4 sätt att slåss framför dina barn är faktiskt bra för dem | BurnbrightLove.com

4 sätt att slåss framför dina barn är faktiskt bra för dem

4 sätt att slåss framför dina barn är faktiskt bra för dem

Av Deborah Roth

Studier visar att äktenskapliga konflikt positivt kan påverka vår barnens vuxna relationer också.

Jag har ofta sagt att min make 35-plus yearstaught mig hur man slåss. Jag växte upp i en kärleksfull, ganska blida hushåll, medan han växte upp i en högre, mer pigg (men också kärleksfull) familj där livliga argument var normen.

Så när vi hade vårt första stora kamp, ​​var jag säker på att vi var på väg mot skilsmässa. Och tanken att vi kunde göra det framför våra framtida barn? Aldrig.

Sanningen är att försöka skapa en konfliktfria relationshipis rent ohälsosamt och jag måste säga, baserat på många års personlig erfarenhet, praktiskt taget omöjligt.

Som min favorit äktenskap expert, Dr. John Gottman, uttrycker det, "det behövs en viss konflikt för att hjälpa par sålla ut handlingar och sätt att hantera varandra som kan skada äktenskapet i det långa loppet." I grund och botten ett par relation growsonlyif paret framgångsrikt förenar de oundvikliga skillnader som kommer att ske.

load...

Du kan (och kommer) Survive Den Breakup - här är hur

Så när du accepterar att äktenskapliga konflikt är en självklarhet, hur får man till den plats där det faktiskt kan vara en positiv upplevelse för dina barn?

Det första steget är att ställa in några ganska grundregler: ingen skrikande, ingen utskällningar och ingen våldsam fysisk kontakt. Många studier har visat att någon av dessa faktorer ökar den totala stress hos barn, vilket kan påverka beteendet även i vuxenlivet.

Men en 2014 studie av Rollins College forskare Dr. Lindsey Aloiafound att vuxna som upplevde sina föräldrar och andra familjemedlemmar argumentera (med de spelregler på plats) som barn hade faktiskt en lägre stress vid hantering av en aktuell konflikt med sina partners.

load...

Uppfattningen att våra barn faktiskt kan lära av vår fightsis tröstande för mig (som i "Puh, vi gjorde inte helt förstöra dem."), Men det gör också en hel del känsla. Här är varför det är OK att slåss framför barn:

1. När dina barn tittar du uttrycker ilska på ett sunt sätt, det ger dem positiva verktyg för att ta itu med sina egna starka känslor.

Ilska är definitivt en av de känslor som får en dålig rap i vårt samhälle. Kanske du fick höra att "saker det" som en childor att det är "inte bra" för att få riktigt arg.

Det skulle vara bra om alla föräldrar hade sinnesnärvaro att säga "Det är OK att du är arg, men det är inte OK att slå eller skrika på din bror / syster / vän. Ta en time out och gå punch din kudde istället."

Nästa gång du börjar känna ditt blodtryck stiger med din partner och små ögon tittar på, kan du göra just det (stansning en kudde är tillval). Men se till att skapa en verbal lektion samtidigt genom att säga något i stil med "Jag är så arg på dig, [partner] just nu. Jag tror att vi skulle bättre ta en timeout och återkomma till detta när vi är känslan lugnare."

2. Du modellering hälsosamma konflikter upplösning färdigheter.

I konfliktlösning utbildning, lär dig om de förutsägbara stadierna av konflikter, vilket är bra att veta om du arbetar med meningsskiljaktigheter hemma eller på arbetet eller någonstans däremellan.

I ett nötskal, förflyttar sekvensen från medvetenheten av konflikten fråga, upplever sin upptrappning, genom ångest och stress i värmen i det ögonblick och in i "efterverkningar", där upplösning eller upplösning inträffar.

load...

Ibland, om du verkligen tur kan du gå igenom alla dessa steg snabbt och relativt smidigt med din partner - en härlig exempel för din storögda barn.

Andra gånger, men måste du ta den timeout och lösa problemet på egen hand. Om så är fallet, kanske du inte vill prata om den stora makeup sexyou hade, men du kan säkert säga till dina barn, "Pappa / Mamma och jag hade en bra diskussion i går kväll och en stor gosa i morse... Säker kändes bra efter det stora slagsmål i går."

3. Witnessing positiv konfliktlösning skapar en känsla av trygghet och elasticitet för dina barn.

För att citera en stor (förmodligen hona) sage "Om mamma är inte glad, det är ingen glad!" Och för att justera det för våra syften här: "Om du är nöjd, dina barn är lyckliga."

Förenklat, ja, men studier har visat att barn i alla åldrar, med början i barndomen, är experter på att plocka upp tonen, languageand kropp emotionella underströmmar mellan de vuxna runt dem.

I sin bok, Civil Konflikt och barn: en känslomässig säkerhetsperspektiv, psykolog Dr. E. Mark Cummings att "täta, olösta kamp chips bort på [barnets] förtroende, utlöser sorg, ångest och rädsla hos barn i alla åldrar. "

Likaså när du får bra överens med din make, fördjupar ditt barns känsla av trygghet och hon / han kan tryggt utforska och lära sig om hans eller hennes värld. Det är en ganska rungande stöd för att öva ansvariga, kärleksfull konfliktlösning, är det inte?

10 Lätt Men-Totally-romantisk dag nattidéer för föräldrar

4. Om du hanterar din relation konflikter på ett ansvarsfullt sätt, kommer dina barn att kunna hantera stress bättre i sina vuxna relationer också.

Detta leder oss full cirkel till Aloia 2014 studie som jag nämnde i början. Efter att ha intervjuat 50 par om att uppleva familje argument vid en ung ålder, forskarna mätte då nivåer av kortisol - stresshormonet - i salivprov efter par ombads att diskutera något som orsakade konflikten i sina nuvarande relationer.

De som hade bevittnat tidiga konflikter hemma visade lägre kortisolnivåer under dessa övervakade diskussioner, vilket leder till Aloia konstaterande att "upplevelser konflikt kan vara till nytta, genom att minska spänningar och undvika konflikter upptrappning, minska kommunikations oro, och bidra till närhet i relationen."

Vad en lättnad att höra att jag inte av misstag har lagt till mina söner vuxen stress, åtminstone i detta område!

Och för att testa detta antagande, jag frågade faktiskt mina två söner (nu i 30-årsåldern) om sina minnen av att titta på deras pappa och jag argumentera när de var barn och hur de tror att det kan ha påverkat sina nuvarande relationer, på gott och ont.

Även om båda talade om att vara ibland orolig för att vi skulle få frånskild (ett gemensamt svar på bevittnar även mild konflikten i mitten barndomen, enligt Cummings), jag är glad att kunna rapportera att varje princip gav oss bra punkter för "slåss rättvist."

Vår äldre (som är naturligtvis mer av en "debattör" som hans far) även sagt att han tror att han har hjälpt sin wifeget mer bekväm med konflikter, ungefär som min make, Peter, gjorde för mig i vår tidiga år.

Och våra yngre man känner att hans engagemang för att röra sig genom argument snabbt är ett direkt resultat av att titta på Peter och jag lösa våra olikheter utan att låta dem dra på flera dagar i någon passiv-aggressiv snit.

Nu när man betänker hur du kan använda en del av dessa idéer i ditt eget äktenskap går framåt, jag lämnar er med en sista tips jag plockade upp från en av de fantastiskt articlesI läsa medan forska här.

Författaren, Diana Divecha, Ph.D., en utvecklingspsykolog knuten till Yale Center for emotionell intelligens, delade detta: "När våra döttrar var förskolebarn och avbröt våra meningsskiljaktigheter med oro, min man och jag skulle le och försäkra dem. Med vår speciella koden jag höll fingrarna en tum ifrån varandra och påminde dem att kampen var det stort, men att kärleken var det stora - och jag höll armarna vidöppna ".

Det känns som om det vore inte bara en tröstande gest för våra barn, men en bra påminnelse för oss föräldrar i mitt uppe i ett argument. Jag önskar att jag hade tänkt på det när mina pojkar var unga, men kanske är det inte för sent för dig att prova.

17 Lycka Sanningar från Love & Förhållande Experter

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Instagram rankas som nr 1 värsta app för flickornas självkänsla

Post Föräldraskap

Första intersex födelseintyg har utfärdats i USA

Post Föräldraskap

Sörjande mor till amerikansk soldat säger trumf gjorde respektlös min son

Post Föräldraskap

4-åriga utvecklingsstunder att titta på

Post Föräldraskap

Det säkraste sömnalternativet för ditt barn kan bara vara en kartong

Post Föräldraskap

10 roligaste tweets från föräldrarna denna vecka

Post Föräldraskap

Mamma av nfls colin kaepernick svarar på Trump-kommentaren

Post Föräldraskap

Innebär beyoncés graviditetsfoto hemliga dolda meddelanden? spoiler: ja

Post Föräldraskap

Kim Kardashian West huggar upp sina klänningar för norr

Post Föräldraskap

Hur jag försöker förälder med avsikt

Post Föräldraskap

Macklemore & hans fru har en annan bebis

Post Föräldraskap

Det gör ont för att se gravida kvinnor efter att ha blivit missfall