5 föräldrahemligheter vi kan lära av svenskarna | BurnbrightLove.com

5 föräldrahemligheter vi kan lära av svenskarna

5 föräldrahemligheter vi kan lära av svenskarna

Om du sluka franska parentingtips om hur du får din petit Bebeto äta sina haricots - eller om du har fullt utrustad ditt hem i danska hyggestyle, du kommer att vilja höra det här. Det är dags att vända uppmärksamheten till ett annat europeiskt land där föräldrarna får stora rekvisita nyligen: Sverige.

Jag har nyligen läst Det finns inget sådant som dålig Weatherby svenska födda författaren Linda Åkeson McGurk, och det var en riktig ögonöppnare när det gäller de många sätt vi amerikanska föräldrar dalt våra barn (till stor del inomhus) dessa dagar. Här är kontentan: McGurk flyttade till Indiana från Sverige, gifte sig, fick två unga flickor. Men hon började märka sina barns barndom var brutalt skiljer sig från den hon själv upplevde under uppväxten i småstads Sverige. Främst McGurk fann att så många amerikanska föräldrar och skolor både såg barn gå utomhus för att spela som en ”skuld” - i själva verket, märkte hon lekplatser och parker i sin Indiana samhället skulle sitta tom under större delen av året.

load...

Trött efter att höra hennes flickor tilläts inte att bada i en bäck i en offentlig park (eftersom, återigen, ansvar) McGurk svor att det måste finnas ett bättre sätt. Så hon packade upp och flyttade hela fam tillbaka till Sverige. Där hennes barn tillbringar timmar varje dag utomhus för ostrukturerade spela oavsett väder. Och skillnaden hon märkt i sitt humör och beteende är som natt och dag.

Är du redo att signera dina barn upp för den svenska liv? Här är några fler hemligheter från McGurk och svenskarna om den skandinaviska sättet att föräldraskap.

Saker inte behöver vara "barnvänliga" för att vara barnvänliga

Barnen trivs off frisk luft

load...

Svenska barn börjar tupplur utomhus strax efter att de föds - ja, till och med i frysning vintern temps. Föräldrar det svär praktiken hjälper till att förhindra sjukdomar och är friskare än andas inomhus ( "unken") luft. Även om du kanske inte vill lämna ditt barn tupplur utanför state (du kan tekniskt bli arresterad för det) det finns en viktig läxa att lära här: Fördelarna med frisk luft är verkliga. Barn som tillbringar flera timmar utanför per dag har färre sjukdagar, är mer medvetna om sina sinnen och även ha bättre uppmärksamhet spänner och mindre ångest och depression. I stället för att skära urtag i förmån för mer akademisk tid, svenska lärare tror frisk luft är avgörande - och integrera den i en del av varje skoldag.

Det finns inget sådant som dåligt väder - bara dåliga kläder

När de växer, svenska barn bunt upp och spela utanför året runt, även när det regnar eller snöar. Och det är verkligen inte en stor sak, insisterar McGurk. Eftersom (ingen överraskning här) barnen faktiskt älskar stänk i pölar, kälkåkning och göra snöänglar. Det är oftast adultswho har svårt att anpassa sig till idén att skicka sina littles utomhus när vädret klagan och brutto. Men nästa gång prognosen ser trist rekommenderar McGurk helt enkelt sätta på en annan underlag (eller en regnrock och Wellies) och rubrik utanför med dina barn, även om det är bara 10 minuter för att starta. Du kommer förmodligen att märka en stor skillnad i kiddo humör - och även din egen - för resten av dagen. Obs! Detta gäller inte varje scenario. Självklart, om det finns en tornado, hålla dina barn inuti.

load...

My Baby sover inte, och det är mitt fel

Barn kan vara oberoende studerande

Japp, det är mer än bara natur och frisk luft i ett svenskt föräldraverktygslåda. En överraskning för McGurk när hon flyttade tillbaka till Sverige var att unga barn det inte pressade att läsa och skriva innan ålder 3. Istället är de uppmuntras att tillbringa sin tid att utforska och komma till varje ny färdighet på egen hand. På så sätt utvecklar de mer av en passion - och förhoppningsvis blir livslångt lärande. Samma sak gäller för sport; i stället för att skjutas in i friidrott av sina föräldrar, de svenska barnen uppmuntras att utforska och prova olika saker på sin egen tid. Till slut, de bara kan hitta något de älskar.

Confident barn som tar risker kommer från föräldrar som inte svävar

Du kommer inte hitta många curlingföräldrar i Sverige. Det beror på att svenskarna tror på ”frihet under ansvar” - låta sina barn att komma ut och spela och utforska på egen hand i flera timmar åt gången. Barn i Sverige vandrar på gården ensam och går ofta till parker och runt staden under överinseende av äldre barn. Naturligtvis bor i ett land med så gott som noll brottslighet gör detta till en mycket lättare att komma ombord med. Låter det omöjligt där du bor? Tja, kan amerikanska föräldrar fortfarande uppmuntrar barnen att leka självständigt, även om de är övervakade, betonar McGurk. Till exempel, försök att inte omedelbart ingripa nästa gång en konflikt eller utmaning uppstår mellan ditt barn och en vän. Låta barnen lista ut saker själva kan göra underverk för deras förtroende.

Könsroller är menings

Du har förmodligen redan visste att Skandinavien är stor om jämställdhet. Och som det visar sig, börjar könsneutral föräldraskap från födseln. Vissa läkare i Sverige kommer inte ens berätta nya föräldrar kön deras barn tills han eller hon är född - inget av detta kraftigt färgkodade, hetero baby shower nonsens. Senare finns det könsneutrala preschoolswhere lärare använder inte könsspecifika pronomen som ”honom” eller ”henne.” I Sverige pojke och flicka Scout trupper samman till en; flickor uppmuntras lika mycket som pojkar att komma ut och lära sig om naturen - och, naturligtvis, att bli smutsig. Ofta barn bara lämna sina smutsiga kläder i garaget eller få fruset innan kommer tillbaka in i huset. Alla har en bra tid, och det finns absolut inget krångel.

Vad är könsneutrala Paren?

De flesta av de hemligheter svenska föräldraskap är inte så revolutionerande. Faktum är att idén om att spela utanför i timmar och att kunna ta risker utan vuxna ständigt störa kanske påminna dig om din egen barndom. Visst har världen förändrats mycket sedan dess. Men Moralen i historien: Var inte rädd för att låta dina små ta ledningen när, var och hur de vill spela och lära. Och för ropar högt, låt dem gå ut i regn och snö. Tänk bara på att bunta ihop dem först.

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Hur man grön graviditeten

Post Föräldraskap

Sverige välkomnar en helt ny kunglig bebis - men är det en prins eller prinsessa?

Post Föräldraskap

Råd för nya mammor: vad jag önskar jag hade tänkt på

Post Föräldraskap

Chrissy teigen, som inte är gravid, har en pojke

Post Föräldraskap

Melissa rauch av big bang teori väntar första barnet efter missfall

Post Föräldraskap

Kim Kardashian West bekräftar oavsiktligt sex av baby nr 3

Post Föräldraskap

Hur mycket pengar betalar kanadensare för barnomsorg?

Post Föräldraskap

Varför jag kysser mina barn på läpparna och jag tänker inte sluta

Post Föräldraskap

Super Bowl baby reklamfilm brutto mig ut

Post Föräldraskap

Kan vi inte skamma Olivia ville för att kyssa sin son?

Post Föräldraskap

Vad är återställande föräldraskap och är det rätt för dig?

Post Föräldraskap

Lauren conrad på mamma-shaming & varför hon inte instagram hennes son