5 mindre kända tecken på att ditt barn kan vara begåvad | BurnbrightLove.com

5 mindre kända tecken på att ditt barn kan vara begåvad

5 mindre kända tecken på att ditt barn kan vara begåvad

Vad exakt är en begåvad barn?

Termen "begåvade" har olika betydelser. Vissa skolor och organisationer använder det strikt att utse personer med väl över genomsnittet intelligens, medan andra antar ett bredare spektrum av kriterier. Enligt National Association for begåvade barn "begåvade individer är de som uppvisar enastående nivåer av lämplighet (definierat som en exceptionell förmåga att resonera och lära) eller kompetens (dokumenterad prestation eller prestation i topp 10 procent eller mer sällan) i en eller flera domäner. Domäner innehålla någon strukturerad verksamhetsområde med egen symbolsystem (t.ex. Matematik, musik, språk) och / eller en uppsättning sensomotoriska färdigheter (t.ex. Målning, dans, sport)."

9 sätt att få ditt barn att Kärlek museer

Om du undrar om ditt barn är begåvad, hjälper det att veta vilka tecken att leta efter - och de kanske inte vad du tycker.

1. Tf upp i klassen

Ditt barns störande beteende i klassrummet kan vara ett tecken på att de är begåvade. "Många begåvade barn hittar rutinuppdrag i grundskolan tråkig, så de kommer att agera ut, prata med vänner och göra andra saker som stimulerar deras sinnen bättre än att lägga 2 + 2 om och om igen", förklarar Florida-baserade licensierade psykolog Kathryn Esquer.

load...

2. Låga kvaliteter

Om du tror att begåvade barn får alltid högsta betyg, tänk om. "De flesta människor antar att det är den brådmogna över hela linjen barn, akademiskt excel, som är begåvad, men ofta begåvade barn kämpar", säger psykiatriker och författare till The Power of Different, Dr. Gail Saltz. "En begåvad barn kan utmärka sig i ett område utan kamp i en annan eftersom de är begåvade i en arena. En begåvad barn kan hyper-fokusera på en sak på bekostnad av andra eftersom de absorberas av och kunna på detta område och hitta nedsänkning så tillfredsställande. "

Tidigare lärare och ADHD strateg Yafa Crane Luriaagreed. "Du kommer ofta se D's och F är bland högt begåvade barn som ännu inte 'matas' lärande de behöver", sade hon. "Begåvade barn kräver så speciell utbildning som särskilda behov barn. Åtminstone har det att vara en del i läroplanen att ta itu med sina kunskaper om hela läroplanen inte är inriktad mot dem."

load...

Den coolaste Tecknings Lådor för barn som älskar att få post

3. Ilska

Disparat ojämn mental och fysisk utveckling kan leda till frustration, som kan visas som ilska i begåvade barn. "Begåvade barn tenderar att tänka snabbare än sina små kroppar kan ha möjlighet att hänga med", säger Esquer. Även om de kanske kan lösa ett problem i deras sinnen, kan de inte fysiskt genomföra lösningen. Ett exempel på detta är ett barn arbetar på en tid matte uppdrag - även om de kan räkna ut svaren i huvudet snabbt, deras finmotorik är mindre utvecklade (och mer i nivå med sin biologiska ålder) och de kan bli frustrerade när de kan 't skriva svaren så snabbt som de kan lösa problemet."

4. Brist på vänner

Begåvade barn kan relatera bättre till vuxna och äldre barn än barn sin egen ålder. "Detta kan lämna dem isoleras och eventuellt mobbade i klassrummet", säger Esquer. "Begåvade barn känner sig ofta frustrerade när barnen sin egen ålder inte kan hålla jämna steg med sin fantasi och kritiskt tänkande. Eftersom begåvade barn ses ofta som 'mini-vuxna,' lärare och föräldrar kan överreagera på åldersanpassade beteenden, såsom låg impulskontroll i begåvade barn."

5. Depression och / eller ångest

Vissa begåvade barn kan visa tecken på depression eller ångest på grund av deras ökad emotionell känslighet och djupa, intensiva känslor och reaktioner, som de kan ha svårt att verbalisera eller ens förstå. "En begåvad barn kan känslomässigt kämpa med ångest eftersom deras intellektuella kapacitet går utöver deras utvecklings psykologiska förmåga att hantera det innehåll de kan förstå", förklarade Saltz.

"Begåvade barn tenderar att ta kritik mer personligt än sina jämnåriga," sade Esquer.. "Dessutom tenderar de att internalisera misslyckanden djupare än sina jämnåriga kan detta leda till begåvade barn utvecklar en rädsla för att misslyckas - som [skulle] vara tillräckligt starka för att hindra dem från att ens försöka att försöka en uppgift som de är obekanta med sådan som att försöka ut för ett idrottslag eller ta itu med en ny hemuppgift."

load...

Om du tror att ditt barn är begåvad och inte blomstrande i sin skolmiljö, be din skoldistrikt för en fri psychoeducational bedömningar för att avgöra om ditt barn är i behov av en individuell utbildningsplan. "Vänta tider för dessa utvärderingar kan ofta vara flera månader", varnade Esquer. "Att arbeta med en licensierad psykolog i ditt samhälle för psychoeducational bedömningen kan få dig de svar du behöver snabbare, och de kan förespråka för din räkning till skoldistrikt."

TV-fria aktiviteter som håller Småbarn engagerade och lycklig

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Mamma charmar internet med moderskap fotografering i mål

Post Föräldraskap

7 saker jag sa att jag aldrig skulle göra som förälder - det gör jag nu

Post Föräldraskap

5 spel att spela för att få barnen att älska att borsta sina tänder

Post Föräldraskap

Första intersex födelseintyg har utfärdats i USA

Post Föräldraskap

Jag grät framför mitt barn - och det är okej

Post Föräldraskap

7 skäl du kommer helt fånga ditt barns kalla

Post Föräldraskap

Nr 1 sätt att överleva Att vara en ny förälder

Post Föräldraskap

Ska vi låta vår bisexuella dotter ha sömn?

Post Föräldraskap

Högskolans huvudinstitut sexistiska och storlekskänsliga klädkod, då ursäkta

Post Föräldraskap

Varför älskar jag att höja mitt barn i en storstad

Post Föräldraskap

Påskägg jagar idéer som du inte har försökt tidigare

Post Föräldraskap

Lara Trump skammade för att träna under graviditeten