6 anledningar efter skolan är värda ansträngningarna | BurnbrightLove.com

6 anledningar efter skolan är värda ansträngningarna

6 anledningar efter skolan är värda ansträngningarna

Om du någonsin känna att du har på något sätt blivit ditt barns personliga chaufför, ständigt ferrying dem till många aktiviteter efter skolan, du är inte ensam. Och du helt förlåten för undrar om alla dessa aktiviteter är mer krångel än vad de är värda. Men fritidsaktiviteter kommer med en mängd fördelar för ditt barn - bortom det uppenbara (behärska att backhand på tennislektioner eller att kunna räkna till 100 på spanska). Här är därför de är värt det.

Jag är en "Bad mamma" varje dag

1. Beslutsfattande färdigheter

Till att börja med efter skolan aktiviteter låta barn räkna ut vad de gillar och vad de är bra på. "När barnen väljer vilka aktiviteter att delta i, de ser inåt och besluta om de njuter av det, vilket skapar självkännedom och en känsla av att veta vad de vill, vad de inte och hur man fattar beslut i enlighet med" förklarar Dr Sanam Hafeez, en NYC-baserade licensierad klinisk psykolog och grundaren av omfattande samråds psykologiska tjänster.

load...

2. Confidence

Att ge barnen något att göra som intresserar dem kan öka deras förtroende och ge dem riktning och syfte, förklarar Hafeez. Och det behöver inte vara sporter: Att vara en del av en frivillig grupp, marschera musikband, fotografering eller dator lab kommer med samma fördelar av att vara en del av en referensgrupp. Detta förtroende kan överföra till andra områden i livet, såsom att ge dem förtroendet att frodas i sina studier.

3. Socialisering

Efter skolan aktiviteter kan också hjälpa barnen att utveckla socialisering färdigheter bort från strukturen i klassrummet enligt författaren och öva psykolog Dr John Mayer (nej, inte att en). Eftersom efter skolan aktiviteter ge barnen mer tid att interagera fritt, barnen har då möjlighet att öva och experimentera med socialisering färdigheter. De tillåts att misslyckas och sedan lära av sina misslyckanden, som är avgörande upplevelser för dem, förklarar Mayer.

load...

4. Vänskap

Det kan vara ett kontroversiellt uttalande, men här är sanningen: Barn behöver inte göra nära vänner i skolan. Hej, är Prince George inte ens tillåtet att! Det är bra om i klassen bestie bindning händer, naturligtvis, men om det inte gör det, efter skolan aktiviteter kan vara fantastiska platser för barn att utveckla vänskapsband med jämnåriga som är "delar samma intressen eller passioner", säger Mayer.

Barnomsorg Tips för arbetande föräldrar

5. Passion

På tal om passion, är en av de största fördelarna med aktiviteter efter skolan att de kan hjälpa ett barn att upptäcka vad som verkligen tänder en eld i dem. "En av de största underskott som jag möter hos tonåringar som leder till missbruk, aggression, dåliga betyg, bristande motivation, brottslighet och så vidare, är att de inte har tryckt in sina passioner", säger Mayer. Barn som hittar en passion tidigt ha en ännu större incitament att vara fokuserad, och de lär sig vad som krävs att arbeta mot ett mål.

6. Teamwork & strategiskt tänkande

Visst, inte allafter skolbarnsomsorg uppmuntrar lagarbete, men många av dem gör. "Lagsporter är bra för att bygga lagarbete och kommunikationsförmåga, och de är också bra på att hjälpa barn att utveckla vissa strategiska tänkande:"? Vad är det andra laget bra på Hur ska vi försvara sig mot det", säger Katherine Firestone, grundare av Fireborn Institute , en ideell organisation som ger föräldrar med tydliga, praktiska och lätta att komma ihåg strategier för att hjälpa sina barn trivs i skolan. Om lagsporter är inte ditt barns kopp te, fler introvert vänliga aktiviteter som schack är också bra för strategiskt tänkande, kreativitet och problemlösning.

Men. Fördelarna är inte bara för barn

"Efter skolan aktiviteter gynnar föräldrar genom att ge dem trygghet som kommer med att veta dina barn är upptagen med något välgörande och produktiv och inte bara" hängande runt,", säger Hafeez. "Detta gäller särskilt för föräldrar till preteens och tonåringar - där droger, alkohol och sex kan vara av intresse -. Och för arbetande föräldrar som inte hem efter skolan"

load...

Vad händer om ditt barn verkligen inte vill gå?

I slutändan är dock beslutet att göra aktiviteter efter skolan ligger hos ditt barn - och om de verkligen inte vill göra det, är det bäst att inte tvinga dem. Men det är en sak om ditt barn är helt enkelt idrotts främmande; det är en annan om de undviker alla aktiviteter efter skolan, period. Om så är fallet, är det värt att tänka på varför ditt barn inte vill göra någon verksamhet, säger Firestone. Är det för att de behöver lite lugn tid hemma efter en overstimulating dag i skolan? Eller är det för att de är oroliga för mobbning?

"Om det är mobbning, är det viktigt att hitta en aktivitet som de kan engagera sig i där det inte finns några barn som retas ditt barn redan - och var du barn har möjlighet att träffa nya barn i en mindre skrämmande sätt Tänk individuella idrotter. , som schack, tennis och simning ", säger Firestone.

Här är varför tvinga små flickor att Hug är inte OK

Om ditt barn behöver för att hitta någon form av aktiviteter efter skolan eftersom du måste vara på jobbet, föreslår de går något tillsammans med en vän eller någon de känner, säger Bianca Marcu, legitimerad professionell rådgivare på Clarity Clinic Chicago. Hon föreslår att be ditt barn att välja en sak som de gillar och prova det för ett par veckor, vilket ger dem möjlighet att lämna verksamheten efter en månad om de verkligen inte njuta av sin tid där. "Chansen finns, om de [bli] en del av något - annat än skolan - som ger dem en större känsla av mening, kommer de inte vill lämna", säger hon.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Sista minuten semester klassrum behandlar

Post Föräldraskap

Kate Middleton besöker ett barns hospice och värmer våra kalla hjärtan

Post Föräldraskap

Ska ditt barn spela ett musikinstrument?

Post Föräldraskap

Hur man underlättar livet för ett barn med sensorisk bearbetningsförlust

Post Föräldraskap

De trendigaste födelsedagskakorna på instagram

Post Föräldraskap

Beyoncés push party är förutsägbart fab - komplett med henna tatueringar

Post Föräldraskap

Det överraskande sättet att tonårsflickor fortsätter könsskillnaden

Post Föräldraskap

Den här otroliga kvinnan ansluter sin döende väns tre barn

Post Föräldraskap

7 saker som dina barnfria vänner vill att du ska veta

Post Föräldraskap

Vad gör du om du ångrar att ha dina barn

Post Föräldraskap

Katherine Heigl & Josh Kelley leder till Mexiko för första semester som familj på 5

Post Föräldraskap

Främmande fara är över - här är vad föräldrar lär sina barn i stället