5 saker Ingen berättar om IVF | BurnbrightLove.com

5 saker Ingen berättar om IVF

5 saker Ingen berättar om IVF

När det kommer till alla detaljer i IVF, internet hem till otaliga artiklar och bloggar i ämnet. Dessa sträcker sig från läkare som erbjuder professionell rådgivning för första gången bloggare att dela sina egna personliga erfarenheter. Trots den rikedom av kunskap som finns, detaljer hantera ofta slinka igenom sprickor. Här är fem IVF överraskningar som läkaren (och favorit bloggare) kan ha missat.

12 saker att inte säga till din vän går igenom IVF

1. Spring på tomt

Överraskning: Ingen ansträngande motion

IVF innebär båten full av läkemedel som används för att stimulera äggstockarna att producera flera ägg. Genom att utveckla flera mogna folliklar och ägg, ökar möjligheterna att skapa ett embryo när förenas med spermier i en kontrollerad miljö. Översättning? Dina äggstockar känna att de är storleken på fotbollar (amerikanska och europeiska. Både. Sparkas. Med en vattenmelon eller två där). Kanske är sly praxis för framtida invånare.

load...

När min läkare sa nej kör, var det lätt att borsta undan denna läkare som en försiktighetsåtgärd. Visst visst. Inga lyfta tunga föremål, ingen körning tunga maskiner, inget rinnande, det vanliga. Men det är inte så att du inte borde. Det är att du inte kan. Förväntar sig något mer än en rask trav att lämna dig ta tag för värmedyna och Tylenol (ej Alvedon, en annan no-no ingen nämner).

Några dagar innan min äggplockning (processen för att ta bort de stimulerade ägg), kunde jag knappt göra det runt affären utan kramade min mage. Mataffären var faktiskt den mest motion jag kunde hantera tack vare den socialt acceptabla långsamt och vagn för att luta sig mot. Gå snabbt på trottoaren? Glöm det. Långsam och stadig eller böjd över att kopplingen min livmoder var de enda två alternativ. Det är ok. Vi vet vem som vinner loppet.

load...

Att veta när man ska dra gränsen på fertilitetsbehandling

2. Väl svälla-o där

Överraskning: Ingen montering i dessa jeans

Jag har inte berätta för någon när jag började IVF. Jag ansåg att publicera något om det på Facebook, men gjorde killen som satt bredvid mig i gymnasiet algebra verkligen behöver veta tillståndet i mina äggstockar? Nah. I min ”riktiga” liv, var det lite svårare att gömma sig när natthormoninjektioner och äggplockning orsakade min torso att svälla upp som Violet Beauregarde Charlie och chokladfabriken stil.

Det är en asterisk av en bieffekt, och en som verkar bli avfärdas när din läkare och dina favoritbloggar är att betona humörsvängningar. (Inte för att någon skulle gå in IVF oförberedd för humörsvängningar. Hej, hormoner! Låt oss se vilka livlösa föremål blir skrek åt idag.)

Chansen är någon kommer att tro att du är redan är gravid. Flera läkarbesök, en ny bunt med prenatal vitaminer och midsection svullnader är kontrollampa tecken något händer. Dina jeans passar inte. Du kommer inte wantthem att passa ändå eftersom din midsection är svullen och öm vid beröring och något mer än en elastisk linning är som att försöka pressa in dina favoritjeans från högstadiet. (Aldrig.)

Dagarna efter äggplockning var min mest svullna och Blimpy. Lyckligtvis hade jag en sköterska vän som kunde ge praktiska råd för att hjälpa svullnaden gå ner innan jag klev tillbaka ut i världen: kuddar, kuddar, kuddar. Sova nästan rakt upp eller på min vänstra sida i en vinkel bidrog till att minska svullnaden. Family Begin IVFprovides en vetenskaplig förklaring till detta. ”I 24-timmarsperioden efter hämtning, kommer det att vara viktigt för dig att vila i en semi-upprätt läge. När äggstockarna punkteras för att ta bort ägg, de sekret blodig vätska för en stund tills injektionsställen läka över. Om detta blodig vätska når område av membranet (som skulle hända om du lagt platt), kan du uppleva några bröst och skuldra.”En annan överraskning!

load...

Nästa Up: Fler sanningar om IVF

En av 2Tagged i

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Ger oönskad rådgivning online till hjälp - eller oförskämd?

Post Föräldraskap

10 coola fakta om olympiska barnen kommer att älska

Post Föräldraskap

Den här mammen skämdes efter att hennes barn med ADHD kastade ett tantrum - och det är inte okej

Post Föräldraskap

Pappa som avfyrades för att delta i sin sons födelse får (bättre) jobbbjudanden

Post Föräldraskap

7 sätt Donald Trump är precis som en småbarn

Post Föräldraskap

Mitt hemfödelse blev farligt när jag hade en sällsynt komplikation

Post Föräldraskap

Mamma varnar för faror på app musikaliskt

Post Föräldraskap

Ett öppet brev till mina republikanska vänner, angående Betsy devos

Post Föräldraskap

Gravid kvinna tilldelar en trofé till den första mannen som gav henne sin tunnelbanastol

Post Föräldraskap

Jimmy Kimmel är tillbaka, säger sonens hjärtoperation utsattes

Post Föräldraskap

Utplacerad soldat klockor fru föder - via Skype

Post Föräldraskap

7 löjligt lätta halloween kostymer med bara ett lakan