gammal, består av läckra saker som galla och hår och slem, och det tar några verkliga armbåge fett för att skrubba bort det deras lilla bums. Det är inte roligt händer där.

load...

5 saker som ingen berättar om att ha en baby

7. "Du kommer att sova när barnet sover"

Detta är ett underbart råd i teorin, men i verkligheten är helt annorlunda så det spelar ut. Nyfödda sova en hel del (uppåt 18 timmar per dag), men de sällan sova mer än ett par timmar åt gången, och en fullständig sömncykel för en nyfödd är faktiskt bara 20 minuter, så att du är mer benägna att få barnets korta snäppa sömn följt av gråt och behöver matas och ändras och rockade tillbaka för att sova igen. Du har knappt tid att sätta ner dem, än mindre få någon tillstymmelse till vilsam sömn själv. Plus, de två- eller tre-timmars sträckor av sömn är den perfekta tiden för dig att göra 1 miljon saker du behöver göra som kissa, dusch, knuffa lite mat ner i halsen, kasta in en massa tvätt, etc.

Illaluktande bajs och sömnlösa nätter åt sidan, att ha en baby är en otrolig resa. Och om du frågar mig, det är helt värt det - även om allt folk säga är en stor, fet lögn.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Dwayne Johnson och hans flickvän avslöjar att de förväntar sig en flickvän

Post Föräldraskap

Födelsefotograf vägrar att ta bilder av en födelse med c-sektion

Post Föräldraskap

Jag måste anta mitt biologiska barn bara för att jag är en förälder av samma kön

Post Föräldraskap

Vad det är att vara gravid efter att ha återhämtat sig från anorexi

Post Föräldraskap

Snödags hantverksidé: gör pinecone fågelbåt med dina barn

Post Föräldraskap

Det här är vad förlossningen verkligen känns

Post Föräldraskap

Mark Wahlberg är topp pappa nu när hans dotter daterar

Post Föräldraskap

Mariah Carey dotter slår alltid vara min baby på scen med mamma

Post Föräldraskap

Chrissy teigen är OK med dotter luna kärlek till pommes frites

Post Föräldraskap

Varför ska du inte älska familjen barnet

Post Föräldraskap

Madonna kunde inte ha kunnat adoptera om hon fortfarande hade varit i förvaringsstrid

Post Föräldraskap

Hur går tillbaka till skolan som en arbetande ensam mamma kan gynna dina barn