6 påminnelser för mammor om hur man behandlar din gravida vän | BurnbrightLove.com

6 påminnelser för mammor om hur man behandlar din gravida vän

6 påminnelser för mammor om hur man behandlar din gravida vän

Jag kallar det postpartum amnesi - fenomenet där en kvinna varar nio månader av intensiva känslomässiga förändringar följt av den otroliga upplevelsen av förlossningen, och sedan gradvis glömmer hela prövning och fortsätter att bete sig på hennes gravida vänner som om hon har ingen aning om vad de re går igenom. Kanske är det sömnbrist eller yrsel från en diet av vin, kaffe och Cheerios, men kvinnor som har haft barn inom det senaste decenniet verkar glömma den gyllene regeln så snart de är klara att vara gravid. Om du misstänker att du kanske har glömt hur det är, här är en repetitions på bästa praxis för att vara vänner med gravida kvinnor.

1. Visa inte hennes före graviditeten bilder på sig själv

Sociala medier gör att dela minnen så lätt i dessa dagar, men det finns tillfällen att gravida kvinnor helt enkelt inte bryr sig att minnas. Precis som bilden från fem år sedan av hennes bachelorette helg på stranden. Du kanske tycker det är gulligt att TimeHop påminner dig om "en sådan stor helg", men hon bara tror att du försöker att påminna herthat hon inte kommer att ha en semester, den siffran eller rom drink i en kokosnöt som helst i Överskådlig framtid. Ingen i hennes tredje trimestern av graviditeten vill se en bild av sig själva 30 pounds sedan i en bikini. Spara dessa små resor ner memory lane när hon återigen knapp hennes jeans.

load...

10 saker du kan säga till en gravid kvinna

2. Inte uppkok din egen födelse historia i detalj

Att föda är en mycket unik och monumental erfarenhet, och även helt personligt. Så medan din vän kanske vill höra den totala kärnan i din berättelse, hon förmodligen inte vill ha en timme för timme hänsyn till din utvidgning. Om du inte kan begränsa det ner till kortfattade uppgifter som kan vara relevanta för henne på något sätt, inte göra henne tillbringa nästa halvtimme av sitt liv hörsel hur många varv man gick runt mamma golvet. Ditt jobb är helt enkelt att fråga hur hon gör. Om du fortfarande behöver prata om dig själv, ring din mamma. Hon kontrakt skyldig att lyssna på hela din födelse historia.

load...

3. Inte tala om för henne att ”fylla på sömn nu”

Om hon har bott på botten av en brunn, har din vän en ganska bra idé att barn inte sova hela natten och mödrar är trött (se: varannan mamma meme på internet innebär kaffe). Hon har tränat för det kommande utmattning genom att få upp tre gånger per natt för att kissa, att inte kunna sova på rygg eller mage i månader och med rasande matsmältningsbesvär vid 02:00, så berätta för henne att ”fylla på sömn nu” är både helt omöjligt och extremt irriterande (som du skulle veta om du inte hade helt raderat minnet av graviditeten).

4. Inte berätta någon berättelse om något om förlossning som slutar illa

Din gravida vän har inte sovit bekvämt i månader och du vet att hon har fått mer hormoner for genom henne än en högsta omklädningsrummet, så det är säkert att säga att hon förmodligen redan ganska utflippad. Därför är varje historia som inte slutar med en mor tar sitt barn hem från sjukhuset i en av dessa randiga filtar och en liten hatt helt tabu. Vad hon inte vet kan inte hålla henne upp på natten, som du kanske minns är redan något av ett problem.

5. Inte kommentera hennes växande bula

Kommer du ihåg när du inte kunde passa in dina ringar, knyta skorna eller ta ett djupt andetag? Du kanske menar väl men "du är redo att pop” bara betyder ’fett och trött tittar’ till henne och för kärleken till allt heliga, aldrig be en gravid kvinna om hon har tvillingar Hon äger en spegel;.! Hon behöver inte se hennes siluett på ditt ansikte. ”du ser fantastisk” är det enda du behöver säga... Och efter det att barnet är fött, kan du komma över och hjälpa henne ta bort alla bilder av henne på hennes baby shower från hennes dator, om inte från hennes sinne.

Breaking din graviditet nyheter till en vän med infertilitet

6. Ge inte din ärliga åsikt av barnets namn

Namnge ett barn är ett mycket personligt, intim beslut för föräldrarna. Förslag och kommentarer är nästan universellt oönskade nya föräldrar, även från välmenande vänner. Så om en vän som har hittills verkade helt normalt bestämmer sig för att namnge sitt barn efter hennes favorit frukt och hennes ande djur, inte under några omständigheter berätta detta är löjligt. Ditt jobb är att le artigt och stencil Kumquat Dolphin på en tavelram. Även om hon senare beklagar detta namn val, kommer hon aldrig att förlåta dig för att inte gilla namnet i första hand, så det är bara agera som om du älskar det och försöka hitta ett smeknamn som inte kommer att få barnet stryk på lekplatsen.

load...

När din vän har fött och utvecklat sin egen fråga om postpartum amnesi, är du välkommen att diskutera alla eventuella ämnen med anknytning till verkligheten i barnafödande och föräldraskap. Fram till dess, bara tala om för henne att det är en bit av kakan... Åh, och föra henne en bit av kakan är en bra idé också!

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Vad jag önskar hade jag visat innan jag blev en ung mamma

Post Föräldraskap

Om ditt barn är sjuk, tänk två gånger innan du får antibiotika

Post Föräldraskap

Vi tänker fortfarande på PETA murgatroyds postpartum magebild

Post Föräldraskap

Jag omfamnar hygge med mina barn eftersom jag är lat

Post Föräldraskap

Föräldrar sparar och spenderar mer på sina pojkors utbildning än sina tjejer

Post Föräldraskap

7 saker nya föräldrar vill ha sina barnvänliga vänner att förstå

Post Föräldraskap

7 galet kön avslöjar för extrema föräldrar

Post Föräldraskap

Hur man motiverar din omotiverade tonåring

Post Föräldraskap

Helt topp-kändis baby redskap vi kan inte sluta gawking på

Post Föräldraskap

Mammas husregler för hennes tonårsdotter pissar på internet

Post Föräldraskap

Tyra banker har ångrar om att dela bild av son York på sociala medier

Post Föräldraskap

Maksim Chmerkovskiy & PETA murgatroyd är redo för en annan bebis