5 subtila ledtrådar kan din småbarn behöva glasögon | BurnbrightLove.com

5 subtila ledtrådar kan din småbarn behöva glasögon

5 subtila ledtrådar kan din småbarn behöva glasögon

Glöm stirrar lovingly på din partner. Så fort du blir förälder, vänder det blåögda Bliss full kraft mot barnet. Och det ögonblicket när de öppnar sina ögon och lås ögonen med dig för första gången? Det är nog att ta andan ur dig. Men det är viktigt att inte bara titta på ditt barn, men också vara medveten om hälsan hos sina vackra, one-of-a-kind optik.

5 sätt barnens favoritleksaker faktiskt har vetenskapliga nytta

Augusti är barns Eye Health and Safety månad - den perfekta ursäkten (eller, hm, påminnelse) för att få ditt barns ögon utcheckad. Här är en snabbfusklapp på barns ögonvård tillsammans med några tydliga tecken de kan kämpar med vision.

Dr. Diana R. Shiba, ögonläkare vid Kaiser Permanentein Southern California, säger som regel sikte, bör grundläggande ögon- och synundersökningar ske vid födseln, under spädbarnstiden och in förskoleåren. Dessa möten, som vanligtvis samordnas av en barnläkare eller husläkare kan innehålla en massa tester utförda rätt på kontoret. När barnet är kooperativa och verbal, är en formell skärpa screening rekommenderas, vilket kan inkludera vissa instrument och frågor att se igenom ditt barns ögon.

load...

Om du försöker att mäta ditt barns syn men du är inte riktigt säker på vad man ska leta efter, har Shiba några lugnande ord: Detta är normalt. Dessutom är det vanligt att en nyfödd har mild översynthet (framsynthet), som kan skrämma dig, men inte din ögonläkare. "Det är därför det är viktigt att föräldrar upprätthålla regelbundna uppföljningar med sina barnläkare, som kan hänvisa barnet eller barn till en optiker, ögonläkare eller ens en pediatrisk ögonläkare vid behov”, säger Shiba ". Det finns några möjliga varningssignaler som föräldrar bör vara medvetna om, dock, och dessa tecken kan bli mer märkbara när barnet åldrar."

1. Ditt barn är skelning

load...

Om du har glasögon själv, har du två världsbilder: hur det såg ut innan och hur det såg ut efter glasögon. I pre-klar vision skede kisade du förmodligen att se nästan allt - från TV till en vän som står bredvid dig. Om du märker ditt barn att öva samma beteende, rekommenderar Shiba söker en professionell åsikt för en mer grundlig utredning. "Medan skelning kan vara från något mindre som ögonirritation, kan det också vara ett tecken på att barnet kompensera för dimsyn och kan få hjälp med ett par glasögon", säger hon.

Ellen DeGeneres lanserar ny baby Lifestyle Collection

2. Din barns ögon glida iväg

Med tanke på de tillbringade bara större delen av nio månader mysiga och varma, skyddade i magen, är livet utanför livmodern en kulturchock för nyfödda. Shiba säger att det är vanligt att spädbarn att ibland passera eller glida deras ögon. Men om det blir ofta eller varar längre, särskilt efter att de är 4 månader gammal, rekommenderar hon en grundlig kontroll. "Eye rörelsestörningar kan vara ett tecken på att en bebis eller barn behöver glasögon, men de kan också vara ett tecken på en mer allvarlig ögon eller hälsotillstånd som kan kräva ytterligare medicinsk eller ens kirurgisk management”, förklarar hon. "Fråga remiss till och utvärdering av en ögonläkare är också viktigt eftersom det visuella systemet av ett barn, i synnerhet innan de fyllt 8-9, fortfarande utvecklas snabbt, och sjukdomar som inte korrigeras i denna ålder kan leda till permanent synnedsättning i vuxen ålder."

3. Ditt barn föredrar ett öga över den andra

Nästa gång du läser en bok till ditt barn eller spela tillsammans med den nya imaginära spelet de skapade, uppmärksamma hur de ser på föremål, leksaker eller till och med dig. Shiba förklarar att när ett barn föredrar att titta på allt med ett öga över den andra, kan det tyda på ett behov av glasögon. Du kan utvärdera sin syn med ett enkelt test. "Om ena ögat ser klarare än den andra, spädbarn eller småbarn blir ofta upprörd när 'bra' öga är täckt och förhindrar visning kontra när det motsatta ögat är täckt,” hon föreslår. Om ditt barn har denna reaktion uppmuntrar hon föräldrar att se en specialist ASAP.

4. Ditt barn lutar huvudet för att titta på saker

I likhet med föredrar det vänstra ögat i stället för rätt, om ditt barn har en tendens att vrida eller luta huvudet hela tiden när man försöker titta på något föreslår Shiba en uppföljning undersökning för att fastställa orsaken. Denna speciella symptom kan vara en indikator på mer farliga förhållanden, så ju förr, desto bättre. ”The spädbarn eller barn kan ha dimsyn, dubbelseende eller möjligen en ännu allvarligare medicinska eller kirurgiska tillstånd som orsakar barnet att föredra att titta på föremål från en viss blickriktning”, tillägger hon.

load...

5. Ditt barn är att riva upp - en hel del

Även säsongs allergier eller en tillfällig igensatt tårkanalen är ingen stor anledning till oro, förklarar Shiba att överdriven rivning kan ge dig en ledtråd om vision frågor ditt barn försöker klara av. "Detta kan vara ett tecken på ett mer akut problem, som ett föremål i ögat, överdriven gnugga eller ansträngda ögon och behov av glasögon, för att nämna några", förklarar hon. "Även sällsynta, kan det också vara en vision hotande tillstånd som barn glaukom."

5 sanna historier om systrar som var gravida på samma gång

Slutsats? Om du undrar om ditt barn behöver glasögon, få dem till en läkare för en professionell diagnos.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Föräldraådgivande: varför jämför mina vänner sina barn till min doktorand?

Post Föräldraskap

Keshia riddare pulliam inlägg foto av ny bebis tjej (fötter)

Post Föräldraskap

Varför Att vara en ny mamma är det svåraste jobbet någonsin - och hur man klarar det

Post Föräldraskap

Mors djärva inlägg om kroppspositivitet går viral

Post Föräldraskap

Vad din tonårs son vill att du ska veta - men kommer inte berätta för dig

Post Föräldraskap

20 enkla gåtor dina barn kommer att ha en blast att försöka lösa

Post Föräldraskap

Janet Jacksons älskling är Born

Post Föräldraskap

Girlie lim kommer att hålla den böja på ditt barns huvud om du är i det

Post Föräldraskap

Jenna dewan Tatums Janet Jackson dans avbröts av den sötaste crasheren

Post Föräldraskap

Gift vid första ögonkastet Jamie Otis och Doug Hehner väntar igen efter förlust

Post Föräldraskap

Så här reagerade jag verkligen när min son sa till mig att han var gay

Post Föräldraskap

7 snabba snö dag aktiviteter