5 sätt att gå tillbaka till jobbet efter föräldraledighet lättare | BurnbrightLove.com

5 sätt att gå tillbaka till jobbet efter föräldraledighet lättare

5 sätt att gå tillbaka till jobbet efter föräldraledighet lättare

Innan jag hade mitt barn, jag var en arbetsnarkoman. Jag älskade att arbeta, och jag visste att jag inte vill vara en stay-at-home mamma. Men så fort barnet föddes, jag började genast att frukta den dagen jag var tvungen att återvända till mitt jobb. Jag visste att jag skulle missa den lilla killen som en galning - vad jag didn'tknow var hur jag skulle klara.

Att gå tillbaka till arbetet efter föräldraledigheten är en av de svåraste sakerna många av oss göra. Här är de fem viktigaste tips jag lärt mig som kommer att minska bördan.

Jag hatade samsova ännu mer än jag trodde jag skulle

  1. Transition långsamt: Om du kan, snarare än att gå tillbaka till arbetet på heltid omedelbart börja arbeta hemifrån några dagar eller veckor innan du måste faktiskt fysiskt lämna huset för att återgå till arbete eller samordna arbetshalvdagar i stället för hela dagar att starta - så att du inte behöver gå från noll till 100. Jag arbetade hemifrån under tre veckor innan han återvände till kontoret, och det var till stor hjälp för att kunna gräva ut ur min inkorg och lätt tillbaka i ( men ändå få att stirra på min vackra barn från andra sidan rummet och hålla honom under pauser). Det är inte bara hjälpt lindra känslomässiga påfrestningar av separationsångest, också hjälpt mig övergång på morgonen och långsamt ramp upp att ha att göra sig redo och ut genom dörren.

    load...
  1. Mejsla ut dedikerad limning tid: Sömn är svårt att komma med en ny baby, men jag upptäckte att jag inte hade något emot att stiga upp tidigt med honom på vardagar, eftersom det innebar att vi hade mer tid tillsammans innan jag var tvungen att lämna. Jag tvingade mig också att vara mer medveten om att sätta min mobiltelefon och e-post bort på kvällarna och spendera odelade kvalitetstid med Baby. De få dyrbara timmar varje dag hjälpte lindra smärtan av att behöva lämna honom hela dagen.

Mer: Var är Maternity-Wear för Queer Folks?
  1. Arbeta hemifrån ibland: Naturligtvis är detta helt enkelt omöjligt för vissa jobb. Men ifyou har flexibiliteten i ett jobb som ger dig möjlighet att arbeta hemifrån, försöka göra det en dag i veckan. Jag arbetar hemifrån på fredagar när jag kan, och det gör en enorm skillnad i början av veckan för att tror jag kommer bara vara borta från Baby under fyra dagar i stället för fem. Om du har ett jobb som är skeptisk till det arbete-from-home modell, vara noga med att bara be om vad som är rimligt och inte kommer att få dig i trubbel - men också visa sig din arbetsgivare att du kan arbeta på distans och fortfarande producerar lika mycket. Ibland, chefer behöver bevis på att du fortfarande arbetar hårt (även om du inte är fysiskt där) för att övervinna sin skepsis och låter dig friheten av plats.

    load...
  1. Planera din prep tid: Det kan kännas överväldigande att arbeta hela dagen, ta hand om baby hela kvällen (och hela natten) och ändå räkna ut när man gör allt annat du behöver göra - hushållsarbete, motionera, socialt liv. Att inte tala om alla driftstopp att komma ikapp på din favorit tv-show. Och det är lätt att känna sig skyldig om du tar mig tid medan barnet är vaken att göra saker som tar uppmärksamheten bort från barnet - trots allt, har du inte varit borta från honom hela dagen? Så försök att prep saker för arbetsveckan eller nästa dag i förväg. Välj ut dina kläder för veckan på söndag kväll efter det att barnet går till sängs; stryka allt på en gång så att du inte behöver snåla på den dyrbara morgonen tillsammans tid att göra det. Gör en stor bricka med mat för veckan och färdigförpackningen en del ut för lunch natten innan. Och Pro tips: Motion withyour baby (på allvar, det kan vara kul, och en 15-pund levande vikt verkligen lägger till underhållning).

  1. Ordna efter uppdateringar: Det är svårt att gå hela dagen på jobbet utan att höra från ditt barn eller att veta hur hon gör. Och även om mitt skrivbord på jobbet har blivit en inte så subtil barn helgedom, med bilder av honom överallt, det är ofta inte tillräckligt för att mätta min värk. Så jag får också uppdateringar - inklusive bedårande bilder - från min fru, som är hemma med honom hela dagen, och vi låta Facetime när mitt schema och deras tillåter. Detta hjälper mig att känna mycket mer ansluten, och det krymper gapet när jag saknar honom så mycket.

Mer: Jag ändrade min dotters namn på 8 månader

Oavsett om du har två veckor, två månader eller två år ledigt från arbetet efter en förlossning, det aldrig lätt att gå tillbaka. Dessa tips och annat boende som fungerar bäst för dig kan hjälpa till att lindra denna börda och göra övergången så smärtfritt - och smidig - som möjligt.

load...

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Hur man gör perioder normala för barn (även pojkar)

Post Föräldraskap

Nej, Jennifer Lawrence känner inte några barnsängar, tack

Post Föräldraskap

Babys klädda som Disney prinsessor för en fotografering är allting

Post Föräldraskap

John legend säger IVF Journey med Chrissy teigen har gjort sina band rockfasta

Post Föräldraskap

Vad det är att vara gravid efter att ha återhämtat sig från anorexi

Post Föräldraskap

Producerar inte tillräckligt med mjölk? kolla in dessa potentiella skäl

Post Föräldraskap

Få dina barn i hanukkahåndan av tradition med roliga hantverk

Post Föräldraskap

Passar din föräldrastil din stjärntecken?

Post Föräldraskap

Detta gör det själv -kalejdoskophantverket för barn gör uppriktigt roligt

Post Föräldraskap

Om ditt barn är sjuk, tänk två gånger innan du får antibiotika

Post Föräldraskap

Oavsett om hon är LGBTQ eller en allierad, är den nyaste Barbie fantastisk

Post Föräldraskap

Hur jag förklarade presidentvalet Donald Trump till min dotter